NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Fles vullen Argon/Co2 in de Var?

Mijn 10 liter, 300 Bar fles voor Argon/Co2 is leeg. Het is een fles van ‘van Cranenbroek’  uit Nederland en dus niet van Air Liquide of Linde.

Kent iemand een adres, liefst in de Var omgeving Brignoles/Toulon, waar ik deze fles kan laten vullen.  Tot nu toe heb ik enkel plaatsen gevonden waar je van de voornoemde merken flessen kunt kopen of omruilen. Rondvragen bij Franse vrienden leverde ook slechts verwijzingen op naar Air Liquide dealers die geen vulservice hebben.

Weergaven: 1497

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20160321, Provence-Alpes-Côte d’Azur

Reactie van Henny Uhl op 21 Maart 2016 op 15.42
Beste Harry,
Sinds 2004 woon ik in de Morvan, en ik heb 12 stuks 10L flessen: steeds 2 stuks C2H2, O2,N2,H2,Ar & Ar/CO2. In F niets te regelen i.v.m. keuring, fabrikanten (AGA, Hoek/Loos-Linde)
Ik breng mijn flessen naar "Westfalen Gassen" in Deventer, of laat ze ophalen. Retour laat ik ze altijd brengen naar mijn dochter in Lelystad, ze komen dan wel weer eens via,via, bij mij terug; ik ben ze bij de gasboer ca 2 maanden kwijt (keuren en vullen in D), vandaar 2 stuks van elke gassoort! Ook zou je in F problemen hebben met de Duits/Nederlandse beugelaansluiting van C2H2, die in F (en in GB, o.a.voorzien is van een linkse schroefdraad, zoals verder alle brandbare gassen hebben) Ik weet niet waar die massieve beugel, historisch gezien, vandaan komt!) Trouwens: In F kent men geen eigendomsflessen, allemaal ruil, zoals in NL C3H8 & C4H10 gebruikelijk is.
Succes!
Johan Berserik
Reactie van Harry van Wees op 21 Maart 2016 op 17.19

John en Johan, bedankt voor jullie reactie. Ik had al zo'n donkerbruin vermoeden dat vullen hier niet zou gaan lukken. Maar niet geschoten is altijd mis. Ik las veel te weinig om meerdere flessen aan te gaan schaffen. Maar als ik in Nederland ben kan ik de fles bij van Cranenbroek eenvoudig wisselen tegen een volle. Hooguit dat de keuring bijbetaald moet worden. Helaas betekent dat voor nu dat ik niet verder kan. Groet, Harry van Wees

Reactie van Ben Verbon op 22 Maart 2016 op 9.27

Beste Harry,  Ik heb een 20 liter Argon fles voor het TIG lassen. In NL betaal ik € 38,- voor een vulling en hier is het 'slechts' € 150,-  Dus blijf beter omruilen in NL, óók om deze financiële reden. Ik koop het bij Cryo Gas in Wijchen en wie is dan weer zíjn toeleverancier...?  Ja hoor, óók Air Liquide uit FR.....  Waar worden we dus "geflest"...?  Juist ja !

Reactie van Ben Verbon op 22 Maart 2016 op 15.25

Ik vergat nog te zeggen dat je geen nieuwe manometers hoeft aan te schaffen voor de Franse flessen. Daar bestaat een simpele verloopkoppeling voor. Die heb ik ook in Wijchen gekocht.

Groeten,  Ben Verbon

Reactie van Harry van Wees op 22 Maart 2016 op 19.51

Goede avond Ben, bedankt voor je reacties. Het prijsverschil van de gasvulling had ik al gezien. De prijzen van de flessen zijn hier ook ongelooflijk. Vooral als je het vergelijkt met Duitsland. Daar is het nog goedkoper dan in Nederland. Ik zal dus geduld moeten oefenen. Groeten, Harry van Wees

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0