Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Er bestaat in Nederland zo'n lijst. Daarmee voorkom je dat je door bedrijven ongevraagd gebeld wordt. Weet iemand of er zoiets in Frankrijk bestaat? De optie om je op een geheim telefoonnummer te nemen zie ik niet als goede optie.

Weergaven: 412

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

Telecommunicatie

Reactie van van der Marel op 16 Oktober 2010 op 15.00
bedankt voor de tip! hoop dat het werkt, je wordt er gek van hier. ik ben naar http://boutique.orange.fr/ESHOP_mx_orange/?tp=F&ref=1224&ID... gegaan om me af te melden.
Reactie van Robert Soen op 16 Oktober 2010 op 17.13
Wij beginnen altijd met te vragen of ze Engels of Nederlands praten. Dan hangen ze meteen op.
Reactie van Aire Les Biefs op 16 Oktober 2010 op 18.07
Hallo Françoise (en ook dus Robert),
Meestal heb je gelijk door dat het een callcentre is en dan helpt het subliem m ineens weinig Frans te kunnen spreken en te vragen of ze misschien Engels kunnen praten. Het is niet helemaal de manier, maar wel worden daarna ook redelijk gespaard van dit soort telefoontjes... zij zullen in hun register ook wel een aantekening maken....!
In het Frans vertellen dat je geen belangstelling hebt, geeft meestal een zee aan informatie waarom het wel interessant is.....
Reactie van Cornelis (Kees) Vonk op 16 Oktober 2010 op 18.48
Soms vermaak ik me ook wel eens met die telefoontjes. Dan doe ik net of ik heel slecht Frans versta en zeg, voordat ze uitgesproken zijn "Je ne comprends pas". Wanneer je dat 3 of 4 keer gedaan hebt krijg je een geïrriteerde "Au revoir" of leggen ze gewoon op. Ik weet het, het helpt niets, maar het geeft mij een beetje een goed gevoel!
Reactie van frank op 17 Oktober 2010 op 9.01
ha ha, die van Nicolette vind ik wel leuk! Ikzelf ben de beleefdheidgrens ook al lang gepasseerd, zodra ik door heb dat het iets commercieels is hang ik subiet op zonder ook maar iets te zeggen.
Trouwens je moet voor die Anti Protection wel nog es 1€ per maand betalen aan FT om ze te laten stoppen wat ze zelf creëren!
Ik ga binnenkort verhuizen en wil die FT opzeggen. Weet iemand of andere providers (als Free en Neuf) hetzelfde probleem hebben (ongevraagde telefoontjes van commerciele partijen)?
Dank u.
Reactie van Matty Willigenburg op 17 Oktober 2010 op 9.38
Ik zou mij vooral graag af willen melden voor ongevraagde SMSjes over van alles en nog wat en als je een grens passeert heb je eerst het genoegen vijf of zes smsjes te krijgen over tarieven, over waar je bent en meer van die ongein. (en ik maar denken dat iemand mij bijzonder welkom wil heten...) Op mijn NL KPN telefoon heb ik dat al jaren geblokkeerd. Iemand enig idee hoe dat voor je Franse mobiel werkt? Dank!
Reactie van Matty Willigenburg op 17 Oktober 2010 op 9.40
Vergeet nog te zeggen dat je telefoonnummer op de liste rouge zetten ook erg productief is in het nauwelijks ontvangen van commerciele telefoontjes. Nadeel is dat je ook niet in het telefoonboek staat...
Reactie van john C. op 17 Oktober 2010 op 9.44
"je suis locataire", is meestal genoeg om ze te doen ophangen en ik hoop dat ik dan ook van hun lijstje wordt geschrapt.
liste orange helpt, maar al diegene die jou al op listing hebben staan kunnen je nog steeds lastig vallen.
ik weet dat free hun klantengegevens doorverkopen, (denk dat de meeste providers dat doen)
Reactie van Annemieke Kroon op 17 Oktober 2010 op 10.26
Ik sta ook ingeschreven op de Liste Orange maar dat haalt niet weg dat ik nog heel (en té) vaak die ongewenste telefoontjes krijg. Ik ga er denk toch nog eens contact opnemen met FT want vind niet normaal dat het nog zo vaak gebeurd terwijl ik toch op die lijst sta.
Ik doe het anders met die telefoontjes: ik denk dat het komt doordat de callcentra in het buitenland zitten (lekker lagere salarissen) maar ik heb in ieder geval gemerkt dat er altijd eerst een paar seconden stilte is aan de andere kant van de lijn wanneer je opgenomen hebt. Dan weet je het al: dit is een commercieel telefoontje! Dus dan wacht ik niet langer tot er iets gezegd wordt en hang meteen op.
Er zijn ook bedrijven die door hebben gehad dat er weinig opgenomen wordt als ze met een geheim nummer bellen en die hebben nu wél een nummer waardoor je dus niets wantrouwend wel opneemt.
Ik zal het ook eens gaan proberen om te vragen of ze Engels of Duits of Nederlands spreken, misschien houdt het dan eindelijk eens een keertje op, je wordt er gewoon gek van!
Reactie van Ton de Graaff op 17 Oktober 2010 op 10.53
Mijn internet/telefoon provider is SFR.
Als die reclamebedrijven bellen zie je op de display van je telefoon de naam "anonymes" verschijnen.
Bij SFR kan je dat zelf blokkeren als volgt:
Je drukt op je telefoon op het knopje (zelf doe ik dat met de luidspeaker van de telefoon op aan) om een gesprek te gaan voeren. Als je de "vrije toon" hoort druk ik op "hekje" daarna meteen druk ik het getal
"82" in en weer "hekje". Vanaf nu zijn de "anonymes=reclame gesprekken" geblokkeerd.
Als je wel weer "anonymes" door wilt laten dan voorgaande handelingen herhalen als volgt: "sterretje" daarna 82 en weer "hekje".
Werkt bij SFR zo werkelijk voor 100%.
Succes verder.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden