Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Hallo,

Ik ben Léon, 20 jaar en sinds 2004 woonachtig in Frankrijk. Ik ben student op het conservatorium en woon op dit moment in Parijs. Om mijn kamer te kunnen betalen ben ik dringend op zoek naar werk. Ondanks vele pogingen is mij dat tot op heden helaas nog niet gelukt. Ik spreek vloeiend Nederlands, Frans en Engels (ik heb in Ierland gestudeerd van 2011/2012). Uiteraard ben ik bereid allerlei soorten werk aan te pakken.

Als ik mijn kamer niet meer kan betalen,  moet ik helaas stoppen met mijn studie op het conservatorium, wat ik heel erg zal vinden, omdat muziek mijn passie is.

Graag zou ik mensen die dit lezen willen vragen of zij me kunnen helpen of adviezen kunnen geven. Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Léon, mijn telefoonnummer is 06 - 95254880

Weergaven: 615

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20130528, Parijs, Werk Gevraagd

Reactie van Louise (68) op 28 Mei 2013 op 18.47

Zoiets Leon? http://www.allegromusique.fr/recrutement.php of http://www.londonmusic.fr/candidature Zou mooi aansluiten op je opleiding.

Reactie van Michelle Mertens op 28 Mei 2013 op 19.01

Hoi Leon, hou craigslist in de gaten.. wie weet kun je op die manier iets vinden?
Succes!

Reactie van suzywong op 28 Mei 2013 op 19.29

Leon, kijk ook op de site van FUSAC.

Reactie van miriam op 29 Mei 2013 op 0.26

Is "busking" misschien iets? Wat voor soort muziek maak je en met welk(e) instrumenten?

Kun je met een paar anderen samen optreden? Voor en optreden wordt al gauw Euro 400,- betaald hier en campagne.  Of in een restaurant met live muziek? Je moet jezelf misschien goed marketen (business kaartjes, bv.) en kunnen verkopen. 

Of werken in de horeca, een hotel (talen), etc.

Schrijf je in bij Pole Emploi voor een aantal uren p.w. en op hun website zodat je elke dag de nieuwe vacatures ontvangt per mail en vertel iedereen dat je werk zoekt. 

Succes, het gaat je vast wel lukken!

Reactie van Léon op 29 Mei 2013 op 21.52

@Louise 68: Bedankt voor je antwoord Louise, ik heb gekeken op de aangegeven sites maar ze zoeken meer oudere leraren die al een goede bagage ervaring hebben in het onderwijzen van muziek. Ik zal nog maar een paar jaartjes verder moeten studeren om die ervaring te krijgen. 

@Michelle Mertens: Zeer bedankt voor die site! Ik kende die site totaal niet, maar er staan heel veel interessante baantjes op die ik zeker zal gaan benaderen. Nog bedankt.

Reactie van Léon op 29 Mei 2013 op 21.59

@Suzywong: Ik ben al een tijdje Fusac in de gaten aan het houden, met nog maar weinig succes helaas. Het is een handige site voor mensen die twee of meerdere talen spreken. In elk geval bedankt voor de reactie! 

@miriam: Ik speel(de) piano sinds een lange tijd, maar dan op het conservatorium. Het is moeilijk voor zo'n instrument om te gaan 'busken' in de straat, hoewel een keyboard handig zou zijn. Maar ik zoek echt meer een vaste werk met een gelijke inkomen voor meer zekerheid. Daarom is het inderdaad handiger voor me om werk te zoeken in de horeca bijvoorbeeld, zoals je me hebt aangeraden. 
Ik heb met zo veel mogelijk personen gesproken over het feit dat ik werk zoek, maar een crisis als nu lijkt het dichte uitzicht op een mooie werk-ochtend horizon te laten duren. 
Dus ik blijf zoeken! Bedankt.

Reactie van Sander op 30 Mei 2013 op 19.56

hi leon stuur een mail naar hollandais92@live.fr dan stuur ik je suggesties en sites

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden