Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

     

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   ||  LIFTCENTRALE ||

Vervolg wel of niet terug naar la douce France...

Beste mensen, alvast hartelijk dank voor de vele reacties, erg leuk om te lezen...

Las net, Inge en Theadore, en daar kan ik me ook in vinden, ook besef ik mij goed dat ik nu teveel idealiseer over Frankrijk, ja misschien een tijdje oppassen...

Het liefst had ik een huisje in NL en Fr, maar dat is niet te doen, buiten het financieel plaatje, zijn er dan twee administraties en betalingen, ook zei iemand over de klimaat veranderingen, en dat is ook schrikken, stortbuien, hitte (had ik ook in de l'Herault)soms weken overdag binnen, met ouder worden trok mijn huis die hitte niet meer...ja ik woon hier ook in een mooie omgeving, maar het is nooit stil en ik zit onder een vliegtuig-snelweg, ik loop in de duinen met de vliegtuigen, en hoor de autoweg erlangs...ik kon in Frankrijk eindeloos wandelen met alleen maar stilte, de natuur zo'n verademing, de kleuren en geuren (garique) ik heb na 11 jaar er een paar franse vrienden aan overgehouden, ik spreek redelijk frans, lees nu veel frans en gaat raar genoeg steeds beter.

Ik was een jaar of 6 geleden in een soort franse prive/hospice/verzorgingstehuis op bezoek, en verwonderd hoe een goede sfeer daar hing, erg lief personeel! Daar was een engelse vrouw met Altzheimer, ze doolde als verdwaalde ziel rond, en riep in het Engels, when can I go home? Ik sprak haar aan om haar engels te laten praten, ik moet haar van me lostrekken toen ik weg ging, het personeel zei dat ze altijd alleen was, en hoewel wel frans sprak, ze nu alleen nog maar engels sprak, ze had een mooie kamer met balkon, uitzicht op een palmentuin...

Dit heeft me nooit losgelaten dat je als alleenstaande dan zo gevangen in je moederstaal, eigenlijk wacht op je dood...

Ik heb goede en slechte ervaringen in de zorg, maar had een huisarts die alle tijd voor je nam, terug in NL ben ik echt geschrokken, bij de huisarts kon ik amper mijn verhaal kwijt, je krijgt 10 mins en voel de druk en stress van de tijd hier...

Ik mis toch ook de fransen, de boertjes op de zaterdagmarkt, de onverschilligheid maar daardoor de vrijheid van te doen en laten wat je wil, hier merk ik al de kritiek als ik mijn voortuintje niet helemaal op orde heb...nou zo kan ik nog even doorgaan, zoveel beleefd en gedaan...

Nogmaals hartelijk dank! XXX on nee mag niet meer:)

Weergaven: 1864

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20200304, Migratie

Reactie van Janny O. op 4 Maart 2020 op 15.41

Geen idee waarom je nu een nieuw topic begint met een tekst die je al geschreven had in het vorige topic

Reactie van Jeannette op 4 Maart 2020 op 18.36

Fijn dat je wat gehad hebt aan de vele reacties, maar inderdaad is het niet slim weer een nieuw topic te beginnen, je kunt gewoon ook zelf op je eigen eerste bericht reageren, dan lezen alle personen die een bijdrage hebben geleverd het ook.

Reactie van Theodora Besse op 4 Maart 2020 op 20.22


Inderdaad, dit is geen vervolg, maar een (nodeloze) herhaling.

Reactie van eric van keulen op 4 Maart 2020 op 22.05

Wat is er op tegen dat Yvonne dit verhaal opnieuw post? Het lijkt me haar vrijheid om dat te doen en ze beledigt niemand. Moet U zo afwijzend reageren omdat U zich gekwetst voelt door iets te lezen wat U niet bevalt? Of toch weer het geheven vingertje?

Reactie van Theodora Besse op 5 Maart 2020 op 6.23
En wat is er voor? Weet je wel dat wij pagina's lang met haar hebben meegedacht en meegepraat over dit zelfde onderwerp? En dat ze nu als nieuw onderwerp gewoon haar laatste reactie in dat eerste onderwerp plaatst, die wij dus allang kennen? Hebben wij daarom zoveel moeite gedaan om ons in haar probleem in te leven?
Reactie van Alexander op 5 Maart 2020 op 9.18
Inderdaad en het zijn immer dezelfde dames die kritiek uiten en die zelf nooit, Theodora uitgezonderd, eens een artikel plaatsen, terwijl ze naar mijn gevoel de ganse dag achter hun PC zitten.
Reactie van marielle op 5 Maart 2020 op 10.22
Fijn, Yvonne, dat je opnieuw wat schrijft hoe de vork aan de steel zit. Ik zag ook op je pagina dat je yoga en meditatielerares bent. Misschien zou je hier ook mee verder kunnen in Frankrijk. Er is steeds meer vraag naar . Maar dat was je oorspronkelijke vraag niet. Ga vooral je gevoel achterna en als je weer ouder bent, over weer wat jaren, kun je toch altijd weer terug naar Nederland.
Reactie van Janny O. op 5 Maart 2020 op 11.03

Alexander, sorry, ik zit niet de hele dag achter de computer. Heb inmiddels 1500km gefietst dit jaar. Maar op deze manier wordt de informatie nodeloos versnipperd. 

Trouwens, behalve dat ik af en toe een bijdrage geleverd heb, heb ik diverse mensen via persoonlijk contact kunnen helpen. 

Reactie van jaap op 5 Maart 2020 op 12.13

dit mooie forum heeft reeds 1 moderator, die het goed -zo niet prima- doet, dus alle hulpmoderators kunnen vanaf nu wat anders gaan doen

Reactie van Theodora Besse op 5 Maart 2020 op 12.55


Jaap, dat ben ik altijd met je eens, maar Mod heeft wel wat anders te doen, vermoed ik, dan alle onderwerpen en de reacties erop te volgen. Hij heeft ook een privéleven en niet alles is altijd even interessant, althans niet voor iedereen (inclusief Mod).

En aangezien wij toevallig Yvonne zeer uitgebreid te woord hebben gestaan in haar eigenlijke onderwerp (en degenen die kritiek op ons hebben NIET) mogen wij Yvonne ook wel zeggen wat wij vinden van dit zogenaamde nieuwe onderwerp (een herhaling van haar laatste reactie in het eigenlijke onderwerp).

Natuurlijk, ik weet ook wel dat onderwerpen in dit NING-format soms heel snel naar onderen zakken en dan van de hoofdpagina verdwijnen. Ik zou ook veel liever hebben dat die foto's onderaan, waar volgens mij geen mens naar kijkt, zouden plaatsmaken voor de onderwerpen, zodat ze wat langer op de hoofdpagina blijven staan. Maar ik ga toch niet om het op de hoofdpagina te houden, m'n laatste reactie als nieuw onderwerp plaatsen! Dan zou het hier een en al herhaling en een saaie boel worden. Bovendien waren we allang uitgepraat over het probleem van Yvonne, alle standpunten hadden uitgebreid de revue gepasseerd. Aan haar de uiteindelijke beslissing, waarmee ik haar nogmaals sterkte wens.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Uw donatie is nodig

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden