NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Lieve mensen,

Mijn naam is Andjelija en ik ben 28 jaar oud. De afgelopen vijf jaar ben ik bijna elke maand in Parijs geweest. Ik ben net als jullie verliefd op Frankrijk en in het bijzonder op Parijs. Mijn grote droom is om hier te wonen en ik heb eindelijk het lef gevonden om deze droom te realiseren.

Ik ben op het moment druk bezig met de Franse taal leren, maar ik spreek het nog niet vloeiend. Dit belemmert mij in mijn zoektocht naar een baan en vandaar dat ik alle hulp goed kan gebruiken. Ik ben heel erg gemotiveerd en ik spreek naast nederlands ook engels en servo-kroatisch. Daarnaast heb ik de laatste vier jaar voor KLM gewerkt waarin ik ervaring heb opgedaan in de sector toerisme. Ik zou graag een baan willen vinden in deze sector. Maar ik sta ook open voor oppassen wat ik in Nederland ook jaren heb gedaan. Mocht iemand tips hebben of advies dan hoor ik dat heel graag. Daarnaast heb ik ook moeite met het vinden van een woning. Mocht iemand hierover ook tips hebben dan zou dat fijn zijn. Ik heb geen moeite om in een studio te wonen of eventueel op kamers te gaan. Mijn budget hiervoor is 700eu per maand. Heel erg bedankt voor de belangstelling en alle hulp is welkom.

Groetjes, Andjelija

Weergaven: 510

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20190424, Parijs, Werk Gevraagd, Woningen Gevraagd

Reactie van Marjon op 24 April 2019 op 9.15

Hallo Andjelija! Goed Frans spreken is echt belangerijk! Tip hiervoor: luister naar Franse liedjes en probeer te begrijpen wat ze zeggen en vertaal het mbv songteksten. Ik ben beëdigd vertaalster NL FR (alleen maar) en je zou vooral met servo-kroatisch de vertaalrichting kunnen overwegen, in zeldzame talen is best werk. Zoek misschien ook op FB blz van landenoten hier in Frankrijk, wie weet wat je kan vinden. En mijn zoon is student in Parijs, hij heeft ook een kamer gevonden in jouw budget via Leboncoin. Veel succes ermee!

Reactie van Andjelija op 24 April 2019 op 10.22

Goedemorgen Marjon,

Heel erg bedankt voor alle tips en voor het reageren! Groetjes, Andjelija

Reactie van Jeanny Eau op 24 April 2019 op 20.56

Ik zou Franse tv gaan kijken. Ik heb zelf als Française Nederlands geleerd door Nederlandse tv te bekijken en dat hielp enorm. Daarnaast is mijn man Nederlands dat helpt natuurlijk ook. Dus misschien een Franse vriend of vriendin nemen?

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

--

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0