Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Rechtshulp gevraagd over verzekering na auto ongeluk

Geachter medelanders. Afgelopen woensdag hebben wij een ongeluk gehad door het uitwijken voor een klein dier wat over de straat liep. De auto een C3, die we pas 6 dagen raakte in een slip, draaide rond en wij sloegen over de kop. Ik hoor het gekraak van de brekende ramen, ik hang in de veiligheidsgordels met het hoofd tegen het plafond onder mij en ik ben mij op de kop gewaar van het schuiven van de auto over een afstand van 50 meter en ik voel enige angst dat we er niet uit kunnen komen. Dan staan wij stil en ik ben bedolven onder de glasbrokjes. Leve het veiligheidsglas en de veiligheidsgordels en de kooiconstructie van de C3. Een voor een kruipen wij uit de auto door de gebroken ruit.

Een wonder dus want we zijn ongedeerd en hebben alleen wat nek- en rugpijn. Een passerende auto stopt en regelt de driehoeken op de straat etc. en belt de ambulances en de gendarmerie. 3 personen en dus 3 ambulances met een volle ploeg personeel. Leve het keurslijf van de procedures. Ik wordt op een brancard gelegd, terwijl ik uitstekend kan lopen en helder van geest ben. Ik krijg een nekband om ingevolge de procedure, die ik zelf afdoe want het ik voel mij beperkt in mijn bewegingsvrijheid en weer aan doe vlak bij het ziekenhuis voor de ambulancebroeder die verplicht de procedures hoort te volgen. Tot zover, want in het ziekenhuis heb je dezelfde dwangbuis van de procedures zonder attentie voor mijn werkelijke staat van zijn.

De week tevoren heb ik per email naar mijn bank verzocht de verzekering over te zetten van de oude naar de nieuwe auto om 16.30 uur. Zekerheidshalve nog even gebeld met de bank en ik verzocht per email instructies te geven, wat ik nog moest doen. In Nederland heel eenvoudig en zonder problemen bij de goede verzekeringstussenpersoon. Hier krijg ik de tekst van de bank:

"Hello sir, thank you for contacting the Insurance (assurance) in the following number 09.69.32.99.69 with your number of contract 333666999,

Cordially"

Ik snap die nummers niet zo goed en ik vertrouw op mijn tussenpersoon dat het netjes geregeld is. Blijk ik niet verzekerd. Ik lees bovenstaande zin niet als instructies en ik ben nu bezig met aangetekende correspondentie over deze kwestie met de directeur verzekeraar Sogessur en de bank Societe Generale. Ik beraad mij op vervolgstappen en ik wil graag advies over rechtshulp in Frankrijk.

Evert van der Weide    

Weergaven: 4141

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20130601, Geldzaken, Vervoer

Reactie van leroux op 1 Juni 2013 op 17.41

sinds jaren doen we het zo - bellen naar de verzekering en gelijk een "lettre recommandé avec ar" naar de verzekering -  ik zou de email uitprinten en per "lettre recommandé avec ar" zenden naar de verzekerings maatschappij - of is het een verzekering van de societe generale?

Reactie van Ileen op 1 Juni 2013 op 17.51
Jeetje dat is schrikken!! Gelukkig zijn jullie ongedeerd!
Reactie van Ada op 1 Juni 2013 op 17.57

Jeetje Evert wat een ellende allemaal, gelukkig zijn jullie zelf ongedeerd! Ik weet niet goed hoe je te helpen, alleen wij hebben nèt een andere auto gekocht en die halen we vrijdag op. dus ik moet goed uitkijken wat die verzekering aangaat.

wij hadden geen ongeluk, maar toen we afgelopen dinsdag met vakantie gingen met de caravan, stopte de auto ermee en die doet het ook nooit meer. Dat gebeurde op de snelweg en door uit te rollen kwamen we precies bij een uitwijkhaven uit, met borne! Gelukkig wel.

succes Evert en dank jullie engeltjes

Warme groet Ada

Reactie van Ada op 1 Juni 2013 op 17.58

Evert nu zie ik toch ook dat je de berichten eerst gaat goedkeuren, maar dit meldt je niet in je bericht!?

Reactie van Eric op 1 Juni 2013 op 18.21

Hallo Evert, akelig verhaal.

Frans kenteken of nedermands kenteken ?

Carte verte op de voorruit geldig, zo ja, wat is dan het polisnummer, dat moet er op staan. 

Er staat duidelijk in de zin hierboven dat je moet bellen met de verzekeraar om het nummer door te geven...

Als u eerder bij dezelfde verzekeraar verzekerd was, dan moet er een oplossing te vinden zijn.

Heel veel sterkte ! 

PS zoek alvast even een gedetailleerde telefoonrekening op om in ieder geval het telefoongesprek te kunnen bewijzen... Qua rechtshulp, tsja, meestal zit er een soort juridische bijstandsverzekering bij de inboedel of WA verzekering. Wordt alleen een beetje moeilijk als dat dezelfde maatschappij is..

Reactie van Susan op 1 Juni 2013 op 18.25

allereerste wat een geluk dat het met jullie goed is afgelopen ik hoop dat anderen je verder kunnen helpen met de verzekering/rechtshulp.

Reactie van Ada op 1 Juni 2013 op 18.50
Als je geen rechtshulp verzekering had vóór het ongeluk, dan heeft het geen zin om die alsnog af te sluiten voor dit incident. Indien je dit wel in je oude verzekering had, dan kun je hen gewoon bellen of mailen.
Reactie van Ada op 1 Juni 2013 op 18.51

Je hebt een probleem met je berichten Evert

Reactie van Ada op 1 Juni 2013 op 18.53

Ik schreef eerder, Als je vóór het ongeluk geen rechtshulp verzekering had, dan heeft het voor dit incident geen zin om deze alsnog af te sluiten. maar als het wel zo was met je oude verzekering dan zou ik ze even bellen.

Reactie van Versace op 1 Juni 2013 op 19.34

Ja, altijd een bevestiging vragen!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

PLAATS BERICHT...

COVIDNIEUWS

SPONSOR | ENTREPRISE

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden