Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

     

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   ||  LIFTCENTRALE ||

Hallo, dit is mijn eerste bericht en mijn naam is Hans en we hebben het idee om over een jaar of 4 te verhuizen naar Frankrijk vanuit Spanje waar we nu wonen. Een van de redenen is klimaat, na 15 jaar hitte zij in wat koelers. We kunnen niet eerder vanwege onze honden, we hebben rescues en een heeft Stafford in zich en heb begrepen dat dit absoluut niet mag in Frankrijk of zijn er opties?

We zijn ons aan het verdiepen in het land en wat we ons ook afvragen hoeveel duurder zijn we straks uit, misschien dat anderen dezelfde stap hebben gedaan.

Hoop veel te leren de komende tijd, groet Hans

Weergaven: 1584

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20210807, Dieren, Migratie

Reactie van Astrid Mellema op 7 Augustus 2021 op 18.35

Hoi Hans, ik ben bezig om eenzelfde soort stap te maken. Ik ben vorig jaar geëmigreerd naar mijn vakantiehuis in Spanje ( Andalusia). Maar, Frankrijk is stiekem toch mijn grote liefde en inderdaad, die verzengende hitte in de zomer hier is zelfs voor mij als warm-weer liefhebber teveel van het goede. Omdat de winters, het late najaar en vroege voorjaar wél weer heel fijn in Spanje zijn kan ik eigenlijk niet kiezen. Ik heb daarom een tweede huisje gekocht in Zuid Frankrijk. Eenvoudig, betaalbaar en makkelijk in onderhoud ( geen tuin o.i.d.). Mijn plan is om een half jaar op half jaar af te doen. En ik hoop dat daarmee uiteindelijk duidelijk wordt waar ik het liefst woon, en me het meest thuis voel. Eigenlijk een soort proefwonen voor een jaar, of misschien een paar jaren meer. Ook om uit te vinden wat het dagelijks leven kost in beide landen; maar ik denk dat Spanje uiteindelijk wint als het om goedkoop leven gaat. Van honden heb ik weinig verstand en ik kan je dus ook niets vertellen over welke rassen er wel en niet in het land mogen komen, maar er zijn vast andere leden die dat wel weten. Ik kan pas volgend jaar mijn Franse huisje betrekken, maar mocht je af en toe een update willen stuur me dan gerust een berichtje. 

Reactie van marielle op 7 Augustus 2021 op 19.53
Hans, je mag met een Stafford hond in Frankrijk wonen. Je moet hem wel laten registreren bij de gemeente waar je gaat wonen en met een honden trainer laten zien dat de hond goed luistert etc. En met uitlaten moet hij een muilkorf om. Het is een hond categorie 1. Maar ik begrijp dat je hond geen puur Staffordshire terriër is? Dan is het weer anders.
Reactie van marielle op 7 Augustus 2021 op 19.56
Reactie van Hans Hendriks op 7 Augustus 2021 op 20.20

Bedankt voor de link, de hond is een van onze rescue honden met zeker Stafford in het bloed, ook niet echt stress bestendig met andere honden, dus we houden deze apart, voor de rest een super lief beest met waarschijnlijk een rot verleden. We hadden begrepen als je onderweg in Frankrijk word aangehouden dat de hond al ingevorderd kan worden, risico vinden we te groot

Reactie van Hans Hendriks op 7 Augustus 2021 op 20.23

Aan Astrid: we zitten in regio Alicante en lijkt steeds warmer te worden en duurt langer, beetje genoeg van, tijd voor wat anders en ook groener, geeneens gras hier. Mooie oplossing heb je, voor ons niet haalbaar, nu 6 honden, straks misschien 4, we hebben ruimte nodig op 1 plek.

Reactie van Martijn de Wijk op 8 Augustus 2021 op 6.42
Sinds twee jaar wonen we met onze hond in Frankrijk, sinds een jaar officieel. "Zolang de hond niet al teveel op een Stafford lijkt, hoeven we hem toch niet zo te noemen?" was ons uitgangspunt. Zo vertrokken we naar Frankrijk met een Tasmaanse Prethond. Vorig jaar heb ik onze dierenarts bij vergissing de afkomst van het dier verteld. Van het Franse ministerie van landbouw kregen we vervolgens het bewijs van inschrijving van het van oorsprong Nederlandse chipnummer als horend bij een "Staff-Lévrier", een Stafford x Whippet dus. En niemand die daarover ook maar een wenkbrauw optrok. Beste Hans, dit geeft uiteraard geen enkele garantie. Maar mijn indruk is, dat de regel niet al te streng wordt nageleefd.
Reactie van Lien op 8 Augustus 2021 op 9.12
Hallo Hans, wij zijn ook via Spanje, met een kleine tussenstop in Italië, naar Frankrijk verhuisd.
Vooral de dagelijkse boodschappen zijn een stuk duurder hier in la douce France.

Nu hebben wij enkel gehuurd en op diverse campings gewoond in Spanje dus mbt nutsvoorzieningen heb ik geen vergelijkingsmateriaal maar mocht ik jullie op een of andere manier ergens info over kunnen geven dan kun je me altijd een mailtje sturen.

Succes met jullie plannen.
Lien
Reactie van Lien op 8 Augustus 2021 op 9.15
https://www.educateurcanin.fr/detenir-legalement-chien-dangereux-fr..., ik reageer via mijn telefoon en kan dus niet alle reeds geplaatste reacties zien, misschien is deze link dus al gepost.
Maar goed in dat geval is dubbel eens zo dik ...
Reactie van Maria vercammen op 8 Augustus 2021 op 15.29

Meer dan 20 jaar geleden dachten wij naar Soanje te gaan wonen',Calpe

Enige keren zijn we er naartoegeweest , maaar we besloten toch liever niet.

Frankrijk zodus 

20 Jaar woon ik hier , mijn man is 11 jaar geleden overleden.Wij woonden hier heel graag.Daarom ben ik in frankrijk gebleven, De kinderen komen hier heel dikwijls naartoé.

Ondertussen weet ik moesten wij toch Spanje gekozen hebben , was het een volledige mislukking geweest.

Vermits ook dat wij geweldige dierenvrienden zijn,

De stierengevechten in Spanje haat  ik.En wat er velen doen met hun windenhonden die niet meer presteren ook

Hier zijn gelukkig veel dierenvriende

Het is 12 jaar geleden dat ik'nog in Belgie geweest ben,

Heb hier indertussen veel'vrienden , , belgen, nederlanders'en fransen.

En misschien raar ...weer ik niet ,maar heb niet de minste zin ol eens naar belgie te gaan.

Reactie van Hans Hendriks op 8 Augustus 2021 op 17.16

Help bij een dierenopvang en zelf 6 honden en ondanks dat het beter is dan vroeger staan we toch vaak te kijken hoe men hier met dieren omgaat soms. Omdat onze honden niet samen gaan op dit moment en eentje Stafford in zich heeft nemen we pas de beslissing als het kan om weer te verhuizen, nu orienteren.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Uw donatie is nodig

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden