WebT@lk KennisC@fé
 
AANKONDIGING

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!


Hallo Allemaal,

Ik ga binnenkort in Parijs wonen bij mijn man, die ook Nederlander is. Ik ga daar een heel nieuw leven opbouwen. Ik verhuis samen met mijn 16 maanden oude dochtertje. Hier in Nederland werk ik als anesthesie-medewerkster, maar ik ben geen verpleegkundige. In Parijs kan ik met mijn diploma's niet terecht. Dus ik ga mij eerst richten op de taal leren, voor mijn dochter zorgen en mij thuis gaan voelen in Parijs.

Zijn er misschien ook mensen die mij daarbij willen helpen?

Weergaven: 857

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20120930, Contact Gezocht, Parijs

Reactie van cor schuilenburg op 1 Oktober 2012 op 7.08

Goeden dag Marleen.
Met de taal enz kan ik je niet helpen,maar indien je ook inboedel verhuist wil hebben ,daar mee wel.
Groet Cor Schuilenburg.
0031613158364

Reactie van Yvonne CAILLAT-TRAA op 1 Oktober 2012 op 8.33

Hallo Marleen
ik ben Nederlandse en woon al sinds mijn 17 de in Frankrijk. Eerst in Parijs en nu in de buitenwijk. Ben met een fransman getrouwd, heb 2 grote kinderen en ben zelfs al oma. Ik wil je gerust helpen met de taal en alle paperassen, want dat valt niet altijd mee. Groetjes Yvonne. Tel : 0033671051090

Reactie van wilma op 1 Oktober 2012 op 9.28

Marleen,

wat ik een tijdje heb gedaan in Parijs is "talllessen nederlands" geven, oftewel conversatie in het nederlands en dit kun je ruilen tegen franse les. Ik heb iemand die lerares frans is en wellicht "ruilhandel" wil doen met je, ik zal haar benaderen en het je laten weten als je het wil.

Succes verder met alle rompslomp ... !

Reactie van Lena op 1 Oktober 2012 op 10.23

Wat een lieve reacties van Wilma en Yvonne! Dat mag ook wel eens gezegd worden :)

Reactie van wilma op 1 Oktober 2012 op 10.40

Dank je Lena ...

Overigens denk ik dat ik nodig mijn nagels moet inkorten want ik heb dus echt geen "talllessen" gegeven maar wel degelijk taallessen ... 

Fijne dag allemaal.

Reactie van Di Monica op 1 Oktober 2012 op 11.17

Grappig, Wilma, maar een typefout ligt echt niet aan je nagels, toch : ) ?

 

Marleen, mijn dochter (bijna 18) woont sinds aug in Parijs in het 14e arr. In welk arrondisement ga jij wonen?

Groeten van Monique

Reactie van Marleen Duivesteijn op 2 Oktober 2012 op 20.27

Hallo Wilma,

Bedankt voor je goede tip. Zou super zijn om een soort prive les te kunnen krijgen. Mijn man denkt daar namelijk ook over. Die spreekt al een aardig woordje, maar er is zeker ruimte voor verbetering.

Ik heb geen onderwijs achtergrond, dus denk je dat ik dan taallessen kan geven...??

Groetjes, Marleen

Reactie van Maaike op 3 Oktober 2012 op 20.16

Hoi Marleen,

Altijd gezellig om elkaar te ontmoeten als je eenmaal gesetteld bent!! Heb nog zeker tips en trucs voor je :) Succes met de verhuizing.

Reactie van Lena M. op 7 Oktober 2012 op 17.07

Hallo Marleen,

Ik raad je aan lid te worden van de nederlandse vereniging van Parijs en omstreken. Dit is een goede manier om mensen te leren kennen. Veel van de leden hebben de overstap van NL naar FR gedaan in de laatste jaren en kunnen je goede tips geven.

http://www.denederlandsevereniging.com/


Martijn

Reactie van Marleen Duivesteijn op 8 Oktober 2012 op 21.49
Hoi Lena,

Jij ook bedankt voor deze goede tip. Lijkt me een goed idee om lid te worden.
Ben je zelf ook lid?


Groetjes Marleen

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

✔️ DONEER

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...