Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Wat wonderlijk dat het alleen werkt met franse banken, heeft iemand suggesites?

Hallo , ik heb al 15 jaar een rekening bij de Credit Agricole, omdat ik een internet abonnement wil hebben, ben ik naar een telefoon winkel gegaan coriolis en ze vertelde me dat ik een carte bleu moest aanvragen, ik moest een RIB hebben iban etc. zo gezegd zo gedaan, code werd naar nederland gestuurd en de pas kon ik 3 werken later ophalen. Zo gezegd zo gedaan, ik heb nu een carte blue en kan geld uit de muur pinnen. het abonnement wat ik wilde hebben kan nu alleen per internet besteld worden.  10 euro voor 60 Go.  of eventueel op 21 augustus voor 11 euro in de winkel.  voor die euro extra zou ik dit meteen willen doen, maar 21 augustus is net voordat ik weer terug ga naar nederland en ik wil het dan goed geregeld hebben en getest hebben en ik heb dus nu geen internet. Enfin, net door de stappen gegaan om dan maar per internet aan te vragen en daar wordt je gedwongen te kiezen voor een franse bank (ik heb bij ING gewoon een iban en visa) en als ik alles invul ik heb iban, rib etc, en dan ook de code voor de master card krijg ik de melding dat de bank dat weer weigert, het suggereert dat de carte blue, niet vanzelf sprekend een credit card is of zo. o ja de bedragen zijn het niet 1 jaar is 120 euro en had ik bij voorkeur direct voldaan. morgen maar weer naar de bank, kom ik voor nog meer verassingen te staan? moet mijn salaris of een regulier inkomen hier binnen komen, en wat wonderlijk dat het alleen werkt met franse banken. heeft iemand suggesites?

Alvast bedankt

Arnold 

Weergaven: 1563

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20200813, Geldzaken

Reactie van Jako op 13 Augustus 2020 op 7.57
Het is een bekend probleem bij providers van mobiel internet, vooral de goedkope. Je moet betalen voor de simkaart met een credit card, maar die betaling is vaak een verkapte credit check. Het moet dus een Franse kaart zijn, geregistreerd op een Frans adres en een Franse binnenlandse rekening. Er kan 'van alles' fout gaan waardoor de transactie wordt afgewezen. In dit geval wellicht omdat je een buitenlandse rekeninghouder bent. Neem een andere provider.
Reactie van URSUS2003 op 13 Augustus 2020 op 9.46

Dit zelfde probleem hebben wij bij meerdere providers gehad. Of je nu voor vaste telefoon of mobiel ze vragen allemaal een Franse bankrekening. Naderhand kun je het omzetten naar je Nederlandse IBAN nummer. Waarom is ons niet duidelijk gemaakt. Het IBAN nummer zou gewoon geaccepteerd moeten worden.

Reactie van Jean Mignon op 13 Augustus 2020 op 10.16
Zelfde situatie hier met Bouygues. Onze oplossing: SIM-kaart via credit- of debitcard. Voor abo gebruikten we aanvankelijk rekening van Franse kennissen (of NL-ers met Franse rekening) en paar maanden later kan het afgeschreven worden van NL-rekening.
Reactie van Jako op 13 Augustus 2020 op 10.47

Bij Bouygues kun je de simkaart zelfs met Paypal betalen. Aan Paypal kun je weer gewoon een Nederlands betaalmiddel hangen (credit card, bankrekening).

Dit geneuzel heeft vermoedelijk met rechten en terreurbestrijding te maken. Wie een Franse binnenlandse bankrekening en/of credit card gebruikt is door de bank al gecontroleerd. De opgegeven persoonsgegevens kloppen dus en hoeven niet meer te worden gecontroleerd door de provider. Dat scheelt flink in de kosten, vandaar dat dit vooral bij goedkope abonnementen gebeurt. Eenmaal goedgekeurd kun je dan naderhand het betaalmiddel wel aanpassen.

Reactie van Henk Meulendijks op 13 Augustus 2020 op 11.42

Ik heb bij FREE een simkaart aangeschaft online met mijn NL bankrekening, geen probleem. Idem met internet en telefoon thuis.

Reactie van jaap op 13 Augustus 2020 op 11.47

hier - tijdelijk- een Red-By-SFR abo (80 GB voor € 14/maand) erbij genomen vanwege veel bezoek en dito verbruik. SIM kaart betaald met NL (ING) creditcard en het abo via de franse bank (CA)

Iemand in de buurt van CP 46600 trouwens interesse in een Red abo (zie bovenstaand) incl SIM kaart vanaf volgende week?

Reactie van Arnold op 13 Augustus 2020 op 13.16

Hallo allemaal, hartstikke bedankt voor jullie adviezen,

Ik ben er echter nog steeds niet uit, dat abbonement by red lijkt me wel wat, ben e ook helemaal klaar mee. echter ik heb dus een franse bankrekening maar mijn adres staat in nederland (dat is handig omdat de afschriften dan naar nederland gaan) nu wil het geval, je het lever adres invult en dat er dan staat is dit hetzelfde adres als het bankadres (nee dus want op mijn afschriften staat nederland)  als ik dit wil wijzigen kan ik dus alleen maar een franse postcode invullen, het probleem is dat ik dus een franse bankrekening heb op een nederlands adres. voor ik naar de bank loop om dat weer aan te passen, wil ik zeker weten of dit dan het probleem oplost. iedere keer in het hele proces sta ik weer voor verassingen. heb ik het ene opgelost om tegen het volgende probleem aan te lopen) ik hou jullie op de hoogte hoe dit afloopt.

groet

Arnold 

Reactie van Les Tourins op 13 Augustus 2020 op 13.22

Ik zou eerst kijken welke masten er om je heen staan, en welke providers er met wat voor signaal op zitten. Hier in ons dorp staat een mooie mast op de berg maar Orange heeft er alleen 3G en dat is goed om te bellen en voor sms maar Netflix streamen gaat niet lukken.

Reactie van Nigella op 13 Augustus 2020 op 13.57

Het is off topic ik weet het, maar wie ontvangt vandaag de dag nog papieren bankafschriften? Die kun je toch simpel downloaden via de site van je bank?

Reactie van Jako op 13 Augustus 2020 op 14.03

@Jaap: dat is knap. Het is mij nog nooit gelukt om een mobiel abonnement af te sluiten bij Red. Invullen van een Nederlandse Credit Card gaf de foutmelding dat een buitenlandse kaart niet mocht. Daarna lukte het met een Franse kaart ook niet. Daar zijn overigens talloze klachten over te vinden op het forum van Red.

@Arnold: Als ik jou was zou ik eerst kijken welke providers beschikbaar zijn op jouw locatie en vervolgens daar online een geschikt abonnement proberen af te sluiten. Als het lukt ben je klaar, als het niet lukt kun je altijd nog dingen proberen aan te passen.

De meeste abonnementen zijn tegenwoordig 'sans engagement', dus direct opzegbaar als het niet bevalt. Overstappen met nummerbehoud is in Frankrijk ook heel simpel.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden