Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Chambres d'hotes, halen jullie iedere dag vers brood/croissants bij de bakker?

Ben gewoon heel erg nieuwsgierig naar jullie (Franse/Ned.) reacties over het volgende; degenen die Chambres d´hotes "doen", halen die iedere dag vers brood/croissants bij de bakker? Let op; zo ja, warmen u/ jullie dan thuis alsnog de (verse) croissants nog even op zodat ze echt warm geserveerd worden? Of; warmen jullie croissants of brood alleen op als het 1 a 2 dagen oud is? De reden van mijn vraag, omdat ik van iemand te horen kreeg dat de Fransman graag zijn/haar croissant ALTIJD warm wil hebben. Mijn man haalt iedere dag vers brood als we gasten hebben omdat we daar toe in de gelegenheid zijn. Ik had altijd t idee dat je het even in de oven doet (als t ouder is/niet vers) om het weer "op te piepen". Maar ik ben gewoon benieuwd of u/jullie daar ervaring mee hebben. h.groet, José 

Weergaven: 4588

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20140504, Midden- en Kleinbedrijf

Reactie van Frans op 4 Mei 2014 op 16.42
Reactie van marielle op 4 Mei 2014 op 17.14

Ik heb geen B&B, maar ik kan je wel vertellen dat bijna alle Fransen, die ik ken(en ik ken bijna alleen maar Fransen) hun croissantjes morgens vers willen eten, maar  niet altijd warm. Een croissantje van 1 à 2 dagen oud kan echt niet! In Frankrijk haal je gewoon iedere dag vers je stokbrood . Wel kan je de "pain de campagne, pain de seigle, etc   een of 2 dagen later geven. In Frankrijk is de broodtraditie anders. vr gr marielle

Reactie van eddy claes op 4 Mei 2014 op 17.29

Wij hebben een winkel en verkopen ook vers brood (geleverd door een bakker).

Wij hebben iedere dag onze klanten voor hun vers brood op bestelling  (+/- 50) , croissants zijn ook altijd vers maar niet warm.
Een baguette eet je enkel vers van de dag zelf, met een flûte kan je twee dagen verder.

Gr
Eddy

Reactie van suzywong op 4 Mei 2014 op 17.31

ben het helemaal eens met Marielle. een croissant van enkele dagen oud kan echt niet worden geserveerd aan gasten. Maar hoeft niet warm te zijn. Een baguette moet ook vers zijn.

Reactie van ineke blom op 4 Mei 2014 op 18.10

Wij wonen 13km van de bakker. Ik koop ingevroren voorgebakken flutes, croisants, pain chocolat en petit pain céréales. Iedere ochtend vroeg uit de veren, afbakken en heerlijk vers! 

Reactie van suzywong op 4 Mei 2014 op 19.33

andere zeden andere gewoonten denk ik dan maar. Een croissant is gemaakt van een pate feuilleté en die kan je dus niet invriezen en ontdooien want dan gaat de smaak er af. En het zou ook niet in mij opkomen om croissants bij de Lidl te halen, ik haal die voor mijn gasten bij een echte bakker en ja die zijn wel duurder natuurlijk.

Reactie van Di Monica op 4 Mei 2014 op 20.17

Ik vind ingevroren croissants en bagettes e.d. vreselijk kruimelen als ze ontdooid zijn, al dan niet mbv een oven. En ik heb liever een kruimelige croissant dan dat ik door weer en wind in het weekend iets vers zou moeten halen. Dit is een contradictie, ik neem die kruimels op de koop toe. Prettige avond gewenst, Monique

Reactie van Nicole Gregoire op 4 Mei 2014 op 20.23

ik kan me voorstellen dat het niet evident is om 's morgens heel vroeg vers brood (zelf maken of van de bakker)  op tafel te krijgen voor gasten die vroeg opstaan.  Ik koop regelmatig vers brood van de bakker 'céreale' noemt de bakker het en het is brood zoals we het in België kopen (in sneetjes) en dat doe ik in de diepvries en wanneer ik vergeet om een flute te halen , dan is het snel ontdooid en zelfs ff in de oven helemaal heerlijk.

Voorgebakken broodjes van de supermarkt zitten  vol additieven, hoe lekker het ook mag smaken.  Maar het is een keuze  die men zelf mag maken , dus geen oordeel daarrond.  

Reactie van suzywong op 4 Mei 2014 op 21.35

Theodora, ik wist niet dat er Lidls zijn met een bakkerij en ik had het inderdaad over voorverpakte broodjes en croissants.

Reactie van Antonia op 4 Mei 2014 op 21.54
Verse roomboter croissantjes direct na aankoop in de vriezer stoppen. Verse lidl gaat. De betere croissant van geant is beter , locale bakkers hebben wellicht nog betere.
Wij hebben een magnetron/0ven combi, techniek is dan oven voorverwarmen, met magnetronstand ontdooien en dan nog 5 minuten knapperig bakken.
Voor ons is het prive gebruik, maar voor chambre d'hote gasten zou ik het ook zo doen.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden