WebT@lk KennisC@fé
 
AANKONDIGING

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!


Hoi allemaal,

Ik ben Pascal. Ik zit bij de bank 'Credit Agricole' en ervaar daar de meest vervelende beperkingen. Iedere keer als ik een overschrijving wil doen lijkt het haast wel alsof ik een lening-straject in ga. Bijvoorbeeld:

Als ik geld wil overmaken naar een andere kaart, heb ik te maken met 1: het plafond van mijn overschrijvingen. Die staat standaard blijkbaar op 30 ct. ?? Om dat te wijzigen moet ik langskomen bij het kantoor. En 2: als ik wil overschrijven, moet ik eerst die rekening toevoegen aan rekeningen waar ik naar mag overschrijven. Daarvoor moet ik langskomen bij de bank.

Pin limiet stond standaard erg laag. Daarvoor moest ik langskomen bij de bank. Bij mijn vriendin hebben ze zelfs (zonder toestemming te vragen) geld van haar betaalrekening op haar spaarrekening gezet, zogenaamd om te 'helpen'.

Nou kan het natuurlijk aan mij liggen, maar dit soort bemoeienis irriteert mij echt mateloos. Nu vraag ik me af; zijn alle banken zo in Frankrijk? 

Groetjes :)

Weergaven: 2810

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20170613, Geldzaken

Reactie van Lena op 13 Juni 2017 op 12.50

Ben het helemaal met je eens,Pascal. Mij ergert het ook mateloos en de banken hier in Frankrijk zijn echt nog middeleeuws. Zit bij de LCL, ervaar hetzelfde in allerlei varianten. Ze schijnen zich niet te realiseren dat het MIJN geld is en zij er alleen op mogen passen. Gelukkig heb ik mijn NL rekeningen nog met volledige vrijheid en gebruiksgemak. Geen sms-jes voor overmaken, geen plafonds , mag het gemiddelde van de inkomsten van de laatste 3 mnd rood staan indien nodig, kan overal pinnen met alleen een (hoge) daglimiet en zo vaak per week als ik wil, etc et. Ik heb het ze een keer laten zien hoe eenvoudig ik kan internetbankieren met de SNS. Ze rolden van hun stoel... Vervolgens moest ik om mijn eigen Franse IBAN te weten persoonlijk (!) langskomen, want dat was toch wel erg vertrouwelijke informatie.... Hoe bedenk je het! Dus: alles wat binnenkomt op mijn Franse rekening gaat direct naar de NL rekening, en voor betalingen die per se via een franse rekening moeten, andersom. We zijn nog altijd Europa gelukkig. 

Reactie van Rob van Merm op 13 Juni 2017 op 13.59

Waarom stap je niet over naar een internetbank zoals Boursorama? VISA Gold gratis, geldopname mogelijk bij elke flappentap zonder kosten. Ook bij Boursorama moet je voor een overschrijving naar een andere rekening eerst het rekeningnummer registreren, maar dat kan gewoon vanachter je computer. Niks geen gedoe met agentschappen. Ik ben al ruim zes jaar bij deze bank en tot mijn volle tevredenheid. Als het je interesseert, kan ik je "parrainer".

Reactie van Pascal Stuut op 13 Juni 2017 op 14.13

Dat is een goed idee Rob van Merm. Ik ga daar eens naar kijken.

Reactie van Pascal Stuut op 13 Juni 2017 op 14.14

Ja Lena, het is zoals je zegt; een middeleeuws systeem. Ik heb allerlei problemen als ik mijn belasting wil betalen, maar goed; wat Rob van Merm onder je post zet is misschien de oplossing. 

Reactie van JoJo op 13 Juni 2017 op 14.31

Hoi,

Ik zit bij de Credit Mutuelle en hebben geen enkel probleem. Ik kan een uitdraai maken met al mijn bankgegevens (adres rekening nummer etc, niet wat er op staat) en dit bv opsturen naar wie ik wil. Ook kan ik geld overmaken wanneer en naar wie ik wil en geld opnemen wanneer ik wil. Echter ook ik heb een plafond, dit hebben meer banken en dit is gekomen nav alle problemen die er zijn met bv skimmen van je gegevens etc. Daarom is dat plafond er. Ik kan limieten tijdelijk verhogen als ik een grotere uitgaven wil/moet doen. Nooit problemen. Echter e.e.a. is ook afhankelijk van je inkomsten. Ik weet dat er bij twijfelachtige creditcard betalingen gecontroleerd wordt of het klopt dat je in noem maar wat China een betaling hebt gedaan. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Nu is de CM een soort Rabobank, dus elke vestiging heef weer eigen regels. Het is goed om daar eens naar te kijken hoe dat zit en hoe daar mee om gegaan wordt. Klopt er iets niet of staat er weinig of veel geld op je betaalrekening krijg ik een mail of brief dat dat zo is en dat het verstandiger is daar iets mee te doen.

Geen problemen met de CM

Reactie van Wilna Maijenburg op 13 Juni 2017 op 14.42
In het begin vond ik Banque la Poste ook een ramp, formulier opsturen om iemand toe te voegen aan mijn adresboek, echt belachelijk. Nu je dit via internet kunt doen is het een kwestie van een paar minuten, op zich ook wel veilig. Belasting betaal ik gewoon op hun site, heb je ook nog een paar dagen uitstel, ook al brengt het niets op. Grote bedragen overmaken is inderdaad lastig, vaak doe ik dat eenvoudiger met mijn Nederlandse rekening. En ach, je went er ook aan.
Reactie van Lena op 13 Juni 2017 op 14.50
Ik heb hierboven tot nu toe geen enkele reden gevonden die mijn mening verandert. Ik word niet ongevraagd gebeld door NL over "andere producten", wel bij verdachte transacties, ook door VISA trouwens, gewoon op mijn Franse mobiele nummer. Ik hoef geen brieven, ik krijg een email en alleen aangekondigd, ik kan alles uitdraaien, óók mijn transacties. Ik betaal geen kosten bij opnames en kan zelfs tot in de kleinste epicerie met mijn kaart betalen. De regels van SNS zijn voor iedereen gelijk, in NL en in FR. Dus waarom zou ik overstappen??
Reactie van Lena op 13 Juni 2017 op 14.53
Oh ja Pascal: mijn belastingen betaal ik ook met mijn NL rekening hoor. :-)
Reactie van Rob van Merm op 13 Juni 2017 op 15.09

Om je plafond te verhogen ga je naar "Mes Comptes", dan klik je links op je creditcard en vervolgens rechtsonder in het blauwe gedeelte op "Ma carte bancaire" en vervolgens op "Modifier mes plafonds". Maar eerlijk gezegd lijkt mij een plafond van 600 euro op een saldo van 1400 normaal.

Reactie van ruud verschoor op 13 Juni 2017 op 15.27

Probeer het eens bij de Oostduitsevensterbank!!!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...