Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Rijbewijs binnen, eindelijk, maar je blijft lachen!!

Hallo, 

juni 2019 heb ik een papieren aanvraag gedaan om mijn nederlandse rijbewijs om te wisselen naar een frans exemplaar. Uiteraard lange tijd geen nieuws. Begin maart kwam ik er achter, dank zij deze site, dat de aanvraag voortaan ook digitaal mogelijk was. Zo gezegd, zo gedaan. Reeds 3 maanden na de digitale aanvraag heb ik mijn franse rijbewijs in bezit, in totaal 12 maanden na de 1e papieren aanvraag. Wat schetst mijn verbazing; vandaag kreeg ik mijn papieren aanvraag teruggestuurd met de mededeling dat de aanvraag onvolledig was, maar met het advies om een hernieuwde aanvraag te doen, maar deze keer digitaal. Je blijft lachen met die franse bureaucratie, het kan elke keer nog gekker!

Maar het belangrijkste; ik heb m'n rijbewijs!

Groeten, Joost

Weergaven: 970

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20200610, Overheid, Vervoer

Reactie van Marjon op 11 Juni 2020 op 9.56

Nou leuk! Ach het is ook zo'n grooooooot land. Fijn dat het nu geregeld is.
Ik heb mijn rijbewijs het eerste jaar bij aankomen (in 1977!) gehaald. Ik ben toen meteen begonnen want de lessen kostten 37 FF, 1/3e van het NL tarief, je hoefde hier toen nog geen BTW op rijlessen te betalen. Ik ben meteen de eerste keer geslaagd, op 6 juni, tijdens voetbalfinale WK Argentinië. De examen-inspecteur was laaiend enthousiast over het NL team, waar hij me ook bijna uitsluitend over heeft ondervraagd. Ik kon er niet zoveel over vertellen, behalve hoe je de namen goed moest uitspreken! Cruijf, Neeskens, Suurbier... hij proberen, en ik kreeg m'n roze papiertje! 

Reactie van helga van velsen op 13 Juni 2020 op 7.46

Mooie verhalen! Wij moesten indertijd in Indonesie ook ons rijbewijs omzetten. Uiteraard kon je het gewoon kopen, maar wij vonden het leuk om de procedure door te lopen. Consternatie.. we kregen van te voren de (bijzonder slecht) vertaalde vragen met de daarbij behorende antwoorden. Ik wilde niet direct alles snel invullen en terwijl ik 'nadacht' kwam een inspecteur naast me staan en keek waar ik mee bezig was om vervolgens fluisterend "20c" te zeggen. Het resultaat was overigens een rijbewijs in creditcard formaat met foto en vingerafdruk.

Reactie van Janny O. op 15 Juni 2020 op 10.47

Hallo Joost,

Wanneer zou jouw rijbewijs verlopen zijn?

Reactie van joost maessen op 15 Juni 2020 op 19.10

Mijn nederlandse rijbewijs verliep op 31 maart dit jaar. Ik heb eind april een tijdelijk rijbewijs gekregen en dus begin juni de definitieve versie. Al met al een week of 3 zonder geldig bewijs rondgereden, maar door het confinement geen controle gehad, behalve controle op de attestation de deplacement.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden