Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Wij hebben plannen om naar frankrijk te emigreren als de baan van mijn man door gaat. Maar we zitten met een paar vragen. Wat heb je nodig per maand om je vaste lasten te kunnen betalen? Hoeveel is dat?inclusief eten en drinken.

Ik wil mijn kinderen naar de Internationale school sturen. Is dat voor iedereen toegankelijk? Wat kost het?Zijn er anders subsidies voor? 

Ik moet de franse taal nog leren. Zijn er ook bedrijven waar ik kan gaan werken in Montpellier waar ik met Engels en Nederlands terecht kan? Ik zit te denken om anders tegen betaling te gaan oppassen. Mag dat ook in Frankrijk?

Ik hoop dat jullie een aantal van mijn vragen kan beantwoorden.  Ook zoek ik dan woonruimte met minimaal 2 slaapkamers en 3 mag ook. Voor een betaalbaar bedrag.

Kun je ook voor een vast bedrag met openbaar vervoer reizen?

Heel wat vragen! Alvast bedankt!

Weergaven: 2462

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

Languedoc-Roussillon, Onderwijs, Werk Algemeen, Woningen Algemeen

Reactie van Josee buffart op 26 Februari 2011 op 20.11

Beste Esther vraag het eens aan het nederlands consulaat in Montpellier , huizen , zo duur als je wiltl , ook al eens aan een ziekteverzekering gedacht, etc.scholen geen probleen een zeer goede uni .in Montpellier

Taal lijkt me een probleem , Arthur

Reactie van Esther Elias- van Dalen op 26 Februari 2011 op 20.15

Hallo,

Wat zijn de kosten v/e franse ziektekostenverzekering? Hoe moet dat dan met de nederlandse ziektekostenverzekering?

 

Reactie van Josee buffart op 26 Februari 2011 op 21.02
bel me als je wil , kan je misschien wel helpen , ken me aardig uit uit in het europees systeem , heb een lange tijd voor een europese instelling gewerkt, 003390700435
Reactie van Esther Elias- van Dalen op 26 Februari 2011 op 21.29

Hallo Jossee,

 

Ik heb geprobeerd je te bellen. Maar het lukt helaas niet.Mist er ook een nummer?

Reactie van Esther Elias- van Dalen op 27 Februari 2011 op 19.19

Hallo Jan,

Ik wil u bedanken voor je mail en adviezen! Ik vind zelf dat ik niet Naief ben. Daarom informeer ik eerst overal en zoek alles uit. En neem verder geen aktie in de praktijk. De baan waar  hij gesolliciteerd heeft gaat om een vaste baan. Misschien moet hij eerst de eerste 3 maanden alleen gaan als het zover is. Maar we wachten even af nu. En verder struin ik internet af elke avond om informatie te verzamelen.

mvg Esther

Reactie van Ienke Keijzer op 28 Februari 2011 op 8.28

Bonjour Esther!! Als de gelegenheid zich voor doet : Hartstikke leuk en spannend dus gewoon doen en genieten :-) Het is hier een schitterend gebied dat erg veel te bieden heeft en naar wat ik om me heen hoor van mensen met kinderen die naar school gaan komt dat ook altijd goed en vaak sneller dan verwacht!

 

Voor Franse les kun je eens kijken naar http://www.institutcesar.com of met me bellen : 04 67 63 43 69    Institut César  is mijn talenschooltje in Montpellier, waar we mensen zoals jij Frans leren en de Fransen Engels :-)


Groetjes en veel plezier met voorbereiden / informatie zoeken!

 

Ienke Keijzer

Reactie van Els Hekkenberg op 28 Februari 2011 op 8.39

Beste Esther,

Ik woon in Montpellier en kan praktische vragen wellicht voor je beantwoorden.

Ke kunt contact met me opnemen via de mail: els.hekkenberg@orange.fr.

Succes, Els

Reactie van Els op 28 Februari 2011 op 12.29

Hallo Esther

 

Er is een internationale school 10 minuutjes van Montpellier

http://www.ecole-privee-bilingue.fr/  Frans Engels

 

Via vrienden weet ik dat het onderwijs er best goed is maar als je van plan bent om echt te emigreren(dus niet voor een paar jaar) dan zou ik gewoon voor frans onderwijs kiezen en erbij de kinderen op de nederlandse school in Saussan plaatsen waar ze een ochtend in de week dan nederlands krijgen op hun niveau

 

Wat wonen betreft, tja dat ligt eraan wat je kunt wilt uitgeven, je gaat neem ik aan eerst huren en dan kun je met jonge kinderen toch beter buiten MP wonen. Er zijn een heel aantal dorpen om MP heen die erg leuk zijn, hoe verder weg hoe goedkoper de huur. Kijk eens op www.seloger.fr  en dan  zoek je op google wat dorpen om MP heen, zo krijg je een indruk

 

Je hebt hier overal de lidl en aldi en in de gewone supermarkten hebben ze nu ook overal een eigen merk dus boodschappen kun je zo duur of goedkoop maken als je wilt volgens mij.

 

Frans leren is dus een eerste prioriteit want de banen liggen niet voor het oprapen in FR en met alleen Engels kom je er niet. Dus wat Ienke al a schreef,volg een cursus

 

Ook om (wit) op kinderen te passen heb je een diploma nodig, assistant maternelle heet dat geloof ik

 

Ik hoop je hier iets verder mee geholpen te hebben. Ik kan je ook nog in contact brengen met twee gezinnen die hun kinderen op de internationale school (gehad) hebben

 

Groetjes Els

 

 

Reactie van Elfriede Baars op 28 Februari 2011 op 17.12

Dag Esther,

 

Als je kinderen in de basisschoolleeftijd hebt en je wilt dat hun Nederlands op niveau blijft, dan kun je overwegen om ze op de Watertoren op school te doen voor 3 uur Nederlands per week.  De Watertoren is een Nederlandse taal -en cultuurlocatie van het Nederlands Onderwijs in het buitenland waar door een bevoegde leerkracht, onder supervisie van het NOB en de Nederlandse onderwijsinspectie, taallessen voor Nederlandse en Vlaamse kinderen worden gegeven. Voor het dagonderwijs kies je een Franse school of de internationale school (waar in Montpellier geen Nederlands wordt gegeven). Als je meer wilt weten kijk dan eens op de website www.dewatertoren.info of mail me leerkracht@dewatertoren.info. Succes!

Reactie van Esther Elias- van Dalen op 28 Februari 2011 op 20.36

Hallo Allemaal,

Erg bedankt voor jullie reacties allemaal! Mijn man en ik hebben tot nu nog steeds niks concreet en wachten op antwoord van dat bedrijf waar mijn man misschien gaat werken. Als we meer weten neem ik contact met die personen die mij hun email of telefoonnummer gemailt heeft.

 

mvg Esther

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Uw donatie is nodig

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden