Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Goedemiddag, 

Ik overweeg om mijn micro entreprise stop te zetten en via een officiele accountant is dat behoorlijk prijzig. Bij googelen kom ik de volgende Franse site tegen en ik vraag me af of a) deze site misschien bekend is bij iemand en b) of de op deze site voorgestelde procedure afdoende is voor het officieel juridisch en fiscaal stop zetten van een micro entreprise?

https://espace-autoentrepreneur.com/cessation

Dank voor reacties

Weergaven: 584

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20191112, Midden- en Kleinbedrijf

Reactie van Carin Schonhage op 13 November 2019 op 7.33

Ja Angela, zo makkelijk is het, ik heb het zelf ook gedaan via de site, geen boekhouder nodig en geen kosten. Er staat dat ze de CERF ook informeren dat het bedrijf is opgeheven maar houdt det even in de gaten wat dat ging bij mij fout

Reactie van Antoine op 13 November 2019 op 14.29

Hallo Angela Wap,
...bij het stoppen van je bedrijfsactiviteit loop je als Nederlandse al gauw het "risico" verdragsgerechtigd te worden en raak je in handen van het CAF...
Opzeggen gaat inderdaad heel gemakkelijk, gewoon achter je pc, maar dan...
Lees eens wat Theodora Besse hierover allemaal geschreven heeft.
Veel succes en groetjes,
Antoine

Reactie van Janny O. op 13 November 2019 op 21.40

@Antoine, ik neem aan dat Theodora ook nog wel zal reageren, maar hoe kom je aan dat CAF? En wat je al eerder geschreven hebt, blijf uit de handen van het CAK, of bedoelde je dat? Ik kan je verzekeren dat er niets ernstigs is aan die handen van het CAK. Die mensen doen gewoon hun werk, en in ons geval doen ze dat prima. 

@Angela, Theodora zal je vast kunnen vertellen welke stappen er genomen dienen te worden. Ze weet dat prima te vertellen.

Reactie van Jan Pompe op 19 November 2019 op 22.49

Ik had in 2016 ook enkele maanden een micro-entreprise en door omstandigheden weer gestopt.

Bij een locale vestiging van finances publique werd de "cessation micro entreprise" netjes voor mij geregeld, kreeg een brief mee met stempel en handtekening. Maanden later kreeg ik een bericht dat ik nog iets moest betalen, maar ik had erg weinig omzet, dus ben ik weer naar finances publique gegaan, om te vragen waar het voor was. In de computer werd het opgezocht en bewerkt. Alles is nu stopgezet werd mij verteld en inderdaad heb ik er niets meer over gehoord.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden