NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Veel mensen hebben in Frankrijk een of meer houtkachels. Dikwijls zwarte gietijzeren apparaten. Op den duur kan er corrosie ontstaan of kunnen er andere vlekken optreden. Ik heb jaren gezocht naar een goede crème om deze plekken bij te werken. Degene die ik tot nu toe heb gebruikt waren te vast en klonterig en lieten zich niet goed uitsmeren
Ik heb nu STARWAX, renovateur de fonte, gevonden bij Mr. Bricolage voor € 13,90. Zonder reclame te willen maken, prima spul. Smeert goed uit. De plekken op de kachel even schoonmaken met een droog schuursponsje en het product aanbrengen. En nee, ik heb geen aandelen STARWAX. ☺

Weergaven: 1024

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20190201, Woningbeheer en Huishouding

Reactie van Anton Noë, beheerder en gastheer op 1 Februari 2019 op 12.11

Zelf heb ik geweldige ervaring met hittebestendige verfspray voor kachels. Een antracietgrijze of echt pikzwarte verf die ABSOLUUT hittebestendig is en de kachel weer als nieuw maakt:

https://dekachelwinkel.nl/verf-spuitbus-hittebestendige-verf-650-c-...

Ik had eerst nogal wat weerstand tegen het idee om verfspray te gebruiken op een hete kachel maar toen ik er achter kwam dat de grote fabrikanten het spul ook gebruiken "af fabriek" was ik om. Met een bus maak je je kachel weer als nieuw, vele jaren achter elkaar.

En nee, ook ik heb geen aandelen.

Reactie van Christoffel op 1 Februari 2019 op 13.29

Even een vraag Hans, geeft dat spul niet af als je de kachel afstoft? 

Reactie van Hans van den Bos op 1 Februari 2019 op 13.32
Hallo Anton
Ik heb ook van die verfspray. daarmee heb ik een kachelbuis gespoten. Houdt het nu al 10 jaar vol, dus geen slecht product. Maar er zijn enkel kleine beschadigingen aan de kachel; zoals vlekken die zich niet lieten verwijderen. Zonde om daarvoor de hele kachel te gaan spuiten. Daarvoor is die STARWAX ideaal.
Reactie van Hans van den Bos op 1 Februari 2019 op 13.33
hallo Christoffel
Nee, als de kachel een keer gebrand heeft is het spul helemaal ingetrokken.
Reactie van Anton Noë, beheerder en gastheer op 1 Februari 2019 op 16.07

Ik "repareer" dat soort plekjes altijd door lokaal even de spuitbus te hanteren. Als je een mat kiest is het absoluut niet te zien. Tenzij je aanslag van rookgasafvoer of zo op de hele kachel hebt.

Reactie van Hans van den Bos op 1 Februari 2019 op 17.29
Ik denk dat het ligt aan de kleur van de kachel. Is die diepzwart, of heeft hij een lichte grijsachtige tint. Bij mijn Godin kachel is de verf toch zichtbaar. Bovendien moet je binnen toch oppassen met een verfspuitbus. Je gaat zo'n zware kachel niet even buiten zetten. Zeker niet voor een klein plekje. Ik heb beide in huis, dus heb de keus.
Reactie van Anton Noë, beheerder en gastheer op 1 Februari 2019 op 18.04

Ach, ik doe dat gewoon binnen. Mijn kachel is donkergrijs / donker-antraciet. Goed schudden, afstand ca. 20-30CM.

Reactie van Hans van den Bos op 2 Februari 2019 op 10.54
Ik gebruik als verf het Franse merk "fumisterie" voor de pijpen. Maar voor mijn twee kachels houd ik het toch op de crème.

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

CORONA | COVID-19

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0