Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Hallo medereizig(er op het pad naar jouw bestemming,

Hierbij vraag ik jouw aandacht voor het volgende. Ik ben voornemens maandelijks een nieuwsbrief rond te sturen voor geïnteresseerden. Zoals je wellicht al hebt gezien heb ik mijn website al iets opgefrist of klik anders op www.degeleroos.nl  en geef commentaar. In deze nieuwsbrief kondig ik de activiteiten aan die ik ga starten zoals 1 keer per maand een relatie-dag van 10.00 tot 17.00 uur incl. lunch, waar het focus ligt op de fricties en de knelpunten welke voorkomen in de relatie en hoe deze te benutten als groeimomenten voor diepgaander contact. Daarnaast een maandelijkse gespreksgroep van 1 dag waar we attent zijn op gerichter in het hier en nu in tegenwoordigheid leven. Ik verzoek je om een bevestiging indien je deze nieuwsbrief wilt ontvangen, zodat deze alleen gedragen wordt door mensen met belangstelling voor nieuwe wegen van leven. Wil je zelf een bijdrage leveren aan het nieuws dan ben je welkom,

In liefde,

Evert 

Weergaven: 2367

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20120420, Cursussen en Opleidingen

Reactie van Yann Sablerolles op 20 April 2012 op 22.39

dag Evert ,  ik ben communicatie - en  verbale expressie  adviseur.  Je hebt 'n mooie pagina , en bent bezig met iets constructiefs. Maar ik heb empirisch vastgesteld , dat Nederlanders die zich deels in 't Engels uitdrukken , geen goede afwegingen (kunnen) maken . Wat heeft jou bewogen om jouw  pagina  "A new way of living "  te noemen . Je moet je van mij niets aantrekken .  JIJ   maakt zelf  uit wat je doet . Maar jouw antwoord maakt  dingen duidelijker  , en beïnvloed  mijn activiteit  m.b.t.   jouw  pagina.     Vriendelijke groet   Yann

Reactie van Evert van der Weide op 21 April 2012 op 12.10

Yann,

Bedankt voor jouw reactie. Leuk dat ik empirisch gewogen wordt. Ik heb de Engels tekst gebruikt, omdat ik daar een positieve emotionele beleving bij heb. De Nederlandse tekst refereert aan de taal die ik heb geleerd vanaf mijn geboorte. Aldus heb ik een heel goede afweging gemaakt, waarom ik dat op deze manier doe. Ik ben wel benieuwd wat jouw activiteit ten opzichte van mijn pagina inhoudt?

Lisette,

Ik gebruik de taal van jij en jouw, omdat het meer nabijheid geeft. Ik kan mij voorstellen, dat jij je daar niet prettig bij voelt en wellicht associaties krijgt met mensen die ongewenst te dichtbij komen. "U" schept afstand en is een formele manier om dat te doen. Ik werk graag met awareness en communicatie ofwel vertellen wat er in jezelf gebeurt en een respectvol iemand houdt daar dan rekening mee. Enne ouderwets is een etiket om een scheiding aan te brengen tussen modern en oud. Ieder mens heeft een eigen beleving en dat is ok. Bedankt voor jouw reactie.

Reactie van Susan op 21 April 2012 op 13.30

misschien is het beter jezelf voor te stellen met voor en achternaam?dan tutoyeren de clienten ook 

doorgaans.

Reactie van Yann Sablerolles op 21 April 2012 op 13.42

Dag Evert , jouw "pagina" moest zijn "jouw nieuwsbrief" [   en beïnvloed  mijn activiteit  m.b.t.   jouw  pagina.]     Vriendelijke groet   Yann

Reactie van Evert van der Weide op 21 April 2012 op 14.33

Yann, voor mij niet duidelijk. Kun jij iets van jezelf vertellen met betrekking tot welke activiteit op welke wijze beinvloed wordt.

Susan, vanuit welke beleving krijg ik dit advies van jouw?

Reactie van Evert van der Weide op 21 April 2012 op 15.19

Bram de behoefte om iets in een kader te plaatsen voldoet aan de behoefte van het hoofd ofwel het denken. Werkelijk contact maken is iets meer. Dat is in dialoog gaan en waarnemen dat we in betrekking tot elkaar staan en dat kunnen prachtige momenten zijn van ontdekking en een nieuwe manier van leven.

Reactie van Susan op 21 April 2012 op 17.27

Huibrecht ik kan me nog herinneren dat je ook diverse keren  aan de stamtafel zat weet je nog??

je gaf nog songs door enz. 

Reactie van Evert van der Weide op 21 April 2012 op 17.30

Huibrecht als ik jou hoor ervaar ik het als een frisse reactie, waarin ik ook teleurstelling hoor over te weinig diepgang. Ik heb op dit forum enkele keren heel diepgaande teksten wat emotie oproept langs zien komen. Ik richt mij niet enkel op de reacties, maar hoop iets terug te kunnen geven waardoor stil gestaan kan worden bij wat gebeurt in jezelf, waardoor we reageren zoals wij reageren. Ieder die wil leren dieper contact te maken middels de dialoog kan rechtstreeks naar mij emailen via degeleroos@gmail.com ofwel zich opgeven voor wat ik aanbied. Wat doe jij om de diepgang te vinden in dagelijks leven en op een ander niveau te spreken dan enkel reageren.

Reactie van Evert van der Weide op 21 April 2012 op 17.45

Ter aanvulling als ik me afhankelijk maakt van verwachtingen dan kom ik niet verder. We kunnen leven in eigen beheer nemen en dat is in actie komen en zelf de eerste stap zetten en als het wonder dan gebeurt ..........?

Reactie van Evert van der Weide op 21 April 2012 op 17.48

Huibrecht en heel hartelijk bedankt voor je 2e reactie. Ik voel mij geraakt doordat je een tipje van de sluier oplicht.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

JOUW BERICHT...

COVIDNIEUWS

-

SPONSOR | ENTREPRISE

N26 IN FRANKRIJK


Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden