Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Op dinsdag  30 november om 09h15 gaat de zaal open. De conversatieclub start om 10h00.  KLIK HIER  .......Beste Forumleden,

Aangezien ik reeds grondig onderzoek heb gedaan (zonder resultaat), doe ik een gok hier in de groep en hoop ik op een klein mirakel...

Ik heb een degelijke meertalige baan gevonden bij een mooi bedrijf met sympathieke 'patron' in 71100 met als startdatum 1 juli a.s. De eerste 2 maanden zijn proef en dus soort van CDD en bij goed functioneren erna een CDI contract.

Momenteel ben ik nog werkzaam in Nederland en vooraleer ik hier mijn ontslag geef om aan deze prachtige nieuwe uitdaging te beginnen, zou ik een tijdelijke woonruimte moeten vinden (liefst in 71100 zelf). Tussen 2015 en 2019 heb ik reeds in Zuid-Frankrijk gewerkt en gewoond dus alle formaliteiten ken ik en bepaalde dingen kunnen terug gereactiveerd worden dus daar zeker geen problemen.

Ik heb uiteraard meerdere 'annonces' bekeken en gebeld/gemaild maar omdat ik uiteraard niet direct een CDI heb, kom ik er niet tussen bij de lange termijn huurhuisjes. Maar zelfs diegenen die korte termijn en volledig bemeubeld verhuren, zijn niet bereid om 2 à 3 maanden te verhuren want in juli en augustus brengt dat per week veel meer op. Begrijpelijk. Zeker nu na de corona lockdowns de Fransen ook nog eens massaal in eigen land op vakantie gaan en de toeristen ook weer gaan toestromen.

Campings in de buurt ook afgebeld en nagecheckt maar die zijn dus superduur als je spreekt over een volle 2 maanden en misschien nog iets langer want je vindt erna ook niet direct het perfecte huurhuisje.

Ik ben niet alleen, mijn man en hondje zouden in principe meegaan maar als het echt niet anders kan, ben ik bereid die proefperiode alleen te doorstaan en zou hij af en toe langskomen om dan reeds eea te bekijken aan huurhuizen in en rond Buxy. Vanaf daar wordt het glooiend...hahahaha!

Een kamertje met douche, bed, toilet en mini-keukentje is genoeg voor mij maar ik moet gewoon iets vinden vooraleer ik de èchte stap kan zetten. Zo frustrerend. Het contract ligt klaar om getekend te worden. 

Uiteraard heeft mijn toekomstige baas en hebben de collega's ook al eens rondgehoord bij vrienden en kennissen maar voorlopig zonder resultaat.

SOS...il y a quelqu'un qui pourrait me sauver???? Si oui, un très grand MERCI! En sowieso allen dank bij voorbaat voor het meedenken.

Ik lees of hoor het graag.

Warme groet,

Indra, Henk en pootje van Kasper

Weergaven: 2190

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20210508, Woningen Gevraagd


SPONSOR 2020-2021
Reactie van eric van keulen op 8 Mei 2021 op 16.13

Indra, probeer eens bij Strategie Immobilier in Buxy, en vraag naar Valérie Lavigna, die kent mij. Ik heb in de de regio gewoond, ze waren altijd zeer behulpzaam. Bon courage.

Reactie van Indra Van Regemorter op 8 Mei 2021 op 16.27

Hoi Eric, hartelijk dank voor je reactie. Ga ik doen. Fijn ! Mvg, Indra

Reactie van Alexander op 8 Mei 2021 op 17.41

Is de Zuidelijke Ardèche ook een optie....?

Reactie van Indra Van Regemorter op 8 Mei 2021 op 17.47

Hoi Alexander, was het maar waar... maar nee, helaas. Ik ga fulltime aan het werk dus 5x op en neer en dan vind ik 30km echt de maximum afstand die ik dagelijks wil afleggen. Het bedrijf ligt in 71100. Toch bedankt dat je even reageerde. Fijne avond! Mvg, Indra

Reactie van Indra Van Regemorter op 8 Mei 2021 op 17.49

p.s. @ Alexander, wat een prachtige ridgebacks heeft u...

Reactie van Alexander op 8 Mei 2021 op 17.50

Aubenas, ook te ver?

Reactie van Indra Van Regemorter op 8 Mei 2021 op 17.54

Dat is 4u rijden Alexander...gaat 'm niet worden. lol! Ik zou te komen werken in Chalon-sur-Saône (30km van Beaune)...Mvg, Indra

Reactie van Alexander op 8 Mei 2021 op 18.02

Aie, dan kan ik je helaas niet helpen, succes ermee Indra.

Reactie van Indra Van Regemorter op 8 Mei 2021 op 18.06

Geen probleem Alexander. Toch bedankt voor je reacties hoor. Ik weet u te vinden als het bedrijf ooit die richting zou verhuizen! Mvg, Indra

Reactie van Alexander op 8 Mei 2021 op 18.06

Mijn RR's zijn inderdaad mooie en fijne beesten, dank, en er is recent een vijfde gearriveerd en in de roedel opgenomen.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden