Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Goedendag allemaal vanuit het natte Rotterdam,

heb een vraagje over mijn pensioentje die ik elke maand van de MSA krijg over gemaakt op mijn Nederlandse rekening.

Nu is het zo dat ik al weer een tijdje samen woon en vraag ik mij af of ik dit moet melden bij de MSA want door het ABP word ik gekort omdat ik samenwoon. Gebeurd dat ook bij de MSA?

Ik vraag dat omdat als er met mij wat gebeurd heeft zij dan ook recht op een nabestaande pensioen van de MSA?

Dit vraag ik omdat ik weer terug wil verhuizen naar Frankrijk waarschijnlijk begin 2018  en ons daar permanent willen vestigen  departement Gironde. 

Kijk uit naar u reacties en wens u allen een fijn weekend

Groetje Ruud

Weergaven: 1655

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20170908, Geldzaken

Reactie van Jeannette op 8 September 2017 op 16.37

En waarom vraag je dit niet gewoon aan de MSA?? In de regel wordt je gekort op je Franse pensioen als je gaat samenwonen maar ik kan dat niet met zekerheid zeggen over jouw specifieke pensioen en jouw situatie. De kans dat je nieuwe partner nabestaande pensioen krijgt uitgekeerd als je een relatie krijgt nadat je met pensioen gegaan bent is vrijwel nihil, (dus als je nooit pensioen hebt afgedragen terwijl je met deze nieuwe partner samen was en dan moet je toch echt wel of getrouwd of gepacsd zijn) maar ook die vraag kun je het beste maar aan de MSA stellen.

Reactie van marielle op 8 September 2017 op 17.06

Jeannette, ik heb nog nooit gehoord dat je Franse pensioen wordt ingekort wanneer je samen gaat wonen. Waar heb je die informatie vandaan?

Reactie van edith janzen op 8 September 2017 op 18.16

Klopt wel, bij samenwonen zijn diverse kortingen, echter als de partner wegvalt volgt er geen nabetaanden uitkering. Logisch toch.

Reactie van marielle op 8 September 2017 op 18.22

Hoe dan, Edith? Ik ga nl over een tijdje  mijn Frans pensioen nemen en ben er druk mee bezig en heb nergens gehoord dat je minder krijgt wanneer je samen woont. Ik woon alleen. Ik heb een ambtenaren pensioen(frans) en een  pensioen via de CNAV van mijn jaren dat ik in het privé gewerkt heb in Frankrijk. Er wordt nergens gevraagd in Frankrijk of je samenwoont, wel of je getrouwd , gescheiden, of weduwe bent. Wel heeft ABP mij dat gevraagd

Reactie van Lucie Schagen op 8 September 2017 op 19.07

Dat je op je AOW gekort wordt als je samenwoont, dat wist , maar over het ABP pensioen heb ik dat nog nooit gehoord.Is het wel waar?

Reactie van marielle op 8 September 2017 op 19.11

sorry Lucie, ik bedoel op de AOW werd me wel gevraagd of ik alleen woon

Reactie van Lucie Schagen op 8 September 2017 op 19.35

Bedankt voor je antwoord, Marielle, maar ook Ruud schrijft, dat hij gekort wordt op zijn ABP pensioen, ik kan het niet geloven. Tenzij het een nabestaanden pensioen is , misschien?? Opgebouwd door een overleden partner?(Ook dan weet ik niet hoe het zit.).

Ik vraag me af of je je vergist, Ruud of dat er met jou een vergissing is gemaakt.

Reactie van ruud sax op 8 September 2017 op 21.04

hoi allemaal hartelijk dank voor de reacties,over het ABP ,daar krijg ik een klein pensioentje toen ik alleen was kreeg zo'n kleine 45 euro nu ik mijn  AOW heb en samen woon krijg nog maar de helft franchise noemen ze dat ,ik heb me suf gebeld en gemaild maar dat is de regeling zeggen ze bij het ABp 

Reactie van ruud sax op 8 September 2017 op 21.07

 oja even voor de duidelijkheid heb 10 jaar in Frankrijk gewoont en gewerkt vandaar mijn pensioen van de MSA ,hoop er volgend jaar weer terug te wonen 

Reactie van Jeannette op 9 September 2017 op 7.34

@Marielle: die informatie heb ik van Fransen zelf en een advocaat die dit heeft bevestigd.

Het geldt overigens niet voor alle pensioenen maar welke wel en niet en waarom weet ik ook niet.

Vandaar dat ik aanraadt dit bij de pensioenuitkeerder te vragen.

Het korten op het ABP-pensioen verbaasde mij ook hogelijk.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden