NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

er heeft een tijd geleden een link gestaan mbt pensioen in Frankrijk en het opgebouwde arbeidsverleden in NL wat volgens Europese wet ook meegerekend wordt. ik kan het nergens meer vinden...iemand nog bekend met dit artikel? 

Weergaven: 1031

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20181209, Geldzaken, Overheid

Reactie van Anton Noë, beheerder en gastheer op 9 December 2018 op 15.44
Reactie van Theodora Besse op 9 December 2018 op 18.51
Reactie van willem op 9 December 2018 op 18.58
Bedankt dat was het idd!
Reactie van edith janzen op 10 December 2018 op 9.36
Dit alles geldt alleen voor mensen die in Fr. volledig werken? Of ook voor zelfstandigen die regelmatig geen enkel trimester opbouwen, doordat er even wat minden verdiend wordt?
En dan is er nog een addertje onder het gras? Zoals : in NL bouw je AOW (en blijkbaar die trimesters) op door er te wonen (via het register BNR/NRI aan te tonen, en op verklaringSVB), in Fr. beschouwen ze alleen echt werken met inkomsten als opbouw van je pensioen.
Reactie van Louise (68) op 10 December 2018 op 16.39

@ Theodora en degenen die erin geinteresseerd zijn: naar aanleiding van jouw link in genoemd draadje heb ik het formulier "aanvraag pensioenoverzicht" van de SVB gedownload,  ingevuld en opgestuurd. Om te weten of ik tot 1983, voor mijn definitief vertrek naar Frankrijk, naast de AOW ook nog een pensioentje heb opgebouwd via mijn werk in Nederland (Ik heb dus nooit een sofinummer of BSN nummer gehad, en al helemaal geen DigiD code om dat op te vragen op internet).

Vervolgens was hie de vraag of de SVB deze aanvraag behandelt, en ik heb beloofd om jullie op de hoogte te houden. Dit was in oktober en inmiddels heb ik met een aardige dame van de SVB contact omdat ze nog enkele nadere details wilde hebben.

Een van de details was: nog niet uitgeschreven uit Nederland, maar één dag gewerkt als figurant in Parijs en 5 weken via Randstad France. Die periode wordt afgetrokken van mijn verblijfsperiode in NL en dus van mijn te ontvangen AOW! Er wordt dus aan gewerkt ik wacht nog verder af.

Wél bevestigde ze me dat ik de DigiD code pas krijg op het moment dat ik de AOW ga ontvangen.

Het formulier is hier te vinden: https://www.svb.nl/Images/3221NT.pdf

Reactie van Theodora Besse op 11 December 2018 op 12.46


Louise, heel erg bedankt voor het terugmelden. Het formulier heb ik opgeslagen. Ik begrijp eruit dat het overzicht ook je franse pensioen gaat meenemen. Misschien kun je dat later nog even laten weten onder het onderwerp zelf.

Jouw reactie plaats ik daar ook even, want leden die informatie wensen zullen waarschijnlijk daar kijken. M'n commentaar aldaar luidt:

"Ik begrijp dus Louise, dat je nog steeds stond ingeschreven in Nederland. Vreemd, want dan had je toch ook ziektekostenpremie en belasting in Nederland moeten betalen? Of was je wel uitgeschreven uit het bevolkingsregister en had de SVB dat kennelijk niet in haar administratie verwerkt? Een beetje jammer voor jou dat ze daar nu op deze manier achter komen! Maar ja, op meer AOW had je toch al niet gerekend." Graag aldaar een antwoord.

Reactie van Louise (68) op 11 December 2018 op 14.17
@Theodora Ik heb van 1978 tot 1983 in Parijs gewerkt: hier was ik gedetacheerd voor een Nederlands bedrijf. Al die tijd was ik ingeschreven in Nederland, kreeg ik mijn salaris in Nederland en betaalde dus ook de premies in Nederland.
Het salarisstrookje van die ene dag werken als figurant staat in mijn dossier van de Carsat, alsmede de 5 weken bij Randstad, waar ik gewerkt heb tijdens een korte periode onderbreking van het contract van dat Nederlandse bedrijf.
Inderdaad heeft Carsat mijn réléve de carrière doorgegeven aan de SVB, die van mij wat meer details wilde hebben.
Vanaf februari 1983 heb ik me uit laten schrijven uit de Nederlandse administratie, dit voor persoonlijke redenen.
Ik zet de teks ook in het eerder genoemde draadje.
Reactie van Theodora Besse op 11 December 2018 op 15.03


Louise, duidelijk, dankjewel.

Reactie van marielle op 11 December 2018 op 19.03
Louise, ik heb pas geleden nog met de CNAV gebeld om toch wel zeker te zijn dat mijn bijgeschreven NL aow jaren in Frankrijk toch wel mee tellen met mijn Franse trimesters en JA ...ze legde mij duidelijk uit dat Frankrijk en Nederland een overeenkomst hebben.
En nu heb ik vandaag de brief aan de burgemeester geschreven van de gemeente waar ik werk om mijn franse ambtenaar pensioen aan te vragen (voor juli 2019, 6 maanden van te voren)en in januari vraag ik het pensioen van de CNAV aan, ook voor juli. En dan een jaar later krijg ik mijn NL aow. Ben heel benieuwd hoe het allemaal zal gaan en ik hou jullie op de hoogte.
Reactie van Theodora Besse op 11 December 2018 op 19.11


Ook jij bedankt, Marielle, met eveneens het vriendelijke verzoek om ons in het oorspronkelijke onderwerp op de hoogte willen houden.

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0