Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Ik heb een Open Mini 2h 50MO abonnement bij Orange. 50 Mb data per maand is net genoeg om berichtjes bij te houden als ik van huis ben. Ook in Nederland werkte dat prima. Nu gaan we een maand naar Spanje en om dan internet te krijgen wil ik wat data bijkopen. Maar werkt dit wel in het buitenland ?

Pour forfaits avec internet bloqué

Augmentez votre volume internet mobile de 200Mo à 1Go, ce mois-ci ou plus.

op https://boutique.orange.fr/mobile/options/internet-forfait-bloque  ;

Als ik de voorwaarden goed lees werkt de aanvulling alleen in Frankrijk.

Weergaven: 756

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20180115, Telecommunicatie

Reactie van Roel op 15 Januari 2018 op 21.15

Gerarddj: De link werk niet

Reactie van Gerarddj op 15 Januari 2018 op 23.00

Nou nog een keer dan https://boutique.orange.fr/mobile/options/internet-forfait-bloque .

Zo staat ie in mijn favorieten en werkt; klik ik op de link in het bericht bestaat de pagina niet. ?????

Reactie van Gerarddj op 16 Januari 2018 op 9.09

Allez Piet, de mijne werkt, de jouwe niet, haha

Reactie van Jeannette op 16 Januari 2018 op 15.50

Op genoemde pagina staat het volgende:

Usages en France métropolitaine sur réseaux et mobiles compatibles.

Dus niet buiten Frankrijk te gebruiken

Reactie van Gerarddj op 16 Januari 2018 op 17.16

Dat dacht ik ook te lezen, maar het blijft raar. In mijn abonnement heb ik 50mb data die ik gewoon in het buitenland kan gebruiken. Wil ik meer data met mijn abb.Open mini kan ik bijkopen maar alleen in Fr. gebruiken. Dat kan weer wel als ik een duurder Open abb. neem. Logica is weer eens ver te zoeken.

Reactie van BassieB op 17 Januari 2018 op 9.57

Het is een sans engagement dus wat let je om over te stappen naar b.v. https://www.symamobile.com/forfait.html. Ook op het Orange netwerk maar daar met 1Go aan data en 500Mo in de EU. Dit voor 1,90 p/m. Met een RIO kan je het nummer behouden en regelt de nieuwe aanbieder de hele papierwinkel. Na ongeveer een week ben je dan overgestapt.

Reactie van Gerarddj op 17 Januari 2018 op 10.22

BassieB; kost inderdaad weinig maar mijn mobiel zit nu gratis in het OpenMini abb. Bovendien heb ik alleen in februari extra data nodig vanwege vakantie in Spanje. Daar ter plaatse is internet heel duur.

Kom ik ook weer op mijn eerder gestelde vraag; onbeperkt internet thuis via 4G. Bouygues heeft daar eerst mee geadverteerd met hun 4GBox, maar inmiddels is dat beperkt tot 100GB. Daar heb ik niks aan als er 20 gasten op het terrein zijn die allemaal internet willen.

Reactie van BassieB op 17 Januari 2018 op 11.40

OpenMini is 30,- p/m zie ik net. Dat is al een behoorlijk bedrag. RedbySFR doet dit voor 15,- p/m incl box.

4G heeft voor en nadelen. Ten eerste moet het beschikbaar zijn en ten tweede gaat het debit op en neer met het aantal gelijktijdige gebruikers. Je kan natuurlijk altijd eerst zelf een test doen. Koop een goed 4G modem (rond 100,-) en stop de eigen 4G simkaart hierin. Dat 4G modem blijft handig, in de auto en op vakantie dus die investering is niet weg.

Reactie van Gerarddj op 17 Januari 2018 op 12.02

Ja, ook voordelig, maar niet kosteloos bellen naar buitenland (Nederland), dus ?

Reactie van BassieB op 18 Januari 2018 op 10.43
Als je even op hun website kijkt zie je dat het inclusief bellen is, zonder extra kosten naar meer dan 100 bestemmingen. Ik zeg overstappen dus. Voor 15,- + 1,90= 16,90 p/m ben je vast en mobiel zonder dat je bij hoeft te kopen en je houdt nog eens een dikke 13,- in je zak iedere maand.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden