Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

     

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   ||  LIFTCENTRALE ||

Beëdigd vertaler gezocht in de Puy de Dome voor vertaling van Indonesische geboorte akte

Gezocht een beëdigd vertaler/vertaalster bij een Cour d'Appel in de Puy de Dome.

Het betreft een geboorteakte uit Indonesië. De akte is reeds in het Nederlands vertaald, maar  dient voor de carte vitale in het Frans te worden vertaald door een traducteur assermenté aupres d'une Cour d'Appel.

De vertaling van een in Nederland beëdigd tolk wordt niet geaccepteerd, ik heb die vertaling in het Frans wel.

Kent iemand een dergelijke tolk?

Alvast dank, Angela

Weergaven: 1072

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20121210, Auvergne, Vertaling

Reactie van Dick van Duyn op 10 December 2012 op 13.37

Angela, ik heb het zelfde probleem met dien verstande dat ik nog steeds op zoek ben naar mijn Indonesiese geboorteakte. Zoektocht via de Nederlandse ambassade duurt nu al een jaar. Vwb de vertaling ben ik doorverwezen naar de Indonesiese ambassade in Parijs.

Succes Dick 

Reactie van Angela de Wolf op 10 December 2012 op 14.10

@ Dick 

Mijn geboorte akte is na 10 maanden boven tafel. Werd geboren in Jakarta, dat zou sneller gaan dan elders in Indonesië. De akte is onderweg:-)

Ik had een akte van 1953, die zou te oud zijn ( ze mogen maar 15 jaar oud zijn), die akte is wel geaccepteerd door CPAM in verband met de lange wachttijd. De vertaling naar het Frans echter niet.

Heb intussen via google ook wat beëdigd vertalers in Parijs gevonden, moet nog contact opnemen.

Reactie van Angela de Wolf op 10 December 2012 op 14.26

@ Nicolette, dank, heb haar net gebeld!

Reactie van Désirée PEELE op 10 December 2012 op 14.54

Ik heb een hele lijst met allemaal beëdigde vertalers in Frankrijk waar het consulaat ook mee werkt . Wie hem nodig heeft kan hem bij me opvragen. Ik kan hier geloof ik geen pdf bestand toevoegen als dat wel kan meld het me dat !  peelebretagne@hotmail.com

Reactie van Dick van Duyn op 10 December 2012 op 15.29

@ Angela

ben ook geboren in Jakarta in 1954, maar zoektocht heeft nog geen succes, Doordat ik op de huwelijksakte van mijn ouders met naam, geboorteplaats en geboortedatum vermeld sta voorlopig door de CPAM  geaccepteert.

Als alles succesvol voor je verloopt, dan hoor ik dat graag zodat ik die route ook kan volgen.

Nogmaals succes

Reactie van Angela de Wolf op 10 December 2012 op 16.41

Ik doe net of mijn neus bloedt, ik heb een Nederlandse vertaling en die laat ik door mw Sjollema weer naar het Frans vertalen. Ik denk dat de CPAM alleen stempels van Franse   beëdigd vertalers begrijpt/wil zien.

Dank aan allen voor het meedenken en de lijst die keurig is opgeslagen.

En Dick ik houd je op de hoogte!

Reactie van scheepers op 10 December 2012 op 22.36
Buitenlandse geboorte actes zijn heel makkelijk en tegen geringe kosten om te zetten in internationaal geaccepteerde geboorte actes. Zie: http://www.denhaag.nl/home/bewoners/loket/burgerzaken/to/Buitenland...
Reactie van Angela de Wolf op 11 December 2012 op 8.32

Uit die site van de gemeente Den haag begrijp ik dat je : 

Als de ouders zijn getrouwd: een origineel, volledig gewaarmerkt afschrift van de huwelijksakte nodig hebt.         Die is ook weer in het Indonesisch en behoeft dus ook weer vertaling. 

Overigens was ik wel van plan de geboorteakte in Den Haag in te schrijven, voorkomt toekomstige problemen, naar ik hoop.

Reactie van Hanneke van Woerden op 11 December 2012 op 8.39

Mijn man heeft (waarschijnlijk) hetzelfde probleem. Bij de CPAM ingeleverd: het Indonesische geboortebewijs, de beëdigde vertaling daarvan in het Nederlands en de beëdigde vertaling daarvan in het Frans. Ik heb mijn carte vitale per ommegaande gekregen, die van mijn man blijft nu al 6 maanden uit. Zou u zo vriendelijk willen zijn mij op de hoogte te houden van uw vorderingen en bevindingen? Mijn e-mailadres is: hannekevanwoerden@gmail.com

Veel dank en succes

Reactie van Susanto Lugiman op 11 December 2012 op 13.48

Het andere informatie:

1. De beëdigde Frans vertaler.  Mr. SUBANDI. Jakarta/Bekasi. +6281315772464; +622186602362; sbandi2@yahoo.com.

2. De vertaling van mijn Indonesische geboorteakte was goed geaccepteerd door CPAM in Mulhouse (68100) in 2010. 

Sukses. 

lugiman2009@gmail.com

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Uw donatie is nodig

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden