Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Vaccinatie afspraken websites in Frankrijk (covidliste en vitemadose)

Op zoekmachine vaccinatie kun je op alle vaccinatiecentra van een departement tegelijk zoeken voor een afspraak.

Op deze lijst voor overgebleven vaccins kun je je inschrijven, ook als je nog niet aan de beurt bent voor een vaccinatie.

En op deze website kan dat ook allebei.

Misschien weet iedereen dit al, dan mijn excuses.

Veel succes!

Weergaven: 1165

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20210413, Covid

Reactie van Bertels op 13 April 2021 op 21.45

Leuk maar er zijn in dep 03 alleen maar 10 doses Astra Z beschikbaar en die wil blijkbaar niemand hebben ........

Reactie van Nigella op 13 April 2021 op 21.51

Ik heb vandaag wat rond gezocht en dat gaf interessante informatie. In sommige departementen moet je voor de vaccinatiecentra nog steeds ouder dan 70 zijn of comorbiditeiten hebben (strict genomen juist volgens de huidige regels), in andere departementen wordt die vraag niet gesteld en kan Jan en alleman een afspraak maken. Ik had gehoopt voor het eind van de maand aan de beurt te zijn, maar ik vrees dat dat niet gaat lukken.

Reactie van eric van keulen op 13 April 2021 op 22.09

Ine, je hebt volkomen gelijk, maar het werkt toch alleen maar door veel proberen. Ook s'avonds. Het is mij net gelukt na vele pogingen. Bon courage à tous.

Reactie van Nigella op 13 April 2021 op 22.25

@eric van keulen: dankzij jouw reactie ben ik weer gaan kijken en wie schetst mijn verbazing, ik kon voor morgen een afspraak maken voor mijn eerste injectie (vanochtend en vanmiddag was dat onmogelijk). Ik kon mijn ogen niet geloven. Ikke niet begrijpen, maar ik ben heel blij. Yes!!

Reactie van eric van keulen op 13 April 2021 op 22.40

Fijn Nigella dat het gelukt is. Ik weet niet hoe het werkt, maar als je vaak kijkt (in mijn omgeving) bij verschillende centra, zie je dat er constant dingen veranderen. Afhankelijk van aanbod van vaccins en de toelating van nieuwere leeftijdsgroepen. Veel proberen, vooral ook 's avonds blijkbaar levert wat op.

Reactie van Nigella op 13 April 2021 op 22.43

@Ine: jij uiteraard ook bedankt, ik kende de sites maar jouw bericht en de reacties erop maakten dat ik nog maar weer een keer ging kijken. Kortom het is goed om dit soort sites regelmatig onder de aandacht te brengen. Wat vanochtend niet kon was vanavond mogelijk en ik kon mijn ogen niet geloven. Dank!!

Reactie van Jeannette op 13 April 2021 op 22.46

Ja mee eens; het verandert soms per minuut en je moet vaak kijken en inloggen. Het is soms erg frustrerend maar de aanhouder wint.

Reactie van Ine op 14 April 2021 op 10.16

@NIgella Ik ben blij dat je een afspraak hebt kunnen maken.

Reactie van Wilna Maijenburg op 14 April 2021 op 10.22

Bertels het is inderdaad heel erg lastig om in de Allier een afspraak te maken via Doctolib. Meestal zie je dat reserveren niet mogelijk is of je moet bellen, maar het nummer is constant in gesprek. Ik woon op de rand met de Cher en de Nièvre, wij konden wel afspraken maken in Saint Pierre le Moutier en in Bourges, ook voor Pfizer. Astra Zeneca kon ik ook bij mijn huisarts wel krijgen, maar ik rijd wel iets verder. Kan 30 april in Bourges de eerste enting met Pfizer krijgen. 

Reactie van Inge Bergevoet op 14 April 2021 op 10.41

Als je dicht in de buurt van een vaccinatie centrum woont kan het ook lonen om een paar uur voor het einde van de dag te wachten op eventueel overgebleven dosissen. Wij hebben gisteren 2 uur gewacht en zijn gevaccineerd met Pfizer...er waren net 2 dosissen over..

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden