Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Ik ben er bijna uit, het wordt N26, Boursorama of Mona. Ik heb zelf al flink vergeleken maar kom toch nog op een paar onduidelijkheden uit, dus wie heeft ervaring met één van de drie?

Situatie; géén vast maandelijks inkomen wordt er gestort, ik kan een bedrag éénmalig storten als borg (of spaargeld) voor een creditcard, ik wil dus een creditcard, een gewone dus geen debitcard (Visa of Master om het even). Zoals ik het kan zien kan ik dan bij alledrie terecht maar nu nog de definitieve beslissing.

Iemand die deze banken kent en nog een goeie aanvulling kan geven voordat ik beslis?

Dank, Daan (nu bij Postale...)

Weergaven: 1289

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20201004, Geldzaken

Reactie van BassieB op 4 Oktober 2020 op 17.19

Tja, alleen een creditcard gaat lastig worden omdat er doorgaans in Frankrijk geen aparte creditcard en debitcard is. Het is een combi-kaart, alles in een dus.

Zelf heb ik N26 en dat bevalt heel erg goed. Ik gebruik hem alleen voor pinbetalingen, Applepay en on-line betalingen. Omdat ik de kaart regelmatig voed vanuit mijn basisrekening, van een andere bank, kan ik bij verlies of fraude nooit meer kwijtraken dan er dat er actueel op de kaart staat. De creditcard functie werkt alleen als er ook geld op de rekening staat, rood staan lukt dus niet. Feitelijk is het dus een debitcard met een creditcard nummer van MasterCard.

De app werkt echt heel makkelijk. Na iedere transactie volgt direct een push bericht. Zolang je de basis alleen gebruikt is alles gratis. 

Reactie van Bas vd K op 4 Oktober 2020 op 17.26

Ik heb ook een N26 account, werkt super.. maar je krijgt geen "Franse" bankrekening (RIB) maar een Duitse.. het is een Duits bedrijf. Dit kan wellicht problemen geven als een bedrijf een 'Franse' RIB wil.

gr, 

Bas

Reactie van Daan op 4 Oktober 2020 op 17.29

dank, eigenlijk is die credit functie het belangrijkste voor mij maar ik had al door dat ik dat waarschijnlijk moet vergeten. Misschien zag ik ergens een mogelijkheid over het hoofd bij één van de drie. Grootste fout die ik maakte was mijn ICS Visa (NL) opzeggen toen ik het VISA teken op m'n Franse card zag staan...

Reactie van Daan op 4 Oktober 2020 op 17.30

Dank Bas, goeie tip!!

Reactie van Anton Noë, beheerder en gastheer op 4 Oktober 2020 op 17.52

Hallo Daan,

Ik heb al jaren N26 en dat bevalt me dusdanig goed dat deze website, Nederlanders.fr en N26 affiliate marketing partners zijn. Dus let op! Ik heb een belangetje.

N26 is een dochter van Deutsche Bank, een Duitse bank dus. Wat houdt dat in?

  1. je krijgt geen chequeboek zoals je wel krijgt bij de traditionele Franse banken.
  2. je hebt geen RIB
  3. Je hebt een buitenlandse IBAN
  4. Je krijgt een debit card, geen credit card

Punten 1 t/m 3 zijn meteen ook de nadelen. Telecombedrijven zoals Orange en SFR en ook energieleveranciers zoals EDF kunnen moeilijk doen over betalingen vanuit een buitenlandse, niet Franse bank.

Hoewel de betaalcheque gelukkig ook in Frankrijk aan het verdwijnen is blijft het soms een handig betaalmiddel.

Dat is dus de reden dat ik mijn Credit Agricole rekening gewoon aan heb gehouden.

Punt 4 is niet echt een nadeel vind ik persoonlijk. Ik vraag me ook af of Boursama en Mona wel een "echte" credit card afgeven.

Op deze pagina tref je twee advertenties aan voor N26. Je kunt kiezen voor de 100% gratis variant maar kijk ook eens naar de N26 YOU variant, deze biedt een zeer aantrekkelijk pakket aan financiële dienstverlening en verzekeringsproducten voor een uiterst scherpe prijs.

Mijn afwegingen zouden zijn:

Als je voor specifieke bedrijven een Franse IBAN en een chequeboek nodig hebt, hou je rekening bij La Banque Postale aan. Als je echt een credit card wil hebben en de debit card van N26 niet volstaat, overweeg misschien om je credit card via Banque Postale af te nemen (Visa Premier)

Open een gratis bankrekening bij N26, Een upgrade naar N26 YOU (met zeer aantrekkelijke verzekeringsproducten) kan altijd nog.

Voordelen van N26, je kunt zeer gemakkelijk en ECHT gratis internationaal gebruik maken van je bankrekening. Het storten van grotere bedragen op buitenlandse rekeningen kan in Frankrijk nogal een "gedoe" zijn. Niet voor N26.

Reactie van Daan op 4 Oktober 2020 op 18.03

Dank Anton, (ik weet van je belangetje ;-) Verder een paar goeie tips, aanvullend op wat ik al wist! Ik twijfel ook nog een beetje over de Zero card (cartezero.fr) die geeft ook een echte Master uit, moet me nog inlezen over de voorwaarden. Ik denk dat de buitenlandse IBAN geen problemen zal geven voor ons, tot nu toe doe ik alles met m'n ABN en dat heeft nog niet voor problemen gezorgd. De Postaalse bank zal ik sowieso nog wel even aanhouden maar ik vind het gewoon een veel te simpele bank, werkt allemaal traag en lomp.

Reactie van Robert T op 4 Oktober 2020 op 20.19

HELLO BANk is een voor Franse begrippen moderne bank waar je overschrijvingen ook meteen worden gerealiseerd. Hoort bij de BNP en is100% digitaal zonder vestiging. Aanvraag rekening en Visa card of BAnkpas loopt helemaal foutloos digitaal. 

Wij zijn er blij mee. 

Reactie van Ruud van der Ham op 4 Oktober 2020 op 23.29

Boursorama biedt als een van de weinige banken echte credit cards (vermeld op de kaart): Visa Premier of Visa Classic.

Reactie van Arnoud op 5 Oktober 2020 op 7.32

Ik heb ook al jaren een N26 rekening en op zich bevalt het me prima. Vooral de realtime notificaties en kostenloze betalingen in buitenlandse valuta. Echter heb ik ook een paar keer meegemaakt dat een betaling aan de kassa in Frankrijk niet werkte en ik over moest schakelen naar mijn ING Direct kaart. Bij contactloze betalingen ook een paar keer tegen een limiet aangelopen die er bij Fortuneo (waar ik naar overgestapt ben van ING sinds ~2 jaar) nooit was. Daarnaast is de CSV export bij N26 niet top, wat verwerking van de betalingen in programma's van derden lastig maakt. Uiteindelijk gebruik ik de rekening dus alleen nog voor buitenlandse betalingen..

Reactie van kaas op 5 Oktober 2020 op 9.46

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Uw donatie is nodig

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden