Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Schandalige behandeling IKEA Montpellier

Dag Allemaal,

Wij hebben een probleem met IKEA Montpellier. We bestelden op 19-03-2018 een Plan de travail sur mesure van bijna 1700 euro, met een op maat geplaatste wasbak. Netjes aan de kassa afgerekend en de bon meegekregen met een leverdatum op 28-04-2018. De keuken bestelden we via internet en is 7 april geleverd.

Op de leverdatum van de plan de travail geen mens gezien, geen annulering, niets. Vervolgens de SAV gebeld en we kregen te horen dat hij bij de transporteur ligt, en snel geleverd zal worden. De volgende dagen geen enkel nieuws en vervolgens maar weer de SAV gebld. Hier kregen we te horen dat ze nog geen respons hadden gekregen van de transporteur. We moesten nog maar geduld hebben.

Als je een keuken koopt dan moet er verbouwd worden en dus e.e.a gepland met divers werkvolk, en het is lastig werken als je je werkblad niet hebt. Dus na een paar dagen een paar mails verstuurd en diverse keren weer met de SAV gebeld. Nog steeds hetzelfde antwoord.......ligt bij transporteur, krijgen geen respons. Ik werd een beetje pissig omdat ik niet geloof dat een bedrijf als IKEA zich laat afschepen door een transporteur. Ik eiste een nieuwe leverdatum. Die kreeg ik niet. Toen vroeg ik om met de supervisor te spreken, en vervolgens werd de hoorn erop gelegd. Ik was furieus, we wachtten al meer dan 2 weken.

We zijn nu meer dan 3 weken na de 28 e april, en ik weet nog niets, al mijn vragen worden genegeerd en ik krijg geen antwoord op e-mails.

Heeft iemand een idee hoe hier mee om te gaan? Ik wordt er gek van, en nog het meest van het ongelooflijk onbeschofte gedrag van de SAV van IKEA

Graag uw hulp

Weergaven: 4447

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20180521, Bouw

Reactie van Martin 71 op 21 Mei 2018 op 21.23
Mailen helpt niet bellen ook niet je zal er persoonlijk naar toe moeten dat hebben de Fransen graag spreek uit ervaring
Reactie van Rob van der Meulen op 21 Mei 2018 op 21.36

Voor een ogenblik dacht ik: gewoon een mail sturen aan de hoogste baas van de IKEA groep in Zweden en dan een c.c. naar de algemeen directeur van IKEA-France en de vestigingsmanager in Montpellier. Na lezing van een aantal van dit soort pogingen in het verleden denk ik dat ook dit spelen op het natuurlijke ontzag van de Franse burger voor iedereen die hoger op de hiërarchische ladder staat zelfs in Zweden al afketst. Dit is de aardigste brief in dit genre die ik tot nu toe tegenkwam. 

Iets praktischer: lid worden van consumentenorganisaties als "Quechoisir" of "60millions de consommateurs" kan soms een aardige stok achter de deur opleveren. Wanneer je lid wordt nadat er al een conflict is ontstaan zullen ze niet staan te trappelen om meteen in actie te komen. Een soort open brief dan? Zo te lezen is het schrijven van een commentaar dat door zeer velen gelezen wordt iets dat zelfs in het internettijdperk op sommigen weinig indruk maakt. 

Wie schrijft die blijft: gang van zaken op papier zetten en verlangen dat IKEA levert wat is overeengekomen, aangetekend op de post naar de Montpellier vestiging. Want niet op emails reageren is helaas nog steeds vrij normaal in Frankrijk.

Reactie van Ingrid op 21 Mei 2018 op 21.41
@ Martin 71: ik denk dat je gelijk hebt. Helaas.
Wij hadden in Nevers bij een fysieke winkel een wasmachine besteld en betaald.
De wasmachine werd niet geleverd, ook niet na telefoontjes en e-mails.
Toen is mijn man naar de winkel gegaan en prompt de volgende dag volgde de levering.
@ Rob: succes. Echt heel frustrerend.
Reactie van Jean op 22 Mei 2018 op 7.54
Hallo Rob,
Wij zijn een goeie klant bij IKEA Nantes.
Ik heb dus een mail naar IKEA Montpellier gestuurd met mijn opmerkingen en dat wij zeer verbaasd zijn met deze houding van IKEA.
Ik zei hun: Indien zij niet snel contact met je opnemen om dit te regelen gaan wij in de regio Les Pays de La Loire een slechte publiciteit maken voor IKEA, dus ....
hoopt dat dit je helpt.
groeten,
Jean
Reactie van Rob op 22 Mei 2018 op 8.18
Helaas woon ik meer dan 2 uur rijden van Montpellier, en ik heb geen zin om nog een keer een dag te verspillen. Maar waarschijnlijk is dit de enige oplossing buiten aangetekende brieven.
Ik weet dat in frankrijk mensen van de SAV op incomptentie en onbeschoftheid worden geseleceerd, heb al te vaak met dat bijltje gehakt. Tegenwoordig bestel ik ALLEs, maar dan ook ALLES in Duitsland of Engeland, die begrijpen hoe het werkt. Steeds meer Fransen in mijn omgeving doen dit nu ook. Als men zo doorgaat in LDF dan maken ze zichzelf kapot, en ik zal er niet rouwig om zijn
Reactie van Rob op 22 Mei 2018 op 8.19
En Jean, bedankt voor je actie, wordt gewaardeerd
Reactie van Jean op 22 Mei 2018 op 8.40
Ik heb hun de enige ref doorgegeven die ik heb: "Monsieur Davies".
Als ze me een nr vragen (nr dossier) wat kan ik dan antwoorden ?
groeten,
Jean
Reactie van Jean op 22 Mei 2018 op 8.40
Ik heb hun de enige ref doorgegeven die ik heb: "Monsieur Davies".
Als ze me een nr vragen (nr dossier) wat kan ik dan antwoorden ?
groeten,
Jean
Reactie van edith janzen op 22 Mei 2018 op 8.44
bedankt voor de feed back. na een vervelende ervaring, minder heftig dan de post, enkele jaren terug, ben ik geen klant meer van ikea (= slecht idee ja)
Reactie van Rob op 22 Mei 2018 op 9.02
Bestelnr is 945009772, er is zelfs een dossiernr van deze casus nl 27932268.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden