Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

AANVULLING MOD.:

Het eerste bericht over dit onderwerp vind je

hier

Vervolg, ik heb al mijn Tomos in Nederland verzekerd. Ik ben ingeschreven bij de RDW en heb een bromfietsplaatje. Omdat men hier in mijn dorp zei dat ik in Frankrijk verzekerd moest zijn, ging ik twijfelen en heb ook toen de polisvoorwaarden nog eens grondig doorgelezen.

Ik heb bij aanvang aan de tussenpersoon verteld dat de Tomos in Frankrijk was, maar niets zwart op wit. Blijkt het dekkingsgebied voor deze verzekering Nederland , België en Duitsland te zijn.

Ik rijd er nu niet op (wel twee jaar dus onverzekerd) en gelukkig is er niets gebeurd, maar ..... Ik heb gebeld met de Anwb en daar blijk ik 6 mnd in buitenland gedekt te zijn, en Frankrijk valt daar ook onder.

Bedankt allemaal!

Weergaven: 423

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20201121, Geldzaken, Overheid, Vervoer

Reactie van Luc op 21 November 2020 op 11.08
WA verzekeringen gelden inderdaad een bepaald aantal aaneengesloten dagen in Europa, let er wel op dat je voorzichtig bent met een schademelding, een verzekeraar gaat je niet zomaar geloven dat de bromfiets toevallig binnen de dekkingstermijn in Frankrijk is. Ik zit in dit wereldje.
Reactie van Theodora Besse op 21 November 2020 op 11.13


Brigit, gisteren schreef Willem Koolhaas nog een reactie op je eerste bromfietsbericht. Hij schreef:

"@Brigit, wij hebben twee oldtimer bromfietsen in Frankrijk bij ons tweede huis. Alletwee NL verzekering, ik heb gebeld met de verzekeraar en die meldde dat we gewoon verzekerd zijn." 

Misschien kun je even contact met hem opnemen bij welke verzekeringsmij hij is verzekerd. Kennelijk is er bij hem geen sprake van enige beperking.

Reactie van Theodora Besse op 22 November 2020 op 6.22


En nog bedankt voor het terugmelden!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden