Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

     

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   ||  LIFTCENTRALE ||

Ik  heb vandaag een bericht ontvangen dat ik het volledige bedrag taxe d'habitation en mijn contribution à láudiovisuel public over 2015 terugkrijg.

Het is idd zo voor mensen die in 2014 dit niet hoefden te betalen dit in 2015 ook niet hoeven. Het geld wordt in maart 2016 teruggestort, of binnen 3 weken indien contact op wordt genomen met de belastingdienst.

Ik ben heel blij een mooi kadootje zo vlak voor de feestdagen.

Weergaven: 3361

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20151201, Geldzaken, Overheid

Reactie van Peggy B. op 1 December 2015 op 19.03

Beste Annette,

Mag ik vragen hoe dit komt dat er een (volledige) teruggave is?
Op 9 december is het precies 1 jaar geleden dat we onze woning aangekocht hebben. Toen we bij de Tressorerie binnenliepen om te vragen wanneer we onze taxe d'habitation zouden krijgen, zei ze dat we voor dit jaar geen moesten betalen. Maar volgend jaar we er twee in 1 keer zullen moeten betalen ...

Bedankt om te antwoorden. 
Groetjes Peggy

Reactie van Annette Ninteman op 1 December 2015 op 23.06

Hallo Peggy, hier kan ik helaas geen antwoord opgeven. De regel is dat mensen die in 2014 niet hoefden te betalen dat in 2015 ook niet hoeven. Wonen jullie definitief in Frankrijk?

Misschien zijn er anderen hier op de site die je daar een antwoord op kunnen geven.

Reactie van Wilna Maijenburg op 1 December 2015 op 23.42

Anders dat is pech, volgens mij geldt de vrijstelling alleen als het je officiële adres is. Je betaalt zelfs extra omdat het als maison secondaire wordt gezien. Wij komen (gelukkig) ook niet in aanmerking voor vrijstelling, het inkomen mag niet te hoog zijn.

Reactie van Siep Schepel (03) op 2 December 2015 op 0.35
Wat is de vrijstellingsgrens?
Reactie van Wilna Maijenburg op 2 December 2015 op 0.57

Anders met gelukkig bedoel ik dus dat ons inkomen te hoog is, we hadden eerst nog 100 euro aftrek omdat mij  man boven de 60 was, maar dat is ook niet meer. Daarentegen is vorig jaar wel de belasting verlaagd, dus uiteindelijk valt alles wel mee. Maar als je 2 personen AOW en daarboven ook nog allebei pensioen vangt, is er weinig kans dat je vrijstelling krijgt. Maar al met al zijn wij hier minder kwijt aan belastingen dan in Nederland, alleen al de wegenbelasting! 

Reactie van Yvonne Schol op 2 December 2015 op 6.32

ook ik betaal de volle pond, het is officieel mijn 2e huis, hoe kan ik alsnog teruggave over 2015 of eerdere jaren krijgen? 

Kan je mij vertellen wat voor een brief je scheef, graag kopie?

Alvast hartelijk dank dit te delen...

Reactie van Max Boret op 2 December 2015 op 8.22

@Wilma, "pensioen vangen" lijkt mij niet zo'n correcte uitspraak. Ik heb mijn hele leven flink betaald voor mijn pensioen, en krijg nu die uitkering en terecht!

Reactie van Wilna Maijenburg op 2 December 2015 op 9.49

Ja Max  Boret, dat is waar, ik heb ook flink moeten inleggen, wel wat belastingvoordeel gehad, maar de verzekeraar heeft er ook aardig aan verdiend.

Reactie van Oscar de Pater op 2 December 2015 op 10.36

volgens mij geldt vrijstelling/teruggave van de taxe de habitation alleen als je inkomen laag is, je leeftijd 60+ is, het een residence primaire betreft en je in FR belastingplichtig bent (uitgeschreven uit NL)

Kan iemand dit nog aanvullen indien mijn info onvolledig is?

Reactie van Annette Ninteman op 2 December 2015 op 10.55

Ik ben sinds 2012 weduwe, ben 69 jaar en heb een heel goed weduwepensioen + aow. Ik weet niet wat er wordt verstaan onder een laag inkomen. Ben wel belastingplichtig in Frankrijk

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Uw donatie is nodig

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden