Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

     

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   ||  LIFTCENTRALE ||

Tehuis gezocht voor eenjarige bordercollie, gesteriliseerd en getatoueerd

Ik zoek een goed en liefdevol tehuis voor mijn net éénjarige bordercollie. Ze komt uit het asiel en wil veel aandacht.

Ze heeft qua opvoeding de basisvaardigheden nu onder de knie dankzij een cursus die ik gedaan heb. Ze heeft gezelschap nodig, liefst van nog een hond en een flinke tuin die afgezet is want het is een weglopertje. Ik ben alleen en kan haar dat niet geven.

Ze is heel speels maar kan niet met katten overweg, tenminste niet met de mijne. Ze is gek op wandelen wat ik heel veel doe.

Wie wil zich over haar ontfermen? 

Weergaven: 2152

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20141123, Dieren

Reactie van Frans op 23 November 2014 op 11.31
Reactie van anneke19 op 23 November 2014 op 11.58

hè, ik heb zojuist een antwoord geschreven op de vraag van je hoe je plas en katproblemen op kunt lossen en nu lees ik dat je er zowiezo van af wilt.....dat is een snelle beslissing?

maar goed: hier nog een deel van mijn reactie:

Zoek contact met een organisatie die herplaatsingen doet, dan komt de hond bij een bordercollie  Kenner, want het zijn geen honden voor iedereen!

Google op border collie en herplaatsing, dan komen er legio mogelijkheden naar boven ( in NL) maar het is de moeite waard om de moeite te nemen de hond via zo'n site te herplaatsen, want hij heeft nu al genoeg meegemaakt toch ( asiel)

succes

Reactie van Dierenthuis Bourgogne op 23 November 2014 op 13.57

Er heeft zich iemand in de Nièvre aangeboden(zie groep).Hebben jullie al contact gehad?

Een bordercollie is een werkhond(liefst schapen/koeiendrijver).Ik heb er twee van nu 9,5 jaar en nog steeds erg actief.Ik heb een slingerbal(bal aan een touw)om ze flink te laten rennen en erachter aan te gaan.Ook lopen ze los mee op wandeling en dan nemen ze weleens de kuierlatten om te "jagen".Dan zie je een paar tevreden snoeten terug komen met de tong op hun collievoeten.

Veel bordercollies belanden in het asiel.Je kan niet het asiel de schuld geven,dat ze je verkeerd hebben voorgelicht.Een maatje erbij en een afgesloten tuin is niet genoeg.Ze moeten kunnen 'werken' voor je;anders vervelen ze zich en gaan klieren(aandacht vragen noem jij dat) of in andere gevallen kwijnen ze weg en zijn ze ongelukkig.

Als je haar dat niet kan geven kijk dan eens naar een boer met schapen en vraag of ze af en toe mag werken voor hem.Ze kunnen dat van nature dieren in een groep drijven.Ik heb dat de mijne zien doen met koeien.Mopperdemop hoorde ik de koeien,maar mijn beide vlegels hadden ze binnen no time mooi  in een groep gedreven en trots dat ze waren!!!

Succes!

Ingrid

Reactie van van Gaalen op 23 November 2014 op 15.46

Dank je wel voor je reactie. Ik had hiervoor ook een bordercollie en die had een totaal ander karakter vandaar dat ik dacht een bordercollie wel aan te kunnen.

Ik geef in zoverre het asiel de schuld dat ze wisten wat ik zocht en dan vind ik het niet fair om mij een hond aan te smeren waarvan je van te voren kan bedenken, dat ik dat niet kan geven. Ik vind het ook heel zielig voor de hond want die is de dupe. Ik denk ook echt dat ze veel gelukkiger zou zijn als ze zich kan uitleven want als ik haar zie spelen met andere honden dan vindt ze dat heerlijk.

Ik heb al hier en daar rond gevraagd maar tot nu toe zonder resultaat. Ik heb nog geen contact gehad maar dat zal ongetwijfeld gebeuren.
Fijn dat iedereen mee denkt.

Reactie van Dierenthuis Bourgogne op 23 November 2014 op 15.49

Heb je een foto?

Reactie van Dierenthuis Bourgogne op 23 November 2014 op 16.36

Ja Anne, honden pikken dingen op en spiegelen ook...ze laten zien wat jij nodig hebt/had en dat was op dat moment beter te gaan rusten ipv met haar te gaan lopen.Ik ben zelf ook ziek,vandaar dat een slingerbal waar je echt heel ver mee kan gooien een goede(tijdelijke) oplossing is naast korte(re) wandelingen(dan gaat die bal ook mee of een tennisbal).Ik heb naast de 2 collies dan nog meer honden,die ik uit moet laten(in groepen of apart).

Er zijn zoveel oplossingen te bedenken voor je er toe besluit een hond te herplaatsen.Dat doet altijd zeer en moet een weloverwogen besluit zijn.Soms is een andere hond erbij nemen al een goede oplossing.Of een wandel/speelmaatje zoeken in de buurt.

Reactie van Ann-Jo Proos op 24 November 2014 op 9.05

Leuke zoek spelltjes in de tuin, maakt de geest moei en kreeg je een beter contact met je hond. Speuren met haar, rumte genoeg in Frankrijk. Zal ze vast stoppen met weglopen. Wordt ze ook heel moei van(geestelijk). Er zijn zoveel veel activiteiten die je met een hond kan doen vanuit huis. denk spelltjes (zoeken) zijn veel vermoeid dan spelen of wandelen en heel makkelijk. Sterkte,

Reactie van Carla Smagge op 24 November 2014 op 9.22
Goede morgen,
Na een mislukte relatie nam ik Gibbs een border collie van 7 maanden mee naar mijn nieuwe onderkomen in de Drôme. Een van mijn katten had ronduit een hekel aan hem en verstopte zich de hele dag. De andere kat wilde wel vriendjes worden.
Kortom ik heb de tuin en het huis in hond- en in kat territorium verdeeld. Uiteindelijk heb ik met pijn in mijn hart besloten een nieuwe familie te zoeken met een vriendje waar hij zo enorm veel behoefte aan had.
Hij woont nu in de Vogezen met een border vriendinnetje heeft een tuin van 4000 m2 en een nieuwe maman die gek op hem is. (Ik ga minstens 1x per jaar bij hem logeren....en het is dan dolle pret).
Via facebook zijn er veel mensen die zich inzetten voor het zoeken naar nieuwe liefdevolle gezinnen waar met name de border collies worden geholpen.
Ik kan u aanraden te kijken op de pagina van Catherine Sotta. Zij werkt oa samen met Quatre pattes tendresse, ASAD, Mouvement Fada 85, Chiens et chats en détresse.
Succes en een fijne dag toegewenst.
Groeten Carla (26)
Reactie van Dierenthuis Bourgogne op 24 November 2014 op 11.43

Met toestemming van Corrie hier enkele foto's van Haika...

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Uw donatie is nodig

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden