Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Momenteel verblijven we in NL. Onze 3e prik zit erin, QR code meegekregen en na 7 dagen in gebruik genomen. Helaas; in NL niet te lezen ????,  (Het vinkje op buitenland gezet, niet in de app, niet van papier)

Gek genoeg de Franse QR code lezer even geprobeerd en die geeft wel groen licht. 

Iemand een idee ? De 2e staat er gelukkig nog in en die doet het wel. 

Weergaven: 1950

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20211206, Covid

Reactie van Jako op 6 December 2021 op 11.15

Als de Franse app wel werkt, maar de Nederlandse niet, dan lijkt me dat een probleem van de Nederlandse Coronacheck scanner app. Kennelijk is de app nog niet gereed voor 3e prikken of alleen niet voor buitenlandse 3e prikken.

Reactie van En Laurenc op 6 December 2021 op 11.39

Zou het kunnen zijn dat de scanner rood geeft omdat u de 3e prik te kort geleden heeft gekregen, ik dacht dat het 2 weken duurde voordat het proces om groen te krijgen werkt. Zelf had ik hetzelfde in oktober na de derde prik gaf de Hollandse scanner in het Hollandse restaurant ook rood. Vorige week probeerde ik het hier in Frankrijk met de scanner op een NL-telefoon en toen werkte het wel. (uiteindelijk, na uitleg dat het een Franse QR code was mocht ik wel gewoon naar binnen)  

Maar het is ook altijd handig om de papieren versie mee te nemen daar staat het gewoon zwart op wit. 

Reactie van Gerarddj op 6 December 2021 op 13.04

Volgens informatie op het net zou je 7 dagen moeten wachten voordat de code actief zou zijn. Dat kregen we ook op een briefje mee.

Op papier hetzelfde probleem; de NL scan app geeft ook van de papieren versie een rood scherm. Zei de restauranthouder dat ie misschien de app moet updaten. Ook dat hielp niet. Zelf heb ik ook de scan app gedownload en ook dan krijg ik rood scherm. De Europese QR code werkt dus niet. Het is, denk ik, louter voor Frankrijk. Als je het schuifje verzet naar Europees blijft de QR code hetzelfde. Ik weet dat vorige keer de QR code ook daadwerkelijk veranderde als je er een Europese van maakte.

Reactie van Ineke Stofmeel op 6 December 2021 op 13.32

Beste vrienden

Ik heb inmiddels ook mijn derde (boosterprik) ontvangen. In Nederland waar ik ook de andere twee kreeg. Ik kon de QR code gelijk de volgende dag al downloaden en staat nu ook in mijn (Nederlandse) coronacheckapp. Ik zou graag willen controleren of de internationale ook werkt. Ik heb hem al wel uitgeprint en krijg dan drie A4tjes: een voor de eerste prik, een voor de tweede prik en en voor de derde prik. Ik zou het ook graag electronisch willen uitproberen of het werkt en ik begrijp dat Gerarddj zo'n Franse corona check app heeft. Kun je mij misschien de details van geven zodat ik het ook kan downloaden en uitproberen? Wat de Nederlands check app (om de code dus goe controleren) werkt alleen met de Nederlandse QR-code. Alvast bedank!

Reactie van Gerarddj op 6 December 2021 op 13.43

Hallo Ineke; de Franse checkapp heet TAC Verif. Gewoon te downloaden in Google play of andere app store.

De NL check app geeft wel groen met mijn Fr. QR van de 2e prik. Voorlopig voldoet dat. Misschien kan de NL geen 3e prik lezen, hoewel me dat sterk lijkt. Woensdag vertrek ik naar Dubai (Max !!!!); heb ik weer een andere app voor nodig. Ze houden je wel bezig............

Reactie van Ineke Stofmeel op 6 December 2021 op 13.47

AANVULLING: ik heb de Franse TousAntiCovid geprobeerd en krijg dan als melding dat een niet-Franse QR code onleesbaar is voor deze app. Ik bedoel dus een app waarmee ik een internationale QR-code kan lezen. Net zoals ik die ook heb voor NL met de naam "scanner". Dus los van de CoronaCheckapp. En in NL kan ik dus prima Nederlandse QR-codes controleren.

Ik hoor graag adviezen, waarvoor dank.

Reactie van Ineke Stofmeel op 6 December 2021 op 13.57

Ik ben nòg eens gaan spitten en heb iets gevonden: de zgn DCC cross border scanner app. zie hier de link naar de Apple store: https://apps.apple.com/nl/app/dcc-scanner-app/id1572642859

misschien. handig voor jullie: hij zou ELKE internationale QR-code scannen. Bij mij werkt het prima, net geprobeerd.

Zou bedoeld zijn voor vervoersbedrijven om te kijken of je mag reizen.

MAAR: dank Gerarddj! Ik ga jouw genoemde app ook even bekijken! Wat fijn dat we elkaar zo kunnen helpen.

Reactie van Ineke Stofmeel op 6 December 2021 op 14.05

Het werkt Gerarddj! Wellicht is de door mij genoemde DCC Cros Border app interessant voor diegene die binnenkort naar een ander land afreizen.

Wat mij wel opviel is het feit dat ik kennelijk geen 7 dagen hoefde te wachten. Hij geeft gewoon aan dat ik op 1 december geprikt ben en dat de code dus sinds 5 dagen geldig is.

Reactie van Gerarddj op 6 December 2021 op 14.17

Hoi Ineke; inderdaad, mijn 3e(Franse) prik wordt door deze app herkend en groen gegeven.

Reactie van Gerarddj op 6 December 2021 op 14.19

Ook de TAC Verif (de Franse check scan) leest hem nu en groen !!!

Nu de gewone NL checkapp nog checken.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

WORD OOK SPONSOR!

_______________

Uw donatie is nodig

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden