WebT@lk KennisC@fé

 
AANKONDIGING

VERGEET AJB NIET OM DE ENQUÊTE HIERBOVEN IN TE VULLEN.

HET KAN NOG EEN PAAR DAGEN EN IS BEDOELD OM EEN PROGRAMMA OP MAAT TE MAKEN VOOR BEZOEKERS EN LEDEN VN DIT FORUM

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Vakinhoudelijke ervaring gezocht fysiotherapie in Frankrijk

Hoi allemaal, ergens aankomend anderhalf jaar ga ik emmigreren naar de Lot. Momenteel ben ik werkzaam als fysiotherapeut en ik zou dat ook daar graag voortzetten.

Nu vroeg ik mij af of hier fysiotherapeuten actief zijn die wat meer konden vertellen over de gang van zaken binnen het vak in Frankrijk. Zijn er dingen waar ik rekening mee moet houden of waar jullie zelf tegenenaan gelopen zijn? Wat zijn de grootste verschillen tussen Frankrijk en Nederland?

Inmiddels is het duidelijk dat het minstens 3 maanden duurt voor dat mijn diploma geaccrediteerd zal zijn in Frankrijk. Ook weet ik dat ik daarbuiten een soort agb/behandelaars code moet aanvragen. Dit laat vast wel even op zich wachten dus ik start graag op tijd met dit soort regelzaken.

Het zou fijn zijn als ik hier over zou kunnen corresponderen met iemand en hoor graag van jullie!

Weergaven: 650

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20200205, Midden- en Kleinbedrijf, Overheid, Werk Algemeen

Reactie van Koert en Gretha Smit op 5 Februari 2020 op 12.22

Hallo, leuk vooruitzicht.  Wij gaan zelf binnen nu en 3mnd emigreren naar Frankrijk....naar 22. Ik ben gediplomeerd opticien, ook mijn papieren moeten erkend worden. Dat duurt 9mnd tot 1jaar. Denk dat 3mnd iets te enthousiast is. Je zou voor meer advies contact kunnen zoeken met ondernemen-frankrijk.nl  Succes met alles

Reactie van Karin van der Heijden op 5 Februari 2020 op 17.54

Mijn man is ook fysio en wil in Bourgogne gaan werken. Om zijn diploma om te mogen zetten is het voor hem verplicht om examen te hebben behaald op B2 (vergelijkbaar met VWO examen) niveau. Misschien geld dit niet voor de Lot, maar zoek dit voor de zekerheid goed uit.

Daarnaast zijn er in een aantal gebieden regelingen om o.a. fysiotherapeuten aan te trekken. Denk hierbij aan 5 jaar belastinginkomen vrij en een bonus die op kan lopen tot 49.000 verdeeld over 5 jaar. Dat laatste is afhankelijk of je bij een bestaande praktijk gaat werken of er zelf een op zet.

In de Lot zijn ook zulke gebieden: zoek maar eens op zrr France

Komend weekend is er ook de jaarlijkse Emigratiebeurs in Houten, wellicht kan je daar ook meer informatie vinden.

Succes met het regelen van alles. 

Reactie van Janny O. op 5 Februari 2020 op 18.43

Karin Als je zzr france intikt kom je vooral bij Kawasaki uit. 

Reactie van Karin van der Heijden op 5 Februari 2020 op 20.13

Janny, het is ook zrr en geen zzr ;-)

Reactie van Janny O. op 5 Februari 2020 op 21.49

sorry Karin

Reactie van Dordogne Fan op 6 Februari 2020 op 11.56
Duurt ongeveer een jaar en veel grijze haren. Ik sluit over 3 weken mijn praktijk hier in de Lot trouwens. Ik ben fysio en eenmaal aan de slag dan draait alles ok, maar om er te komen, pfffffffffffff je gaat kennis maken met de beroemde franse bureaucratie
Reactie van Edward Kriek op 6 Februari 2020 op 13.57

Ik zou ook kiezen voor een plaatsje dat ZRR- mogelijkheden biedt. Fiscaal zeer aantrekkelijk.

En verder hoop ik uiteraard dat er in de buurt van Gourdon een fysio bijkomt ;-)

Reactie van Dordogne Fan op 6 Februari 2020 op 14.17

ik edward, ik ga naar st julien de lampon

Reactie van Edward Kriek op 6 Februari 2020 op 14.20

Ik kan niet wachten, collega ;-)

De mensen vragen regelmatig wanneer je begint.....

( Maar een extra fysio, naast jou, is welkom wat mij betreft. Werk zat......) 

Reactie van Dordogne Fan op 6 Februari 2020 op 16.34

ik zou ook als je niet echt ondernemend bent(grote oefenzaal ed) kijken of je in een maison medicale kan komen te zitten in een zrr. Dan kan je nog eens 35000euro extra netto krijgen van de CPAM. Niet verkeerd.

Ik wil niet negatief doen, maar de DRJSCF bij wie je je dossier moet gaan regelen is erg slecht geregeld, het zijn bureaucraten(kost veel tijd, frustratie en geld voor de vertalingen ed), die eigenlijk standaard je verplichten tot een stage d'equivalence, van enkele weken tot enkele maanden en je vervolgens aan je lot overlaten. Je krijgt een lijst met stage plaatsen aangereikt, waarvan de helft al helemaal geen stagaires meer aanneemt en de andere helft eigenlijk alleen studenten van franse universiteiten pakt. Ik heb voor mij en mijn 2 collega's (beiden hebben mij laten stikken nadat ze hun autorisatie hadden gehaald, maar dat is een ander verhaal) heel veel moeten leuren en zeuren om stage plaatsen te krijgen. En daarna na het behalen van de stage gaat de comissie nogmaals bekijken of je wel gekwalificeerd bent en ben je dat dan moet je nog eens hetzelfde dossier samenstellen om bij de ordre van fysiotherapeuten en cpam ingeschreven te worden. Ik wordt en werd er moedeloos van.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

✔️ DONEER

(LATEN WE SAMEN DE KOSTEN DRAGEN)

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...