Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Als huurder zit ik permanent in kou van 17 graden

Beste Leden,

Als huurder zit ik sinds een dag of vier permanent in een kou van 17 graden. Ik heb gevraagd aan degene die mijn woning beheert de verwarming aan te zetten, maar die wil niet meewerken, met de mededeling dat ik geduld moet hebben tot oktober. Ik vrees dat men uitgaat van 15 okt. en dat vind ik best lang nog. De beheerder hoort alleen bij mijn woning, werkt namens de eigenaar die ik nooit heb ontmoet. Twee jaar geleden werd het ook eind sept. erg koud en de beheerder heeft toen voor mij de eigenaar benaderd die vervolgens de VVE heeft verzocht de verwarming op te starten, met succes. Nu wil de beheerder kennelijk de eigenaar niet benaderen. Heeft er iemand soortgelijke ervaringen én een oplossing? De kosten van de verwarming zitten er inbegrepen bij mijn huur en ik verdom het om een elektrische kachel erbij te kopen. Ik ben met pensioen en ben ook niet 100% gezond. Als dit zo doorgaat zou ik een gesprek met de eigenaar willen afdwingen, maar als die weigert, weet ik niet wat mijn rechten zijn. De beheerder, die zelf niet in het pand woont, is van begin af aan slordig en nalatig op div. fronten geweest, zelfs bij het opstellen van het huurcontract.

Dank voor alle hulp in deze,

Groet,

Pim

Weergaven: 2731

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20221002, Overheid

Reactie van Grid op 2 Oktober 2022 op 8.27
Gewoon een dekentje tot het moment dat de kachel aan gaat, ook een besparing op de hoge energiekosten.
Reactie van Wil Louwers op 2 Oktober 2022 op 8.38

Dag Pim, als je met een in jouw ogen onwillige eigenaar te maken hebt (en niet dat ik het terecht vind dat hij in verband met hoge stookkosten daar op te bezuinigen, maar het kan een reden zijn): ga naar een Centre Social bij je in de buurt en ga vragen wat je rechten zijn en hoe je die kunt uitoefenen. 

Reactie van Jeannette op 2 Oktober 2022 op 9.03

In een appartement moet het minimaal 18 graden zijn er onder wordt als onvoldoende beschouwd.

In diezelfde link staat ook beschreven wat je moet doen als de eigenaar niet reageert.
Een en ander is zelfs wettelijk vastgelegd in de loi de chauffage.
Dus laat je helpen als je er niet zelf uitkomt (maison des services o.i.d.), ik zie dat je niet de enige bent, er zijn veel huurders die hierover klagen!

Reactie van leroux op 2 Oktober 2022 op 11.13

meestal betaal je wel degelijk de verwarming. Je krijgt afzondelijk een afrekening van de "charges" en meestal betaal je "part" aan verwarming

Reactie van Ernst Detering op 2 Oktober 2022 op 11.23
Volgens mij biedt elke Mairie de mogelijkheid van “conciliation”, door leken uitgevoerde bemiddelingsgesprekken. Informeer daar eens naar.
Reactie van Pim Dillinger op 2 Oktober 2022 op 11.50

Dank voor alle reacties. Ik zal opzoek gaan naar advies/bemiddeling zoals voorgesteld. Ergens las ik dat de regering wil dat men max. tot 19 graden stookt ivm de crisis. De gevoelstemperatuur bij mij moet zelfs lager zijn dan 17 wegens enorme vochtigheid. Het pand staat alleen en is slecht geïsoleerd, voelt warmer buiten dan binnen. Alles voelt nat, ook alle kleding (gelukkig nergens schimmels gevonden). In de drie jaar ik er woon heb ik nooit een afrekening van de eigenaar gehad, maar ook geen huurverhoging. Ik neem aan dat verbruik van gas/water vrij constant is. Er hangen geen meters op de radiatoren, dus is individueel verbruik niet te schatten (heb begrepen dat meters wél verplicht zijn). Na juridische advies wil ik best h.e.e.a. laten ophelderen door de eigenaar, maar weet niet hoe tricky dit is. Ik heb een jaar contract wat steeds automatisch verlengt wordt, maar een eigenaar krijgt je mogelijk met een list toch eruit als hij dat wil.

Reactie van leroux op 2 Oktober 2022 op 12.56

de verkoop van Damart ondergoed is de laatste dagen enorm gestegen

Reactie van Yolanda op 2 Oktober 2022 op 13.09

Misschien een elektrische plaid en overdag een warm fleesevest.

Reactie van Maria op 2 Oktober 2022 op 14.17

@ Pim, misschien is het mogelijk om een sociale huurwoning te vinden voor een redelijk bedrag. Ik weet niet waar je woont maar overal vind je coöperaties of verenigingen.

In b.v. de Allier beheert Evoléa 7500 huurwoningen. Allier-Habitat 4700 woningen. Je krijgt comfort, warmte, onderhoud voor een schappelijke huur. Appartementen, rijtjeshuizen, vrijstaande woningen, recent of ouder. Je bent met pensioen, hebt dus een verzekerd inkomen en niet 100% gezond dus misschien een moment om afscheid te nemen van deze eigenaar en zijn beheerder en niet meer afhankelijk te zijn van hun willekeur. Ook bij het genoemde Maison des Services tref je ondersteuning aan.  Succes

Reactie van Peter & Monique Corbière op 2 Oktober 2022 op 14.21

Voor een paar tientjes koop je een 2KWh elektrisch kacheltje. 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden