Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

     

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   ||  LIFTCENTRALE ||

Wordt de energieleverig in Frankrijk geprivatiseerd?

Eindelijk, na negen maanden afwezigheid, weer terug op ons "zomernest": een stoffig geworden huisje, bijeen gehouden door spinnenwebben in een woekerende tuin... Maar toch blij er weer te mogen zijn!

In de brievenbus trof ik een pak papier aan dat voor een groot deel ook nog eens nat (en daardoor grotendeels onleesbaar) is geworden. En ja, ik weet het: misschien had ik dat ding vóór het weggaan in 2019 moeten demonteren, maar goed... Waar het nu om gaat: er zitten veel papieren tussen van EDF en Engie en nog zoiets. Ik heb getracht daaruit wijs te worden, maar helaas. Ik MEEN te begrijpen dat men ook in Frankrijk de gasdistributie wil gaan privatiseren en dat wij als consument nu een keuze moeten gaan maken en een nieuw contract moeten gaan afsluiten. Of zoiets, althans... Maar ik kan me vergissen.

Als gezegd is veel onleesbaar geworden en ook mijn kennis van de fraaie Franse taal laat het nog wel eens afweten.

Is er iemand op dit forum te vinden die mij daarover kan informeren? Vanmorgen had ik bij het nemen van een douche weliswaar nog warm water, maar voor hoe lang nog..?

Weergaven: 1384

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20200626, Geldzaken, Woningbeheer en Huishouding

Reactie van Jeannette op 27 Juni 2020 op 9.57

Bert, de energiemarkt is in Frankrijk al jaren geprivatiseerd.

Maar hoe dan ook, kijk op Internet daar kan je het vast rustig nalezen, of vraag je buren hoe het ermee staat, of ga naar je gemeentehuis, ook daar kunnen ze je alles uitleggen. 

Daarbij geldt meestal dat als je niets doet je gewoon electriciteit of gas krijgt van de 'oude' leverancier maar dan onder een nieuwe naam.

Reactie van Bert Spoelstra op 27 Juni 2020 op 10.27

Dankjewel Jeanette voor je info! Ik zal eens aanlopen bij de buurman...

Reactie van Hans van den Bos op 28 Juni 2020 op 10.49

Als je hier een tijdje bent en een telerfoonaansluiting hebt krijg je per week menige aanbieding van allerlei leverenciers.

Reactie van Bert Spoelstra op 28 Juni 2020 op 15.05

Nou, dan ben ik alweer blij dat ik hier weliswaar een telefoonaansluiting heb (voor het internet), maar er geen telefoontoestel bijgenomen heb..! Ik heb dat hele gedoe dan ook niet gevolgd en was tot nu toe tevreden met EDF. Toch de (Franse) buurman maar gaan vragen...

Reactie van BassieB op 28 Juni 2020 op 16.58

Tijdens de Covid-19 noodtoestand zullen ze je sowieso niet afsluiten. 

Reactie van Bert Spoelstra op 28 Juni 2020 op 18.55

Nou ben ik daar ook niet zo bang voor, eerlijk gezegd. Wat me wel verbaasd heeft -moet ik toch even kwijt- is dat dit een site is voor Nederlanders in Frankrijk. Eigenlijk had ik dan ook van een Nederlander rechtstreeks een antwoord op mijn vraag verwacht. In plaats daarvan -zal goed bedoeld zijn, daar twijfel ik niet aan- krijg ik dan antwoorden in de trant van: zie internet; ga naar het gemeentehuis; de buurman...

Tja, daar kon ik zelf ook wel op komen, maar die moeite wilde ik mezelf -lui als ik ben- besparen in de hoop dat iemand van jullie me gewoon kon zeggen wat ik nu moet doen/ wat nu eigenlijk de bedoeling is. Overigens komt mijn buurman morgenavond bij me eten (ja, ja, ik houd afstand!) dus  ik hoop dan meer te horen.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Uw donatie is nodig

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden