Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Wat mij nu weer is overkomen….
Ik had een advertentie geplaatst op nederlanders.fr waarin ik vraag om een beheerder van mijn boerderij in fr. Ik kreeg veel reacties, waar er uiteindelijk 3 van werkelijk de boerderij zijn komen bekijken. Zij zouden dan helemaal naar fr in de boerderij verhuizen en in het toeristisch seizoen er gaan wonen en het runnen als minicamping. Is ook niet niks. Er bleef 1 stel over die laaiend enthousiast waren voor de boerderij. Ze hadden al veel bekeken maar zo mooi als deze, dat is uniek. Uiteindelijk vanwege de baan van de man ging ook dat niet door. Kort geleden kreeg ik een mail van iemand die vroeg of ik nog steeds een beheerder zocht. Ik zei jazeker en zij is uit belgie helemaal naar noordholland gekomen om zich voor te stellen en ons te spreken en zij werd enthousiast. Vervolgens zijn ze vanuit belgie naar de boerderij gereden en hebben het daar bekeken en zij werden nog meer enthousiast. Het begische stel was werkzaam op de computer/internet en niet gebonden aan waar of welk land zij wonen, het werk kon overal vandaan gebeuren. Ideaal dus. Zij zouden de maanden met toerisme, dus niet de echte wintermaanden de boerderij huren. Maar wel snel want zij wilden dan al deze maand juli 2019 beginnen op de boerderij als minicamping. Ik stuurde een huurcontract op en zij zouden de maand juli plus een maand borg overmaken. Ik zou de laatste week van juni op de boerderij zijn en we zouden het huis leeg maken.
Ik kreeg een lastige operatie ineens en kon die week niet naar de boerderij komen. Ik deelde dat mee. Ik regelde mensen die het huis, de inboedel, voor mij hebben verhuisd. Een groot huis, veel bedden. Er waren zelfs 5 mensen aan het werk. En om ook nog netjes schoon te maken. Alles kostte mij meer dan 1000 euro, die mensen moest ik inhuren. De belgische dame zei me dat het huurcontract die vrijdag getekend was opgestuurd en zij zou die maandag het geld overmaken.
Al wat er kwam geen contract en ook geen geld. Als toppunt van betrouwbaarheid antwoordde zij ook niet meer op mail of sms of app en ook niet per telefoon. Ook had ik haar de code en alles van de website over de boerderij gegeven. Ik dacht nog, er zal iets gebeurd zijn…iets ergs voor hun misschien…...Ik heb een kennis op mijn/haar website laten reageren want zij had al wel haar email en telefoon zelf daar op gezet, dan kon men boeken….die vriend van me kreeg ook helemaal geen reactie. Ondertussen zag ik wel dat de belgische dame wel op de computer leuke andere berichten plaatste. Dus ze kon wel emailen, facebook en alles.
Dus nu is mijn boerderij leeg en schoon en ik ben wat geld armer geworden. Ik denk nu de boerderij maar te verkopen. Ik vond haar ook nog op een website waar zij zichzelf presenteert als zijnde een psycholoog. Ondertussen ben ik over de operatie heen en wij gaan lekker volgende week naar fr. Op vakantie !
Rest me alleen nog iedereen te waarschuwen voor deze belgische dame.

Wilt u meer info over dit verhaal, mailt u mij :

bramsax@ziggo.nl

of bel : 0031652717554


Bram.

Weergaven: 2173

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20190716, Woningen Algemeen

Reactie van Jeannette op 16 Juli 2019 op 22.00

Tja, wel lekker vaag, een dame uit Belgie daar hebben we niet veel aan....
of moeten we nu elke Belgische dame wantrouwend tegemoet treden?

Reactie van Theodora Besse op 17 Juli 2019 op 6.57


Jeannette, er staan toch een emailadres en een telefoonnummer bij? Wie in ongeveer dezelfde omstandigheid komt te verkeren en zakelijk contact heeft met een Belgische, kan contact opnemen met Bram. Anderen hebben er niets mee te maken. Goed dat de dame in kwestie niet met naam en toenaam wordt genoemd in dit openbare forum.

Sterkte Bram.

Reactie van En Laurenc op 17 Juli 2019 op 9.18

Bram, als u huis of huizen voor permanente bewoning in Frankrijk gaat verhuren zult u dit in vele gevallen bezuren.  Mijn advies doe het niet, laat leeg staan, maak er een gite van óf verkoop het. Advies van een ervaringsdeskundige die 9 jaar op permanente basis huizen verhuurde en ik kan u zeggen het was één grote ellende. Of huurders wonen je huis kompleet uit, betalen de huur slecht of helemaal niet, beginnen jou als eigenaar de maat aan te meten en bij mij in het ergste geval kreeg ik er een sekte in die volgens hun eigen zeggen in kontakt stonden met buitenaardse wezens en in vliegende schotels geloofden en er een school voor 'Quantum Future Theory' in stichten. Dus verkoop je huis of laat het leeg staan met een goede beveiligingsinstallatie van bijvoorbeeld Verisure erop en een buurman die een oogje in het zeil houdt.

Vooral huizen op het platteland trekken slechte huurders aan én als je bijvoorbeeld 1000 € huur per maand ontvangt, dan betaal je daar 25% belasting over, dus 9000,-- netto per jaar, als je er een mooie gite van maakt kun je dat misschien in 9 weken of nog minder verdienen en heb je de rest van het jaar geen gedoe mee.  

Reactie van Theodora Besse op 17 Juli 2019 op 9.32


Helemaal eens met En Laurenc! Nog een voordeel van vakantiehuurders: ze gaan vanzelf weer weg. Geen ellenlange procedures om ze eruit te krijgen als ze de huur niet betalen of zich anderszins misdragen. 

Reactie van leroux op 17 Juli 2019 op 9.38

niet enkel  het platteland trekt onbetrouwbare huurder aan - in de steden is het precies zo


Overleden
Reactie van Susan op 17 Juli 2019 op 16.23

helemaal mee eens En Laurenc nooit permanent verhuren dat vraagt om moeilijkheden en je doet geen oog meer dicht.

Reactie van bram geene op 17 Juli 2019 op 18.59

Theodora, bedankt en je hebt helemaal gelijk, het noemen van de naam van de belgische dame kan lastig zijn of vervelend en nederlanders.fr is daar ook niet zo tuk op. Diegene die meer wil weten over het verhaal en de naam en zo kan mij mailen of bellen. Verder sta ik er van te kijken hoeveel mensen negatieve ervaringen hebben op dit gebied.

Reactie van bram geene op 17 Juli 2019 op 19.03

En Laurnec, ook jij bedankt voor je bericht.  Ja ik was al zover dat ik alleen wil verhuren in het toeristenseizoen. Dus een beheerder van mijn boerderij kan er niet permanent wonen. Wel tijdens het toeristisch seizoen, uiteraard. Hartje winter is het toch veel te koud en nagenoeg geen toeristen.

Mijn beweegreden om niet een vol jaar te verhuren is dat in fr de huurder van een huis die daar permanent woont en zich ook daar inschrijft  enorm veel rechten heeft. Dus je krijgt een huurder er bijna niet uit. Dat wordt een drama. Dus bedankt voor je raad.

Reactie van bram geene op 17 Juli 2019 op 19.06

Theodora, bedankt dat je me sterkte wenst. Gelukkig til ik er niet zwaar aan. Boos worden en op wraak zinnen en zo heeft geen zin en ik wordt daar zelf ook niet blij van. Ik haal gewoon mijn schouders op. Laissez faire...zo is het leven. Ik zoek naar de positieve kanten. Ik ga het huis verkopen en nu hoef ik het niet eens meer leeg te halen.. ;-)

Reactie van bram geene op 17 Juli 2019 op 19.08

o ja, aan marsmannetjes verhuur ik ook niet....

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden