Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Tips gevraagd voor een verblijf van ca 3 maanden in Parijs

Hallo,

Wij zijn een stel van begin 50 en werken beiden als zelfstandig ondernemer in Nederland. Wij willen graag ca. 3 maanden in Parijs verblijven. Ik wil daar in een co-workingspace mijn eigen werk doen (ik maak websites) en daarnaast ben ik op zoek naar vrijwilligerswerk. Op die manier hoop ik wat mensen te leren kennen. Daarnaast wil ik starten met een paar weken franse taalcursus om het weggezakte frans wat op te vijzelen. Mijn man zal naar verwachting regelmatig op en neer reizen naar Nederland ivm cursus en werk.

Ik zoek tips op de volgende gebieden:

  • wat is een leuk arrondissement om te wonen en mensen te ontmoeten
  • heeft iemand ervaring met vrijwilligerswerk in Parijs en daar advies over
  • ik heb een leuke cursus gezien bij Alliance Francaise in Parijs, misschien nog andere goede taalscholen?

Ik heb altijd al eens in Parijs willen wonen, omdat ik dat de mooiste stad ter wereld vind. Ik ben er al regelmatig geweest als toerist en zakelijk toen ik nog voor een frans bedrijf werkte, dus het is nu tijd om er wat langere tijd door te brengen.

Alle ideeen zijn welkom!

Met vriendelijke groet,

Jeannette

Weergaven: 947

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20180806, Cursussen en Opleidingen, Parijs, Werk Algemeen, Werk Gevraagd, Woningen Gevraagd

Reactie van Ineke Stofmeel op 7 Augustus 2018 op 7.12

dag Jeannette

Leuk plan! Ik vind Parijs ook de mooiste stad ter wereld.... Vrijwilligerswerk? Misschien eens contact opnemen met de plaatselijke leger des Heils. Om te wonen zou ik zeker binnen de peripherique blijven en niet in het noordelijke gedeelte richting Clignancourt. Cartier Latin of Marais is natuurlijk geweldig. Maar wel enorm duur. Houd er rekening mee dat een kleine studiootje van 15 m2 al gauw 1000 Euro kost. Je hebt wel iets voor minder geld, maar dan heb je een bezemkast. Maar het aller- allerbelangrijkste is natuurljk: de Franse taal. Als je geen Frans spreekt ben je in Parijs tamelijk hulpeloos. Klinkt onaardig, maar het is nu eenmaal zo. Ik spreek uit ervaring. En dan moet je eigenlijk ook heel goed Frans spreken om echt een beetje te kunnen integreren. En of dat binnen drie maanden lukt: hangt af van je huidige niveau natuurlijk. En Alliance Française is absoluut een hele goede keuze om cursussen te volgen. Heel veel succes toegewenst !

Reactie van Theodora Besse op 7 Augustus 2018 op 8.13


Jammer Jeannette, dat je geen achternaam vermeldt, al is het alleen maar de beginletter. Er is al een Jeannette aanwezig in dit forum en zeer actief ook! Ik dacht dus dat zij drie maanden naar Parijs ging wat ik heel leuk voor haar vond. Tot ik je bericht las.

Ik kan je weinig vertellen over de vragen die je stelt. Het is te lang geleden dat ik voor het laatst in Parijs was. Wanneer je het boek van Ferry van der Vliet "Ongewoon Parijs" koopt (€ 19,95) of zijn website bezoekt zul je leuke buurten in Parijs ontdekken, waar je dicht bij de bruisende stad zit en waar het toch rustig wonen is. Al weet ik niet of ze betaalbaar zijn. Ferry schrijft ook wekelijks in dit forum over steeds weer een ander aspect van Parijs, met fraaie foto's. Heel leuk vond ik bijvoorbeeld zijn verhaal over een wandeling langs La petite ceinture van Parijs. Die wandeling kunnen jullie misschien een keer maken tijdens jullie verblijf.

Wat taal betreft is mijn ervaring dat een "weggezakte" taal vanzelf weer heel snel terugkomt wanneer je dagelijks omgaat met mensen wier moedertaal het is. Je hebt al voor een franse werkgever gewerkt, dus het zal snel gaan. Integreren binnen drie maanden zal je niet lukken, ook al spreek je perfect Frans. Dat zal waarschijnlijk ook niet jullie bedoeling zijn.

Ik wens jullie heel veel plezier in wat volgens velen de mooiste stad ter wereld is. Geniet ervan!

Reactie van marielle op 7 Augustus 2018 op 8.42
Dag Jeannette,
Goed idee om 3 maanden naar Parijs te komen, maar pas op want die tijd zal om vliegen ; er is zo veel te doen in en om Parijs. Wat zijn leuke gedeeltes van Parijs om te wonen? Dat ligt natuurlijk ook heel veel aan je budget. Ga je naar het 16e are, dan moet je veel betalen voor een appartement, maar ga je naar een andere wijk iets meer naar het noorden dan wordt dat minder. Je kunt natuurlijk ook net buiten Parijs gaan, met de RER en metro ben je er zo. Maar ik begrijp dat je toch liever in Parijs zelf zit en dat kan ik met goed voorstellen voor drie maanden.De omgeving van Cité universitaire is ook goed en niet zo heel veel van hartje Parijs en minder duur. Verder richting Porte d'Italy, bij la Butte Chaumont. In Parijs, maar minder duur en toch gezellig. Dan heb je natuurlijk de omgeving van la Bastille en Canal st Martin, erg in trek bij de jongeren , maar de prijzen vliegen omhoog. Ik zag hierboven vermeld , dat je misschien niet in de buurt van de porte de Clignanacourt moet verblijven. jammer want dat vind ik juist zo een leuke omgeving, maar ja smaken verschillen. Bovendien komt deze omgeving steeds meer in 'vogue', vooral bij kunstenaars. Afijn hier heb je al een paar linken. Eventueel kun je me privé mailen. Ik vermeld nog even dat ik al 40 jaar net buiten Parijs woon.

Voor vrijwilligerswerk, ga eens kijken bij "les Resto du Coeur" en "Secours Catholique". Dit zijn beiden organisaties, die zich veel in voor de mensen in Parijs en omgeving (en ook elders in Frankrijk)in zetten. Je vindt ze overal en ook goed om je Frans bij te spijkeren, bovendien zijn er altijd wel mensen bij die ook wat engels spreken.

Alliance Français is inderdaad bekend.
Reactie van suzywong op 7 Augustus 2018 op 9.29
Dag Jeannette, Een heel goed idee om een poos in Parijs te gaan wonen waar ik zelf al meer dan 35 jaar woon. Ik raad je aan binnen de ring wooonruimte te zoeken, je kunt natuurlijk iets buiten Parijs zoeken waar de prijzen soms iets lager zijn, maar het openbaar vervoer is 'savonds niet altijd betrouwbaar. Wat woonruimte betreft, dat kan verschillen van wijk tot wijk, van straat tot straat maar 1.000€ voor een plek van 15m2 zoals hierboven staat vermeld, is overdreven. Voor 1.000€ per maand kun je iets vinden van 25 m2 gemeubileerd. Ik heb je een vriendschapsverzoek gezonden zodat je meer kunt vragen indien gewenst. veel succes
Reactie van BassieB op 7 Augustus 2018 op 11.57

Adriaan van Dis schreef een aantal boeken over zijn periode in Parijs. Hierin beschrijft hij ook die dingen waar je naar op zoek bent. Het vinden van woonruimte, de regelmatige verhuis en het in contact komen met de locale Parijzenaar (wat dan ook helemaal niet zo makkelijk bleek). De "do's and don'ts" enz. Ze lezen lekker weg.

Reactie van Jeannette K. op 7 Augustus 2018 op 14.20
Hartelijk dank voor jullie reacties, ik heb daar zeker wat aan. Ik begrijp dat ik niet makkelijk in contact zal komen met de Parijzenaar, maar dat maakt me niet zoveel uit, ook als het andere nationaliteiten zijn vind ik dat prima, het gaat me er meer om dat ik niet elke avond alleen in mijn appartementje zit en met wat leuke mensen wat kan gaan drinken ofzo.
Ik zat al zelf te kijken naar de buurt van Canal St Martin, ik ben daar een paar jaar geleden geweest en vond dat een leuke sfeer hebben. Teveel in het toeristische gebied lijkt me ook niet zo leuk.
De boeken ga ik zeker lezen.
Ik heb in totaal 10 jaar Franse les gehad, maar dat is al lang geleden, en tijdens de vakanties in Frankrijk spreek je toch niet echt veel Frans, maar dat komt vast wel goed.
Theodora, ik wist niet dat er al een andere Jeannette hier op dit forum zit. Ik noem mijn achternaam niet omdat als mensen (evt. opdrachtgevers) op mijn naam googelen en dan zien dat ik naar Parijs wil, misschien denken dat ik geen opdrachten meer aanneem en dat wil ik voorkomen. Ik weet niet of ik mijn naam nog kan aanpassen in mijn profiel, maar dan zet ik er even een letter achter.
Reactie van Theodora Besse op 7 Augustus 2018 op 16.01


Jeannette, dat kon je als nieuweling in dit forum natuurlijk ook niet weten. Daarom wees ik je er even op. Ik vond het wel aardig toen ik zag dat je het had veranderd. Doortastende tante, dacht ik. Leuk.


Reactie van marcelle op 8 Augustus 2018 op 12.42
Hallo Jeanette, leuk project.
Misschien heb je hier iets aan : https://jemengage.paris.fr/
Zelf heb ik 15 jaar in Parijs 10 gewoond (naast Hôpital St Louis, gemeubleerde F1 kost daar 1100 Euro per maand) heb die wijk zien groeien naar de gezellige toeristische plek die het inmiddels is geworden. Inmiddels wonen we in het 19e vlak bij het nieuwe Rosa Parks RER station. Een nieuwe wijk, nieuwe mensen ... en in volle ontwikkeling natuurlijk voor Paris 2024 ;-) Vlak bij het bassin de la Villette dat gezellig druk is, nu met een soort van Paris Plage. Multi culti wijk maar verder wel rustig, hier en daar een markt, vlakbij is het grootste winkelcentrum van Parijs (Le Millénaire) ... daar moet je van houden maar ok. In dit gedeelte van Parijs drink je nog een Pint voor 5 Euro, heb je een dagmenu voor 12,- Euro (tout fait maison !). De Boulevard MacDonald (niets te maken met de Fastfoodketen) is recent en het wordt er steeds drukker. In 3 maanden tijd zul je veel van Parijs kunnen zien, gewoon elke week een arrondissement. Ik heb jaren Parijs met een gids bezocht (Paul Albert) van Découvertes et Curiosités maar ik weet niet of dat nog bestaat ... Veel plezier !

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden