Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Op 1 juni jl hebben wij het volgende probleem, ontstaan na de aanpassingen van 31 mei,  bij CD gemeld. Tot nu toe zwijgt CD. Misschien is er iemand op dit forum die een idee heeft wat er aan de hand kan zijn. Alle zenders die onder transponder 3225 vallen en die alle de nieuwe symbolrate aangeven, vallen na 40 sec. weg en vervolgens hebben de decoders ca 10 sec. nodig om de zender opnieuw weer te geven en na 40 sec weer dezelfde situatie. De zenders die onder de andere 2 transponders vallen hebben het probleem niet. Wij hebben  2 verschillende types decoder van het merk Amiko; het probleem doet zich bij beide voor. Heel veel dank voor het meedenken!

Weergaven: 1853

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20160604, Telecommunicatie

Reactie van Ada op 4 Juni 2016 op 22.26

Misschien als je de decoder terug brengt naar fabrieksinstelling en dan opnieuw inladen. Ik weet niet of Amiko een canaaldigitaal erkende decoder is want dan hadden ze dit vanzelf moeten doen de 31e mei. Proberen kan geen kwaad.

Reactie van Max Boret op 5 Juni 2016 op 7.28
Zijn beide decoders met 1 schotel verbonden?
Reactie van Tom van Reijsen op 5 Juni 2016 op 8.07
Hallo kijk even op www.sat4all.com daar is een aparte discussie gestart over Amiko ontvangers.
Veel suc6
Reactie van Jeanne Carla Biel op 5 Juni 2016 op 10.21

Dank voor jullie reactie: @Ada1: terug naar fabrieksinstellingen hebben we nog niet geprobeerd; zijn een beetje huiverig voor wat we mogelijk kwijtraken, of hoeven we daar niet bang voor te zijn. Zijn niet echt thuis in de materie. @Max: beide zitten op 1 schotel. @Tom: discussie over A interessant maar ons probleem komt (nog) niet voor.

Reactie van jan serne op 5 Juni 2016 op 10.59

ik heb na 31 mei helemaal geen beeld meer op mijn homecast en mijn rebox. En ook krijg ik van CD geen enkele reactie. Alle instructies van hun site opgevolgd zonder resultaat.

Reactie van Ada op 5 Juni 2016 op 11.15

@Jeanne je hoeft daar niet bang voor te zijn. Alles wordt netjes geinstalleerd.

@Jan serne bij jou ook!

succes Ada!

Reactie van Martin 71 op 5 Juni 2016 op 11.26

Ik heb ook een homecast automatisch zenders zoeken werk niet helemaal  voor alle frequenties dus handmatig invoeren is de oplossing gaat heel goed   was fluitje van een cent

Reactie van Max Boret op 5 Juni 2016 op 13.31
Jeanne, als beeld wegvalt en daarna weer terug komt, denk ik aan een los stekkertje. Controleer eens de pluggen aan de LNB ( ik neem aan een duo lnb, aangezien je twee ontvangers in een schotel hebt). Maar dat je op andere transponders geen problemen hebt, ben ik bang dat je wel eens aan je (duo) lnb kan liggen.
Reactie van Jeanne Carla Biel op 5 Juni 2016 op 16.38

@Ada1:Inmidddels ons gewaagd aan het terugzetten naar fabrieksinstellingen en daarna zenderlijst cd geladen: resultaat geen enkele zender meer. Vervolgens stroom van decoder af en cd kaart er uit en na ca. 5 minuten alles weer aangesloten. Resultaat: zenders terug maar probleem blijft. 

@Max: lijkt toch zeer onwaarschijnlijk dat het aan dd duo lnb kan liggen als op 30 mei, dd avond voorafgaand aan de cd wijzigingen, alles nog normaal functioneert. Hebben ook die avond geen extreem weer gehad oid.

Kortom, probleem is er nog en we hebben geen idee hoe nu verder. Hebben er weinig vertrouwen in dat cd met oplossing komt. Hoop dat er hier nog reakties komen waar we mee verder kunnen! 

Tot nu toe iedereen veel dank!

Reactie van Max Boret op 5 Juni 2016 op 17.05
Jeanne, heb je stekkertjes al aangedraaid, bij de decoder en buiten bij de LNB?

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden