Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

In Nederland heb ik toelating om rood te staan bij de bank tot een bepaald bedrag en heb ik geen bijzondere kosten behoudens de rente bij overschrijding van de limiet.

Hier in Frankrijk schijnt het normaal te zijn ??? dat als je de limiet overschrijdt een boete opgelegd krijgt van b.v. € 26,00 ofwel € 41,00 naast de kosten van de rente. Ik vindt dat ongehoord om als je even teveel rood staat, nog dieper de modder ingeduwd te worden en ik heb al een paar keer woedend gereageerd per mail met dreiging mij tot het hoofdkantoor te wenden, omdat ik niet toe sta dat er ongevraagd hoge bedragen van mijn account afgetrokken worden, waar ik totaal niet op reken en wat ook niet gecommuniceerd is bij het openen van de bankrekening of anderzins.

Wat zijn jullie ervaringen met dit bankbeleid?

Jacob

Weergaven: 2758

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20121010, Geldzaken

Reactie van Pierre LV op 10 Oktober 2012 op 16.33

Volgens mij kun je bij iedere bank rood staan MITS je daartoe van tevoren even een limiet mee afspreekt. Eigenlijk net zo als in Nederland.

Reactie van Henri Bik op 10 Oktober 2012 op 16.48

Beste Jacob,

In je bericht proef ik ergernis en dat lijkt mij niet terecht, geen enkele bank hoeft zijn clienten ongevraagd krediet te verlenen,  dus krediet is geen recht van een bankclient.

in Frankrijk zijn een heleboel zaken anders geregeld dan in Nederland en het is mijn ervaring dat het Fransen absoluut niet interesseert hoe het ergens anders geregeld is 'ici c'est comme ça, nous sommes en France'.

Bij de Societe Générale kun je een Jazz pakket krijgen waarin onder andere de service opgenomen is dat je 7 dagen rood mag staan en zo zullen andere banken wel soortgelijke diensten aanbieden.

Reactie van wilma op 10 Oktober 2012 op 17.07

Jacob,

als je een bankrekening opent in Frankrijk krijg je er de algemene voorwaarden bij waarin vermeld staat hoeveel je moet betalen voor het ongeoorloofd rood staan dan wel het overschrijden van de kredietlimiet, een onbetaalde chèque etc etc ... Je kunt dus van te voren weten hoeveel het je gaat kosten.

Fijne dag.

Reactie van Louise (68) op 10 Oktober 2012 op 17.55

In overleg met je bank een "Autorisation de découvert" afspreken:  http://www.choisir-ma-banque.com/fr/depassement-et-autorisation-de-...

Reactie van miranda koertshuis op 10 Oktober 2012 op 18.37

Hallo Jacob, ik kan bevestigen wat Wilma en Herman zeggen. Ik zit bij de banque postale en daar hadden we in het begin geen kredietmogelijkheid, omdat we geen vast inkomen hier hadden. Op het moment dat dit wel het geval was kregen we een berichtje dat we een "découvert" hadden van 100 Euro en hoe langer en hoe regelmatiger er geld op de rekening werd gestort hoe meer rechten we kregen. Volgens mij werkte het in Nederland ook zo, maar hier zijn de tarieven een stuk hoger. Het handigst is om even bij de bank binnen te lopen en te kijken wat de mogelijkheden zijn. Mijn ervaring is dat de bereidheid om te helpen groot is als je de moeite neemt om naar ze toe te gaan. Boos worden verandert niets, wij als buitenlanders gaan echt het Franse systeem niet veranderen, hoe graag ik het soms ook zou willen. 

Veel succes, Miranda 

Reactie van Gerard J.M. Zegers op 10 Oktober 2012 op 18.43

Moet je hier inderdaad van tevoren regelen. Daarmee kost aanhouden van je rekening wel iets meer. Vooral doordat de Fransen niet af te brengen zijn van het gebruik van cheques is het betalingsverkeer en het hebben van een rekening veel duurder dan in Nederland. Fransen geven ook aan zo weinig mogelijk instanties een machtiging af. Ook dat maakt alles duurder en minder efficient.

Net als Henri heb ik  de ervaring dat men geen enkele boodschap heeft aan opmerkingen over hogere efficiency in Noordelijke landen.

Reactie van rens hamelink op 10 Oktober 2012 op 21.27

Beste Jacob.

Als er elke maand een vast bedrag op de Franse rekening gestort wordt krijg je automatisch een decouvert. Hoe hoger het bedrag is dat je maandelijks op je rekening stort hoe meer je rood kunt staan. Op mijn Ned rekening wordt er geen geld meer gestort en hebben ze zonder mij in te lichten de kwartaallimiet stop gezet. Mijn conclusie na 4 jaar wonen in Frankrijk is dat bijna alles net zo geregeld is als in Nederland alleen hier moet je iets meer geduld hebben om iets voor elkaar te krijgen.

Vriendelijke groet Rens.

Reactie van annemarie de valk op 10 Oktober 2012 op 22.09
De beste (en goedkoopste)oplossing is: nooit rood staan !!!! niet hier , niet in Nederland
Reactie van Jacob op 10 Oktober 2012 op 22.44

Normaal sta ik niet rood, maar als even een keer onverwachte kosten krijgt dan kan het gebeuren. Ik heb die kosten trouwens wel terug gekregen door mijn kwaadheid, maar meer door hoe ik mij voelde bij dit beleid en de argumenten die ik gebruikte.


Overleden
Reactie van Susan op 11 Oktober 2012 op 7.55

Ergo even met je bank gaan praten.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden