Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

     

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   ||  LIFTCENTRALE ||

Wie wil een jaar op dit grote lieve paard passen?

Voor een jaar zoek ik een plek voor deze lieve ruin (9 jaar) liefst omgeving Morvan en met een of meerdere andere paarden. liever niet met een ezel samen. Ik betaal het voer en de hoefsmid en evt andere kosten.

Weergaven: 1480

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20161224, Bourgogne, Dieren

Reactie van Crln Oee op 25 December 2016 op 17.12

Hoi Saskia, ik zou graag op dit lieve paard passen, alleen beschik ik niet over een huis, laat staan een weiland.

succes, Caroline

Reactie van Mieke V. op 26 December 2016 op 14.39

Hoi Saskia, ik probeer mee te denken. Ik kan persoonlijk niks voor je betekenen want ik woon helemaal in het zuiden van Fr. Heb wel een tijdje in de Bourgogne gewoond (Saône & Loire) en weet dat veel mensen daar paarden hebben. Is het een optie dat je een oproep doet in een (streek)krant, of kun je niet informeren bij boeren i.o.d.? Is er misschien een manege in de buurt? Of kun je misschien bij de plaatselijke dieren(vee)arts informeren of die iemand weet? Succes ermee.

Reactie van Ron op 26 December 2016 op 14.49

Om makkelijker een plaats te vinden zou ik wat extra info geven, zoals...................

Wat voor ras is hij, is hij bereden, en zo ja.... welk niveau? waarom één jaar, etc...........

Reactie van saskia op 26 December 2016 op 19.55

Hartelijk dank iedereen voor het meedenken. Voor meer info stuur svp een pb. dan stuur ik meer foto's etc. Hij kan bereden worden en zadel en hoofdstel krijg je erbij, maar het is geen paard voor beginners. Hij kan natuurlijk altijd zolang ergens in pension, maar ik probeer het liever eerst via deze weg.

Reactie van helga van velsen op 27 December 2016 op 16.55

Hij is van harte welkom bij ons in de Var. Ik heb een Ierse Cob (merrie) en een ezel (merrie); wij hebben een grote stenen inloopstal en verder verplaatsen we de weides afhankelijk van het aanwezige voer; het zou dus wel prettig zijn wanneer hij niet gewend is om 'uit te breken' en zelf aan de wandel gaat. 's Winters houden we hen op 1 weide en voeren hen bij met eigen hooi (soin foign). Ze staan dan vlak bij ons huis zodat we veel contact met hen hebben. Ik maak zelf ritjes maar heb regelmatig bezoek van ervaren rijders dus dan zouden we iets kunnen combineren. Maar ik heb geen gelegenheid om hem wekelijks/dagelijks te rijden. We wonen vlakbij Vinon s/Verdon op een boerderij.

Reactie van saskia op 27 December 2016 op 17.51

Hi Helga, dank je wel. ja daar is ie perfect voor het is een rustig lief paard die makkelijk achter een ander paard aanloopt. De Var is alleen wel heel ver weg:) ik wacht nog even op een mogelijkheid dichter bij huis. ik laat je snel iets weten. Alvast super bedankt. Oh ja, en zolang er stroom op het draad staat of zolang er eten is breekt hij niet uit. Wij hebben hem nu 3 jaar en hij is nog nooit uitgebroken.
Ik rij hem bijna nooit, zolang hij maar in de wei kan is het goed...

Reactie van Naomi op 27 December 2016 op 21.36
Hallo Saskia
Ik vind jouw advertie interessant. Ik heb een paar jaar een eigen paard gehad helaas waren de kosten te hoog en moest ik deze verkopen. Maar ik heb dus wel de ervaring. Ik heb een weiland naast mijn huis wat ik eventueel kan huren als jij het leuk zou vinden om mij jouw paard toe te vertrouwen. Ik woon in Chissey en Morvan (71540). Mocht je interessen hebben dan hoor ik het graag.
Vriendelijke groeten
Naomi
Reactie van helga van velsen op 29 December 2016 op 10.41

Natuurlijk Saskia, kan me goed voorstellen dat je het ideale plaatje zoekt. kijk maar wat voor jullie het beste is en zo ja, dan horen we het wel. Sterkte met alle beslommeringen

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Uw donatie is nodig

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden