Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Goedemiddag,

Mijn naam is Ivonne, ik lees al even mee op dit forum. Vooral omdat ik zelf een huis heb in de Creuse, en dol ben op Frankrijk. In Nederland werk ik o.a. voor een magazine, wat als doel heeft om 45 plussers (met alles daarboven :-) te inspireren op het gebied van een gezonde leefstijl. Voor het lijf, maar ook voor de geest. En hierover heb ik een vraag aan jullie! Voor de komende editie met als thema Er op Uit, zoek ik mensen die door een life event de stap gezet hebben om hun leven om te gooien. Denk bij een life event aan een scheiding, of omdat de kinderen uit huis zijn, overlijden, trouwen, pensioen..etc. En bij het leven omgooien stel ik me voor; huis in NL verkocht en een onderneming gestart in la douce France. Of verhuisd naar Frankrijk na het pensioen. Of je bent rond gaan trekken. Of iets vergelijkbaars.

Wie wil zijn of haar verhaal vertellen? Je inspireert hiermee de medemens, om groot te dromen en te doen. Om later geen spijt te hebben (wat als...). Om te laten zien dat het ook anders kan. Heb je zin om hier aan mee te helpen, of wil je meer informatie? Laat dan hier je reactie achter. Volgens mij werkt het hier zo, dat ik je dan toevoeg als vriend, en dan kunnen we mailen... toch?

Alvast bedankt!

Weergaven: 2145

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20240207, Contact Gezocht

Reactie van Marianne Erkelens op 7 Februari 2024 op 17.51
Dag Ivonne. Wij hebben best een fijn verhaal en willen daar wel over vertellen. Ik doe je een vriendenverzoek :). Hartelijke groet, Martijn en Marianne.
Reactie van Theo Hoekstra op 7 Februari 2024 op 19.17

Toen windows 95 op de markt kwam, augustus 1995 van dat jaar, vertrokken wij naar Frankrijk om een verlopen camping te kopen.Kwam uit de hectische krantenwereld en een nieuwe wereld in Frankrijk ging voor ons open. En dat in een tijd dat internet nauwelijks bestond hier op de campagne.15 jaren met veel plezier gewerkt, eigen baas, manager, loodgieter,timmerman,hulpverlener, vraagbaak,organisator, heb het allemaal gedaan met vrouw en dochter.Makkelijk? Soms, maar ook tegenslagen, daar leer je van.Ben nu alweer 13 jaar met pensioen hier in Frankrijk

Reactie van Saskia B op 7 Februari 2024 op 19.49

Toen het coronavirus uitbrak in 2020, waren wij net op vakantie in Bretagne, in ons "vakantie"huis. Enkele dagen later vernamen wij dat terugkeren naar Nederland geen optie was op de korte termijn, omdat de grenzen gesloten waren. We zaten dus gedurende vijf maanden vast. Ik werkte als rijksambtenaar voor een Nederlands ministerie en kon in overleg vanuit Bretagne via telewerken mijn werkzaamheden voortzetten. Na het openen van de grenzen, maanden later, zijn we teruggekeerd en hebben we ons huis in Nederland te koop gezet en snel verkocht. Inmiddels wonen we alweer bijna drie jaar in Bretagne en werk ik nog steeds voor mijn ministerie in Nederland. We hebben een aantal tegenslagen gehad, maar over het geheel genomen zijn wij zeer tevreden met deze stap. We gaan ca. 1 keer per jaar naar Nederland om familie/vrienden te bezoeken. In dit verhaal klinkt het of het heel gemakkelijk was, maar er moesten veel zaken worden geregeld, al was het maar de belasting die we in twee landen moeten aangeven. Een hoop gedoe toch wel.

Reactie van marjon van dam op 7 Februari 2024 op 19.50

bonjour Yvonne, wij hebben vorig jaar de stap genomen te verhuizen, blij dat we weg konden uit Nederland. Ook wij hebben ons verhaal, wonen in de haute vienne. Zal je een vriendschapsverzoek sturen.  Bien cordialement, Pieter en Marjon

Reactie van Indi Hondema op 7 Februari 2024 op 21.18

Hi Ivonne, wat een leuk idee. We doen graag mee. Mijn partner is in 1999 (37 jaar oud en het gevoel dat zijn pensioen begon) begonnen met een caravan, geen stromend water, geen electriciteit en geen auto op een zwaar verwaarloosde voormalige glasblaasfabriek uit 1365, welke werd opgebouwd tot een sprookjesterrein waar we nu initiaties naar volwassenheid, zorgtrajecten en accommodaties/kamperen bieden. We geloven in 'no budget to low budget' en 'gebrek stimuleert creativiteit'.  Ik geloof dat we de goedkoopste verblijfplaats voor toeristen zijn ;).  Twee jaar geleden zijn we op tv geweest met het programma 'Bestemming Onbekend". Dit is onze website: www.denatuurlijketijd.org. Warme groet, Indi

Reactie van Marjoleinvanvelzen@gmail.com op 7 Februari 2024 op 21.58
Hallo buurvrouw Ivonne, Wij wonen in het zuiden van de Indre en vinden het ook leuk om over ons avontuur te vertellen. In 2019 huis in NL verkocht en hier gekocht. De eerste paar gasten van onze b&b hebben wij in de late zomer ontvangen. En toen begon covid in maart 2020. We waren net op tijd terug voor de grenzen dicht gingen en de gemeenteraadsverkiezingen plaats vonden waarbij mijn man ook gekozen werd. Maar ja, wat toen?! Ik heb in die eerste jaren regelmatig over onze belevenissen geschreven op mijn facebookpagina. Stuur maar een pbop facebook, dan kan je ze lezen. Ook wat info over ons op onze website: https://lavillonniere.eu/over-ons/
Groet, Marjolein
Reactie van Gerda Hoogendam op 7 Februari 2024 op 23.27
Hoi Ivonne, ik ben in 2022 met mijn Franse jeugdliefde die ik 26 jaar niet had gezien op een roadtrip naar Portugal en Spanje vertrokken. Met letterlijk enkel de achterbak van mijn Fiat gevuld met het hoognodige. Mijn kinderen waren toen 17 en 18 jaar. Zij waren beiden al aan het studeren en gunden mij dit avontuur. Vanwege corona was ik mijn baan in de evenementensector verloren. Mijn jeugdliefde woonde toen al 15 jaar in Nieuw Caledonië. Zodra de grenzen weer open gingen, zijn we ervoor gegaan. Na zo'n 45000 km, en de prachtigste steden en stranden gezien te hebben, ben ik verliefd geworden op de Morvan. Hier hebben we een uit 1860 gedateerde boerderij gevonden. Maar het was wel bikkelen, we kwamen hier met enkel onze slippers : ) De relatie heeft helaas geen stand gehouden, hij woont inmiddels in Zuid Frankrijk. Maar ik zal hem altijd dankbaar blijven voor dit avontuur dat ik zonder hem niet had aangedurft. Op nog geen 8 uur rijden van mijn woning in NL, waar ik om de paar maanden wel even vertoef, prijs ik mij nog elke dag gelukkig als ik wakker word en uit mijn raam het prachtige bergachtige elfenlandschap zie.
Reactie van Leo Beerends op 8 Februari 2024 op 8.07

Ik heb in 2018 mijn bedrijf en huis verkocht en een oude boerderij in de Haute-Vienne gekocht.

Dit alles zonder plan. Is dat een interessant verhaal?
Ik zal een vriendschapsverzoek sturen want jullie wonen in de buurt.

Reactie van Roel en Ivonne op 8 Februari 2024 op 9.44

Lieve mensen, dank voor jullie vele reacties. Wat ontzettend tof! Ik ga aan de slag met de selectie, dus het kan zijn dat je vandaag een berichtje van me ontvangt. Echt super dit!

Reactie van Bartoine op 8 Februari 2024 op 9.51

Hoi Ivonne, ik ging begin 2018 naar de Emigratiebeurs, gewoon voor de fun. Anderhalf jaar later kocht ik mijn prachtige, oude villa in de Bourgogne. Huis in Utrecht verkocht en dit huis in één keer 'afgetikt' (kreeg geen hypotheek). Iedereen om me heen vond het stoer, vooral omdat ik dit proces alleen ben aan gegaan. Ik haalde mijn schouders op want ik volgde gewoon mijn hart. Van het gezellige, leuke, altijd-wat-te-doen maar ook te drukke en ongezonde Utrecht-stad naar 'op 1km van een dorpje van 138 inwoners'. Had wel ideeën hoe geld te verdienen, maar zonder enige zekerheid (zekerheid bestaat ook helemaal niet, dat denken we maar). Verhuisd precies toen Corona begon. Maandenlang geklust en bijna niemand gezien. Eerste winter zonder cv. En nu? Ik combineer vier beroepen met elkaar, met mensen, met mijn handen, met woorden en met cijfers. Over lijf en geest gesproken: mijn gastenkamers worden al gebruikt voor individuele retraites, vanaf dit jaar ga ik ook kleine groepsretraites organiseren, in samenwerking met een internationale yogadocente, tegen een zeker voor Nederlandse begrippen heel aantrekkelijke prijs, simpelweg omdat ik vind dat retraites toegankelijk moeten zijn voor meer mensen: geld is niet mijn drijfveer. We willen mensen iets meegeven. En dat in deze prachtige omgeving, zonder lucht- en lichtvervuiling. Je mag me uitnodigen als je mijn verhaal leuk en interessant genoeg vindt voor jouw magazine. Tot slot: veel mensen dromen, maar durven niet. Komt door ons hoofd :). Bonne journée, Bart.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden