Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Vandaag heb ik weer een brief van het ZIN ontvangen met uitleg over de rente berekening ivm de jaarafrekening. Er zit een fout in de software, die miljoenen heeft gekost. Voor mij is het elk jaar gunstig: ik ontvang een douceurtje.

Ik neem aan als de fout voor mij in het voordeel is, deze voor personen die moeten betalen in het nadeel is.

daarom wil ik iedereen, die aan het ZIN bijdrage moet nabetalen, aanraden de rente goed na te rekenen. Het is naar mijn mening onnodig meer rente te betalen dan verschuldigd.

Weergaven: 1058

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20160217, Geldzaken

Reactie van Ada op 18 Februari 2016 op 10.20

Ik heb het gecontroleerd en over 2014 krijg ik het "voorlopig" terug en het is goed berekend.


Overleden
Reactie van Koos Dulfer op 18 Februari 2016 op 11.13

Tsja, wat is de zin van het ZIN? Een hele lange volstrekt onbegrijpelijke zinloze discussie van de afgelopen jaren eindigde kort geleden per email aan mij dat hunnie het ook niet snapten dat mijn twee Nederlandse pensioenfondsen die zorgpremie keurig netjes aan de belastingdienst afdroegen, in plaats van rechtstreeks naar hun. Over hoe deze onzin nu eens een keer in orde zou komen, geen woord. 

OK, het heeft hier nog niets met de al of niet juiste berekening te maken, maar stomweg dat in mijn situatie echt niet de eerste de beste pensioenfondsen, ABP en Progress van Unilever, de ingehouden zorgpremie aan de belastingdienst afdragen, dat die het met een jaar vertraging ongevraagd op mijn bankrekening storten en dat ik het vervolgens weer aan hun moet betalen, waarbij de onderhavige correspondentie een even klantvriendelijk karakter kent als filmbeelden en romans ons de communicatie tussen overheid en burgers in Nazi Duitsland uitbeelden.

In de afgelopen jaren begrepen dat die zorgpremie inderdaad wettelijk verplicht ingehouden wordt als je vanuit Hollandia pensioen uitgekeerd krijgt, maar is er iemand op dit forum die mij heel simpel in een paar regels uit kan leggen hoe normaal gesproken die premie correct bij dat ZIN terecht moet komen? 

Bij voorbaat veel dank!

Reactie van Rob van Schijndel op 18 Februari 2016 op 11.42

Beste Koos,

Bij het aanvragen van het E121 formulier dien je aan te geven welke pensioenfondsen er zijn. Als je dat formulier goed invult, gaat het vrijwel (?) altijd goed. Het ZIN neemt dan contact op met de pensioenfondsen en dan loopt alles correct. 

Groet, Rob

Reactie van Max Boret op 18 Februari 2016 op 11.52
Ik weet nog een fout bij het ZIN, nl. Die akelige AWBZ afdracht. Ik lig al 5 maanden op bed, maar heb geen rechr op iemand die een paar uur per week mijn huis schoon maakt. In Frankrijk schijnt dit te gaan via de Caisse de Retraite, zeg maar ABP of UWV in Nederland. Die dragen natuurlijk niets bij, want het PGB is anders geregeld in Nederland. Ik draai dus op voor de volle mep huishoudelijke hulp.
Via de AWBZ kan in naar Nderland, maar waar moet je wonen. Ik heb ook een zoon die naar school gaat en nietnaar Nederland wil.
Waarom betaal ik nog AWBZ? Van het ZIN heb ik begrepen dat de overheid er aan gedachr heeft om die bijdrage voor Nderlanders buiten Nederland te schrappen, maar de uitgeven voor ons zijn bijna nul en je verdient er zolekker aan als nederlandse overheid, en ohja, alle Nederlanders in het buitenland zijn allemaal hartstikke rijk, dus die AWBZ kan rustig blijven bestaan. En naar de recheter stappen heeft geen zin!

Overleden
Reactie van Koos Dulfer op 18 Februari 2016 op 12.01

Dank Rob,

Na een jaar stuurden ze me zonder enige toelichting dat formulier toe. Het werd netjes ingevuld door mij en het dichts bijzijnde CPAM-kantoor, en vervolgens verstuurd met fotokopieën van de jaaropgaven van de twee pensioenfondsen. 

Om dus een einde aan het hele gedoe te maken moet ik ze nog maar eens die namen van die pensioenfondsen influisteren.

Groet, Koos

Reactie van Carla Smagge op 18 Februari 2016 op 13.35
Ja ook ik heb problemen met de ZIN. Ik krijg achter elkaar torenhoge naheffingen over 3 jaren omdat ze bij de voorlopige jaarafrekening een te laag jaarinkomen hadden gebruikt. Nu drie jaar later én na ontvangst van het formulier "wereld inkomen van de belastingdienst" gaat de ZIN alles "corrigeren" en ben je niet blij met de helaas correcte berekening over drie jaren van zo'n paar duizend euro. Gelukkig zijn ze uiterst correct als je een betalingsregeling vraagt.
Mijn advies is: controleer altijd alles en zeker zoals in mijn geval "kijk of het gebruikte jaarinkomen klopt" dat voorkomt vervelende situaties. En, aangezien ik een jaarbijdrage van meer dan € 4.000 per jaar belachelijk hoog vind (meer dan € 340 per maand) ga ik de ZIN verlaten en een ander pad volgen voor de rest van al die mooie jaren en Provence die mij nog te wachten staan.
Reactie van Max Boret op 18 Februari 2016 op 16.39
DE of HET?, ik heb er GEEN Zin in!
Reactie van Emile van der Sluijs op 18 Februari 2016 op 16.41

Mensen: hebben jullie wel gelezen waar mijn bericht overgaat. Ik vind het jammer, dat in de titel van het bericht niet duidelijker verwezen is naar de RENTEBEREKENING.

Laten wij niet alles weer oprakelen. Reken de rente (in rekening gebracht of vergoed) goed na!!!

Emile

Reactie van Emile van der Sluijs op 18 Februari 2016 op 19.46

La Colline, ik ben het niet met jou eens! Ik ben van mening, dat wij ons bij het onderwerp moeten houden. En wij moeten ons eens inhouden over het ZIN. Er komt niets nieuw uit. Het valt ook op, dat het steeds dezelfde personen zijn.

Emile


Overleden
Reactie van Koos Dulfer op 18 Februari 2016 op 22.35

Je hebt gelijk Emille. Punt is dat het ZIN erg veel vragen oproept. Binnen een straal van 5 Km. rond mijn woonplaats alleen al wonen drie andere Nederlandse stellen die er allemaal, soms jarenlang, problemen mee hebben, of hadden. Een daarvan moest zelfs met behulp van de Nat. Ombudsman worden opgelost. Daarom greep ik jouw draadje aan om in mijn specifieke geval een vraag te stellen die gelukkig goed en snel werd beantwoord.

Dus dank en Groet, Koos

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden