Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

De virtuele Brasserie is nu open ! KLIK HIER

Beste forumleden,

Bijna drie maanden geleden heb ik op deze site een advertentie geplaatst voor de verkoop van mijn auto. Geen enkele reactie gehad, tot vorige week.

Ineens was daar een bericht in mijn mailbox van een Fransman die belangstelling toonde. Hij vroeg om enkele foto's en de precieze prijs. Nadat ik aan zijn verzoek had voldaan, schreef hij terug dat hij wegens drukte en Corona zelf niet langs kon komen om de auto te zien en uit te proberen, maar hij vertrouwde mij wel. Hij vroeg om mijn bankgegevens zodat hij het gevraagde bedrag op mijn rekening kon overmaken en hij deed er alvast een foto bij van zijn paspoort alsmede zijn adres en telefoonnummer.

Als het bedrag overgemaakt was, dan zou een « compagnie de TRANSPORT » de auto komen ophalen en de administratieve formaliteiten afhandelen.

Misschien zult u zich afvragen wat dan het probleem is. Eigenlijk vertrouw ik het niet : zonder de auto gezien te hebben deze te kopen voor het gevraagde bedrag (bijna 8000€) zonder daarover te onderhandelen lijkt mij niet de normale gang van zaken. Ik zou dat zelf in elk geval nooit doen.

Graag wil ik weten wat andere forumleden hiervan denken. Heeft iemand van u iets dergelijks wel eens bij de hand gehad ? Wat zou u doen ?

Weergaven: 1546

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20210324, Geldzaken, Overheid, Vervoer

Reactie van Louise (68) op 25 Maart 2021 op 13.05

Het lijkt me onwaarschijnlijk dat deze "koper" goede bedoelingen heeft! Voor dit soort transacties is le boncoin een eldorado voor oplichters! Zie hier: http://www.web-arnaque.com/particulier-a-particulier/arnaques-lebon...


Overleden
Reactie van Koos Dulfer op 25 Maart 2021 op 13.41

Op grond van enige (positieve) ervaringen als koper zou ik de man voorstellen een cheque met dat bedrag op te sturen, daarmee naar de bank gaan om te horen of 't ie valide is en dan pas de auto op laten halen. 

Reactie van Karin Maassen op 25 Maart 2021 op 13.45

Ook een cheque kan geannuleerd worden, nadat de auto al zou zijn opgehaald. 

Reactie van marielle op 25 Maart 2021 op 13.49
Dit is duidelijk bedrog. Wie koopt er een auto bij een particulier zonder hem gezien te hebben? En dat verhaal over Corona.... Niet doen. Mailtje weggooien.
Reactie van ab en marian op 25 Maart 2021 op 13.50

Heel simpel hij stort het bedrag de auto wordt gehaald en het bedrag wordt daarna weer gestorneerd ofwel terug gehaald Kijk waar de koper vandaan komt, Kopie van een paspoort kan ik je ook sturen hier kan je helemaal niks mee. De koper blijft een onbekende en zou zelfs in Ghana kunnen zitten dus mijn advies blokkeren en niet doen.   

Reactie van jaap op 25 Maart 2021 op 14.33

Ik laat altijd eerst even per post € 100 (of €50) opsturen als aanbetaling. Lukt dat, dan ben ik 50 of 100 € rijker en kan de koper de auto komen ophalen tegen contante betaling.

Kent u dat gezegde: als het te mooi lijkt om waar te zijn .......... Etc

Reactie van Hans03 op 25 Maart 2021 op 17.22

Ik heb ditzelfde vorig jaar 3x bij de hand gehad. Onverwacht ziek geworden en geen tijd.

Trap er niet in want je bent je auto kwijt en geld krijg je niet (meer).

Ook een cheque biedt geen zekerheid wat die kan zo maar niet gedekt zijn en daar kom je achter als de auto weg is.

De enige manier is eerst betalen (en controleren of het bedrag op je bankrekening staat) dan halen.

Contant geld zeker in deze orde van grootte is niet toegestaan.

Reactie van Hans03 op 25 Maart 2021 op 17.32

Kleine aanvulling; Ik heb kortgeleden mijn caravan verkocht. Allereerst had ik een vooruitbetaling geeist van de helft van het bedrag waar mee de koper akkoord ging en dit naar mijn rekening overmaakte. Vervolgens is de koper de caravan bij mij op komen halen en heeft, bij mij terplaatse, zijn bank opdracht gegeven het nog te betalen bedrag direct over te maken en mij ( als verkoper) direct deze overschrijving per email te bevestigen. Dit is allemaal prima verlopen en de koper heeft de caravan gelijk meegenomen. Let er wel op dat je alle en juiste papieren voor de verkoop klaar maakt , carte grise, certificat de session e.d.

Reactie van leroux op 25 Maart 2021 op 17.37

google eens op zijn naam -waarschijnlijk een arnaqueur die bekent staat  

Reactie van jaap op 25 Maart 2021 op 17.58

Hans03, cash-transacties tussen particulieren zijn niet aan regels gebonden (dus niet aangifteplichtig boven een bepaald bedrag)

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden