Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

In het kader van de kredietcrisis en bezuinigingen ben ik aan het onderzoeken of ik een goedkopere auto-verzekering kan krijgen. Op de website van Assurland.com kun je ze vergelijken. Ik heb nu een autoverzekering bij de bank en die kost € 740,00 per jaar. Bij Assurland biedt GMF met kantoren in de stad een gelijksoortige verzekering aan met een voordeel van € 400,00 per jaar. Ik wil deze graag in mijn zak steken, maar wil ook wel graag weten wat de ervaringen van mijn medelanders zijn met autoverzekeringen in Frankrijk?

Evert van der Weide

N.B. In Nederland had ik een auto-verzekering € 1800,00 per jaar en mijn verzekeringkantoor bood mij met spoed een verzekering aan van € 900,00 per jaar toen ze doorkregen dat ik op zoek was naar een goedkopere aanbieder.

Weergaven: 4425

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20120403, Geldzaken, Vervoer

Reactie van Gerard Jansen op 3 April 2012 op 17.14

Ik heb zelf ook met Assurland geprobeerd. Het enige probleem is dat je minstens 3 jaar verzekerd moet zijn in Frankrijk. Ik weet nu niet of je al langer in F. verzekerd ben. Anders klinkt de premie van 740 vrij normaal.

 

Gerard Jansen

Reactie van Evert van der Weide op 3 April 2012 op 17.54

Als mijn verzekering afloopt is het exact 3 jaar, dus dat komt goed uit

Reactie van Sandra op 3 April 2012 op 19.11

Wij zijn verzekerd via AXA en 2 jaar geleden heb ik de premie al een met 200 euro naar beneden kunnen brengen door aan te geven dat ik een goedkopere verzekering via internet kon afsluiten. Dus dat was al snel verdiend  Dit jaar heb ik alsnog mijn verzekering bij het AXA-kantoor hier in het dorp opgezegd om alsnog naar de internetvariant van AXA te gaan dit scheelde nogmaals zo'n 300 euro op jaarbasis. Toen ik mij via de website melde om aan te melden werd ik bijna gelijk al gebeld om een en ander telefonisch af te handelen. Toen bleek dat ik meerder verzekeringen bij een kantoor hier in het dorp had lopen kreeg ik te horen dat ik dan niet kon overstappen naar de internetverzekering en bij het kantoor moest blijven !!! Ik heb mijzelf eens achter de oren gekrabd en de dame in kwestie gemeld dat ze dan wel dief van hun eigen protemonaie zouden zijn omdat ik dan anders gewoon naar de MAAF of Groupama zou gaan dus werd er overleg gepleegd met de achterban en na 10 minuten in de wacht te zijn gezet kwamen ze toch maar terug op dat rare idee en kon ik wel verzekerd worden...........Kennelijk hadden ze nog nooit iemand gehad die een dergelijke reactie had gegeven ;-)

In elk geval is onze auto nu verzekerd voor 440 euro per jaar in plaats van 760 euro en dat is waar het om ging !

Reactie van Evert van der Weide op 3 April 2012 op 19.38

Hartelijk dank. Fijn om vergelijkbare ervaringen te lezen.

Reactie van Geert Vennix op 3 April 2012 op 20.14

ik betaal pakweg 350 per jaar voor onze ford focus station bij de MAAF. WA+, glas, diefstal . Ze hebben gewoon mijn nederlandse schadevrije jaren overgenomen. Maaf was goedkoper als groupama in mijn geval.

Reactie van paul en carin op 3 April 2012 op 21.45

Omdat we graag bij ons bekende axa kantoor wilden blijven maar  voor de prijs van het internet, hebben we op de site van maaf.fr alle gegevens van de auto ingevoerd, U krijgt dan een offerte die uit te printen is, neem deze mee naar het kantoor en de kans is groot dat ze de verzekering voor hetzelfde bedrag aanbieden, soms zelfs eronder.

Succes,

Reactie van kaas op 4 April 2012 op 8.55

Ik zit ook op ongeveer 350 euros per jaar voor een (axa) verzekering 'tout risque'.
Maar rij wel al 10 jaar schade vrij.

Reactie van Ad van Krimpen op 4 April 2012 op 8.58

Ook ik ben een paar maanden geleden overgestapt van Axa naar een verzekering die de helft goedkoper was. Ik ben terecht gekomen bij Amaguiz.com, een verzekeringsmaatschappij die later onderdeel bleek te zijn van Groupama. Shoppen en onderhandelen heeft in ieder geval zin. In feite is het altijd aanvragen van meerder offertes in Frankrijk een must. Er zijn nog al wat bedrijven die menen dat wij buitenlanders dik in de slappe was zitten en dat tillen een goede zaak is.

Reactie van annemarie de valk op 4 April 2012 op 9.08

wij betalen 440 euro bij de Maaf tous risque en 2 options, 50% bonus, ervaringen tot nu toe bij de Maaf voor uitbetalingen voor schade zeer positief. Nadeel bij internetverzekeringen, daar heb je conduite exclusive, dus je kind (of iem. anders) kan niet even gebruik maken van je auto. En je kunt niet altijd 'n kind die net rijbewijs heeft (A) toevoegen bij verzekering via internet.

Reactie van William op 4 April 2012 op 9.36

direct-assurance.fr  is goekoop, snel, de internettak van AXA 

Online daar mijn auto verzekerd, betaal voor mijn BMW all-risk slechts rond 500,00 euros per jaar; dat bedrag is netto, mijn 50% no-claim is daar vanaf! De premie is wel afhankelijk of je een prive garage hebt, of je niet in een banlieu of ander risicogebied woont e.d.  De premie is verreweg het laagst par rapport Maaf, Groupama etc. en is een schijntje van de premie die ik in NL zou moeten betalen. Vive la France!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

PLAATS BERICHT...

COVIDNIEUWS

SPONSOR | ENTREPRISE

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden