NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk

Geachte lezers,

Ik ben een jongen van 28 jaar en ben opzoek naar werk in parijs, ik weet alleen niet echt hoe ik dit het beste kan aanpakken. Ik ben afgestudeerd in de richting communicatie & multimedia design en heb tijdens mijn studie altijd in de horeca gewerkt

Na mijn studie heb ik een tijdje voor mezelf gewerkt als vormgever

Maar eigenlijk zou ik het liefst weer in de horeca werken dit is altijd mijn passie van mij geweest, dit omdat ik van gezelligheid hou en het leuk vind mensen te ontmoeten.

Mochten jullie tips voor me hebben hoe ik het beste een baan kan vinden in parijs hoor ik het graag, ik spreek vloeiend engels en Duits en kan me aardig wegwijs maken in het Frans en ben nu ook bezig met een korte taal cursus.

Dus nogmaals mochten jullie tips hebben hoor ik het echt graag

Groeten
Albert

Weergaven: 477

Rubrieken,klik voor meer berichten in dezelfde rubriek

20140907, Parijs, Werk Gevraagd

Reactie van Sander op 7 September 2014 op 23.14
Hi albert stuur mij een mail hollandais92@live.fr heb suggesties en websites. Weet niet wat je situatie is maar je kan/moet je ook bij pole emploi inschrijven, zelfs rechté uit buitenland meenemen. Dan heb je ook een ziektekostenverzekering. Succes
Reactie van saarzon op 10 September 2014 op 16.45

Als je Frans vloeiend is kun je hier terecht: Nulle Part Ailleurs, 19 Cours Du Marechal Foch 33000 Bordeaux Tel : 05 56 52 27 58; ze zoeken per 15 sept een fulltime bediening met ervaring die fre/ger/eng kan. Babytje van Christophe Dugarry en Zidane; 't is redelijk Huppé dus een goede referentie voor een begin in de horeca. Horeca is in Frankrijk is een echt beroep en geen baantje, maar dat wist je natuurlijk al:-). Je bent daar vlak bij de CIVB en de IVV waar je redelijk goedkoop je wijndiploma's kunt halen. Probeer anders de fnac, is een leuk bedrijf vol in reorganisatie ivm internet-challenge, zie advertentie hieronder.

Met een europese procedure mag je 3 maanden, met behoud van NL sociale rechten, werk zoeken via pole emploi. Je moet je dan eerst in NL bij een CWI inschrijven. Je hebt geen werkvergunning nodig, maar veel Préfets verlangen van bedrijven een aanmelding bij het aannemen van buitenlands personeel.

Als het niet meteen lukt kan vriendin je daarna ook voor langere tijd op haar Carte Vital bijschrijven, het gaat dan om een declaration sur l'honneur, dat zij jou onderhoudt. Je moet dan wel nog zelf of met haar ziekenfonds en WA afsluiten. Onverzekerde avonturiers daar houden ze hier niet van.

Let wel op: Nederland is karig bij terugkeer. Mijn ervaring is dat het in de EU een grote puinhoop is wb sociale verzekeringen en pensioen, dat kan je later lelijk opbreken. Houdt dus zolang mogelijk een adres in nl en blijf verzekerd via CZ. Fransen regelen het veel beter: Opgebouwde rechten lopen bij vertrek 3 jaar door en daarna kunnen ze vrijwillig in de SECU blijven via de CFE. 

Succes, Saar

Reactie van saarzon op 10 September 2014 op 16.53

Oja, ik heb op goed geluk het staatsexamen DALF gedaan en gehaald:-)'T is C1 niveau en dat heb je hier wel nodig. xs

Reactie van Albert v/d Heide op 10 September 2014 op 16.54
Helaas spreek ik nog niet vloeiend Frans wel Engelsen Duits, in ieder geval bedankt voor u reactie en informatie
Reactie van saarzon op 10 September 2014 op 17.45

Ik zie dat ik 2 berichten door elkaar heb gehaald; het hoofdstukje 'vriendin' was dus voor de andere kandidaat…… :- Ik knip en plak wel even, veel succes in Parijs….Heb goede herrinneringen (wie niet ;-) aan Menilmontant en Belleville, midden in de crisis in 2 weken een goede baan gevonden

Reactie van Albert v/d Heide op 10 September 2014 op 18.05
Hahahaha okay toch bedankt

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

Google advertenties

© 2019   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0