Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Securite Sociale nummer nodig bij nieuwe baan in Parijs?

Hallo allemaal,

Ik heb een baan aangeboden gekregen in Parijs. De werkgever vraagt of ik mijn numero Securite Sociale kan opsturen. Maar deze heb ik nog niet. Wat is de procedure hierin? Vraagt de werkgever die aan voor mij of moet ik die zelf aanvragen. Ik ben net bij de Securite Sociale langs geweest en kwam terug met een hele waslijst van kopieën van formulieren die ik moet regelen. Is dit echt nodig? En kan je wel al aan het werk zonder zo'n nummer?

Dank alvast voor tips, ben nieuw in de wereld van papieren en verzekeringen.

Weergaven: 683

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20140218, Werk Algemeen

Reactie van Elisabeth op 18 Februari 2014 op 19.35
Dank je wel Robert. Ik ga overleggen en zal de site bekijken.
Reactie van Danielle Monnier op 18 Februari 2014 op 20.16

Hoi Elisabeth, je kan gewoon beginnen met werken, je geeft aan dat je nummer "en cours" is. Zodra je een loonstrookje hebt, stuur je daar een kopie van naar de plaatselijke CPAM, samen met die andere "waslijst" die je van hen kreeg, vergeet niet je RIB/IBAN. De meeste papieren en foto's zal je voor de Carte Vitale moeten indienen, o.a. uitreksel geboorteregister. Maar, die Carte Vitale heeft het minste haast, het gaat om je "ouverture des droits", waardoor je je medische kosten terugbetaald zal krijgen (voor max. 70%). In ieder geval gefeliciteerd met je nieuwe baan, succes !!

Reactie van irene klinkert op 18 Februari 2014 op 21.03
Hoi Elisabeth,

Het is zoals Danielle het zegt. Alleen helaas accepteert niet iedere werkever die " en cours". En dat gebeurt vaak als het om een parttime baan gaat. Maar dan is het goed om te weten dat ze het zelfs niet mogen eisen. Mochten ze gaan zeggen dat ze je anders niet in diens kunnen nemen. Is mij nl. net iverkomen.
Ik neem aan dat je nog in Nederland verzekerd bent? Want het kan best een tijdje duren voor je alles bij elkaar hebt.
Zoek ook alvast maar een "médecin traîtant" want die heb je ook nodig..
Het is ook handig om een CPAMkantoor in de buurt te zoeken waar je steeds heen kan gaan met je dossier als het te kang duurt.
Succes !
Reactie van Danielle Monnier op 18 Februari 2014 op 22.27

Nog even dit, jekan het begin van je numéro zowiezo al invullen, het eerste cijfer is een 1 als je een man bent, een 2 indien een vrouw. De 2 volgende cijfers zijn de 2 laatste cijfers van je geboortejaar, daarna 2 cijfers voor je geboortemaand. De volgende 2 cijfers staan voor het département waar je geboren bent, als dat buiten Frankrijk is, is dat 99. Daarna volgen 2 reeksen van 3 cijfers, de eerste 3 geven je geboorteland aan, vroeger was dat 135 voor Nederland, maar misschien zijn ze aan een ander nummer begonnen. Na die 2 reeksen van 3 nummers volgen er nog 2, de zg clé, die wordt door het systeem berekend. Het zou kunnen dat ze je eerst een tijdelijk nummer toekennen, maar dat is niet zeker. Je kan dus aan je baas al wat nummers doorgeven, en na de 99 (ik neem maar even aan dat je niet in Frankrijk bent geboren...) zet je nullen om het compleet te maken.

Reactie van Melissa op 19 Februari 2014 op 10.01

Hoi, ik ben ook bezig met mijn secu, en indd moet ik zeggen dat sommige bazen zeggen dat je het zelf moet regelen, in dt geval wens ik je veel succes want dat kan maanden duren. ik heb de Nederlandse ambassade in Parijs gecontacteert en die hbben mij verteld datt dat je nieuwe werkgever moet doen. dus mocht je werkgever twijfelachig doen kun je aangeven dat je met enkele instanties contact hebtgehad en dat zij jouw vertelde dat de werkgever moet doen... (dit gaat volgens enkelingen ook sneller dan als je hem zelf aanvraagd) ik kan je voorderest geen info of tips geven.. anders kun je een meneer die hier ook op het forum zit contacteren die is van heel veel op de hoogte.. ik kan zo niet meer op zijn naam komen gauw...

gr Melissa

Reactie van Elisabeth op 19 Februari 2014 op 10.38

Dank jullie wel. Kan deze tops goed gebruiken. Gelukkig heb ik een CPAM kantoor om de hoek, dus kan elke ochtend langsgaan. Zal checken met mijn werkgever of ze het willen indienen. 

Helaas ben ik niet in Nederland geboren, anders zou ik het nummer zo kunnen gebruiken. Ben in het buitenland geboren, dus zal aan de ambassade vragen om een geboorte uitreksel. 

Benieuwd hoe ik snel ik het allemaal rond krijg. In ieder geval allemaal bedankt en ja ben heel blij met de baan. Was niet makkelijk om er een te vinden. Ook al heb je veel werkervaring. 

Groetjes

Reactie van Melissa op 19 Februari 2014 op 11.06

geboorteuitreksel (in Nederland dan) moest ik persoonlijk komen ophalen in (geboorteplaats) of ik moest iemand daarvoor toestemming geven en een brief schrijven etc.

Groetjes

Reactie van Elisabeth op 19 Februari 2014 op 11.18
Ik hoop dat dat voor mij niet hoeft. Ben namelijk in Griekenland geboren, dus dat zou wel lastig zijn ;-). Hopelijk kan de Griekse ambassade in Parijs me helpen.
Reactie van Elisabeth op 19 Februari 2014 op 11.18
Ik hoop dat dat voor mij niet hoeft. Ben namelijk in Griekenland geboren, dus dat zou wel lastig zijn ;-). Hopelijk kan de Griekse ambassade in Parijs me helpen.
Reactie van Elisabeth op 19 Februari 2014 op 11.18
Ik hoop dat dat voor mij niet hoeft. Ben namelijk in Griekenland geboren, dus dat zou wel lastig zijn ;-). Hopelijk kan de Griekse ambassade in Parijs me helpen.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden