NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Hallo Hallo,
In het kader van onze verhuizing naar Annecy wilde ik graag nieuwe
(eventueel nederlandstalige) mensen leren kennen. Om leuke dingen mee te doen,
uit te gaan,...de regio te leren kennen.
Ik en mijn vriend zijn twintigers en zullen voor de komende jaren in de
regio wonen.

Groeten,

EVR

Weergaven: 622

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

Contact Gezocht, Rhône-Alpes

Reactie van Anneke Langenhuijsen op 27 September 2010 op 13.20
Hoi "EVR", allereerst, ben benieuwd naar jullie namen ;-)

Mijn vriend en ik wonen in La Chapelle d'Abonance, zo'n anderhalf uur van Annecy vandaan, wat zo'n beetje in de regio is. Wanneer zijn jullie van plan te verhuizen?

groetjes,
Anneke
Reactie van EVR1 op 17 Oktober 2010 op 18.08
Hoi Hoi Anneke,
Sorry dat mijn reactie een tijdje op zich liet wachten, maar werken en tegelijk de verhuis organiseren neemt veel tijd en energie in beslag.
Eerst en vooral fijn dat je reageerde :)
Wat onze namen betreft: ik ben Eva, een vlaamse meid. Ik woon al sinds 3 jaar samen met Damien, mijn franse vriend. Nu ons Parijs avontuur ten einde loopt kijken we uit naar ons nieuwe hoofdstuk in en zond Annecy. Mijn vriend is opgegroeid in Grenoble en zijn familie woont dus op zo'n 100 km van onze nieuwe stek.
Wat onze verhuis betreft: Mijn vriend is 3 weken geleden al met zijn nieuwe baan begonnen en ik werk nog enkele weken in Parijs. In november vertrekken we dus echt met een verhuiswagen richting Annecy.
Sinds wanneer wonen jullie in La Chapelle d'Abonance? Jullie zijn beide afkomstig uit Nederland? Zou leuk zijn om eens te komen kijken waar jullie wonen, ik ken de regio nog helemaal niet. Ken je nog andere nederlandstaligen in de buurt? En ga je af en toe naar Zwitserland?

Groeten,

Eva
Reactie van plas op 21 November 2010 op 21.18
Hallo,

Leuk, Annecy!
Ik speel daar sinds 2 jaar tennis, (Annecy Le Vieux) dus kom daar regelmatig.
Aankomende week ga ik met mijn franse vriend verhuizen, naar een dorpje niet ver van Albertville.
Ongeveer 45 minuten van Annecy.
Wij werken allebei in het wintersportgebeuren, dus het drukke (werk)leven gaat voor ons snel beginnen.
Maar wie weet kunnen we een keer afspreken, aan het meer als het voor ons wat rustiger is?

Wat ga je trouwens doen in Annecy?
Groet Carine
Reactie van EVR1 op 22 November 2010 op 18.28
Hai Carine,
Oef, ik ben niet de enige nederlandstalige in de streek :)
En ja, de sneeuw komt eraan dus het werk zal voor jullie dan van start gaan.
Wat werk betreft: ik ben nog werkzoekende. Ik ben sinds een weekje hier en heb het huisje nu wel een
beetje op orde en ben nu volop op zoek naar een tweedehands wagentje en een job. Ik kijk nu vooral
hoe de arbeidsmarkt er hier uitziet. Mijn vriend is aan het werk gelukkig dus ik kan even de tijd nemen. Heb jij altijd in de wintersport gewerkt? Is het volgens jou gemakkelijk om als meertalige een job te vinden in de streek?

Groetjes
Eva
Reactie van Edwin Kranenberg op 13 Juni 2011 op 20.56

Annecy, prachtige stad is dat! Ben 4x in die buurt op vakantie geweest de afgelopen 5 jaar.

 

Heeft iemand hier goede tips voor sites waar vacatures te vinden zijn in e omgeving van Annecy of in ieder geval in de Haute Savoie?! Het maakt me op dit moment niet zo gek veel uit wat voor werk het is als het maar voor een wat langere tijd is. Ik heb wel het plan om die kant op te gaan en te gaan wonen om een aantal redenen. Werk is dan wel fijn :)

 

Komende zomer ben ik er denk ik ook wer maar dan niet zo lang. Ga in ieder geval de tour du mont blanc lopen dus ben wel in die buurt.

 

Alvast bedankt.

 

Groet,

 

Edwin

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0