Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Werk gezocht door een buschaufeur in de Limousin

Beste,

juni 2015 studeert mijn vriendin af en in de 2de helft van dat jaar willen ook wij, een jong Belgisch koppel, aan ons Frans avontuur beginnen. De regio waar wij verliefd zijn op geworden: de Limousin. Al zijn de omliggende departementen Charente, Dordogne, Lot, Cantal en Puy-De-Dome ook zeker goed. Onze grootste zorg, zoals bij wel meer mensen vermoed ik, werk en woonst. Begin september hebben we een gîte gehuurd in Corrèze bij Mr. en Mevr. Pels, een zeer vriendelijk Nederlands koppel. Zij zijn op de hoogte van onze plannen en kunnen ons wellicht al een goed eind op pad helpen, toch wou ik hier alvast wat info inwinnen. Ik heb eigenlijk een drietal vragen:

1) om het te vergelijken met "wat was er eerst, de kip of het ei?", wat doe je eerst? Woning kopen of huren? Dan moet je een vast loon voorleggen. Ga je dan eerst werk zoeken? Dan moet je toch in de buurt verblijven, dus waar verblijf je dan? Vermits we een jong koppel zijn, beschikken we jammer genoeg amper over spaargeld, dus kopen valt volgens mij al af aangezien je 10% voor de notaris en 5% van het aankoopbedrag in handen moet hebben. Huren lijkt ons dus een betere keuze, maar ook daarvoor gaan we een loonbrief moeten voorleggen...

2) Momenteel rijd ik reeds 12 jaar met de bus, bij het openbaar vervoer. Graag zou ik ook in Frankrijk buschauffeur zijn. Aangezien ik liefst schoolvervoer zou willen doen ipv openbaar vervoer, al is dat laatste ook goed als het moet, heb ik daar een heleboel vragen over, specifieke vragen. Vraag is dus of iemand hier me in contact kan brengen met een buschauffeur uit de regio, liefst Nederlandssprekend (ik kan wel wat Frans, maar de vragen die ik heb, zijn mss iets teveel vakjargon).

3) Mijn vriendin heeft volgend jaar een diploma logistiek, behaald in België in het deeltijds onderwijs, is deze geldig in Frankrijk, en is er kans op werk voor haar in de logistiek, sector verzorging?

Alvast bedankt!

Hartelijke groeten,

Ken en Darline Cornelis

Weergaven: 620

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20140319, Limousin, Werk Gevraagd

Reactie van Ken op 21 Maart 2014 op 9.57

Beste Paul,

hartelijk dank voor uw antwoord, u bent de man die ik zocht met de info die ik zocht!  Argentat, staat genoteerd.  En het gelukkige toeval wil nu dat we onze vakantie dit jaar in september, in Dézejouls gaan doorbrengen, op 25km van Argentat, dus ideaal!  Ik zal wel al mijn moed moeten bijeen rapen om de chauffeurs te durven aanspreken, ik ben nogal verlegen, en zoals reeds gezegd is mijn Frans nu ook weer niet zo vloeiend dat ik gauw wat vragen ga stellen over een bepaald vak.  Maar goed, men moet wat over hebben om z'n droom waar te maken.  :-)

Vermits u ervaring heeft, magen kan ik u misschien al enkele vragen stellen, via dit bericht, of privébericht?  Wat u liefst heeft.

Het is mijn bedoeling om voltijds te werken, is dit mogelijk met schoolvervoer?  Want via http://www.pole-emploi.fr/accueil/ heb ik reeds enkele plaatsen gevonden, maar deze zijn allemaal slechts 20u of 25u.  Moet je perfect Frans kunnen spreken?  Werkt men ook met chauffeur én begeleid(st)er zoals in België? En zo ja, zoekt men deze soms en wat zijn de studievereisten voor een begeleid(st)er?  Want wat eigenlijk onze ideale situatie zou zijn, is dat ik voltijds als buschauffeur aan de slag kan, en mijn vriendin dan als begeleidster bvb deeltijds werkt.  Is natuurlijk een ideaalbeeld en besef ook dat deze kans enorm klein is, maar vragen staat vrij, niet waar?  :-)  Wat met bvb schoolvakanties?  Val je dan terug op een uitkering?  Hebt u voor middelbare scholen gereden, of lagere scholen?

Alvast enorm bedankt!

Met vriendelijke groeten,

Ken Cornelis

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden