Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

hallo allemaal.

Ik zit er over na te denken om hier in Frankrijk aan de slag te gaan als zelfstandige.

ik heb al enige informatie opgehaald bij de Urssaf en een afspraak staan om me in te schrijven voor een cheque emploi service.

weet iemand bepaalde websites waar ik nog meer informatie vandaan kan halen ik wil graag goed voorbereid naar mijn afspraak gaan.

alvast bedankt 

Weergaven: 568

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20220416, Midden- en Kleinbedrijf

Reactie van edith janzen op 16 April 2022 op 22.52

Ik vraag me af of de cheque emploi bedoeld is om de zelfstandige te betalen. De micro-entreprise stuurt facturen naar de klanten, en betaalt per maand of trimester de cotisations en (optioneel) de inkomstenbelasting.

Reactie van Wil Louwers op 17 April 2022 op 8.05

@ Kenny, ik kan je aanraden contact op te nemen met Wim van Teeffelen, hij kan je goed adviseren welke de te nemen stappen zijn.

Reactie van Maria Rulo op 19 April 2022 op 3.58

Hallo, ik ben Maria Rulo, die voor mijn in Nederland gekochte oma-fiets een fietsmandje zoekt om aan het stuur te hangen en eventueel ook fietstas(sen) om aan weerszijden aan de bagagedrager te hangen. Wie heeft een achteruitkijkspiegel, die ik aan het fietsstuur kan maken om niet achterom te hoeven kijken om tie zien of er achter mij een auto me gaat inhalen. Ik ben telefonisch bereikbaar in Frankrijk op; 07 83 70 33 09 Au revoir et à très bientôt groetjes van Maria Rulo ! e-mail: rulom724@gmail.com

Reactie van Jeannette op 19 April 2022 op 22.33

Je hoeft je niet in te schrijven voor cheque emploi service (cesu) die ontvang je gewoon en de werkgever betaalt de sociale lasten. Jij moet je inschrijven als zelfstandige, bij voorbeeld autoentrepreneur.

Als kleine zelfstandige kan iemand je ook met cheque emploi service betalen daar is die nu juist voor, degene die je diensten inroept heeft zo de zekerheid dat je wel wit werkt en een en ander kan voordelig zijn i.v.m de belastingen/sociale lasten. 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

WORD OOK SPONSOR!

_______________

Uw donatie is nodig

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden