Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Hallo allemaal, ik heb een huis op het oog....300 meter hier vandaan ligt het dorpsstation d'epuration.
Zou dit op enigerlei wijze overlast kunnen verzorgen? Qua stank(-zomers?) of geluid? Alvast hartelijk dank ;-)

Weergaven: 1139

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20191223, Woningbeheer en Huishouding, Woningen Algemeen

Reactie van Jeannette op 23 December 2019 op 10.08

Ja stank, loop er maar eens langs, misschien valt het mee.

Reactie van Janny O. op 23 December 2019 op 11.41

Jeannette, ik weet het niet, maar het zal er ook sterk aan liggen hoe oud de installatie is.

Reactie van Coen Roberts op 23 December 2019 op 11.57

men zou zich ook kunnen afvragen waarom een huis op 300 mtr afstand van een station d'epuration te koop staat???

Reactie van Sequoia op 23 December 2019 op 12.21

Vraag het aan je toekomstige buren!

Reactie van Theodora Besse op 23 December 2019 op 12.40


Ik woon nu 10,5 jaar op ongeveer 200 meter van zo'n station. Er staan nog drie huizen dichterbij dan het mijne, waarvan een er vlak naast. Ik heb er nog nooit iemand over horen klagen, terwijl ik die mensen allemaal ken.

Ik herinner me dat ik welgeteld één keer in de kelder een vieze lucht heb geroken. Ik loop er trouwens regelmatig langs met mijn hondje en het is maar hoogstzelden dat ik denk: "Gedverderrie." Het heeft ook met de windrichting te maken. Dus ga na, waar de wind op die plek het vaakst vandaan komt en kijk dan of het station ten opzichte van het huis al dan niet ongunstig ligt. Maar eerlijk gezegd zou ik zelf niet aarzelen om zo'n huis te kopen, als ik het graag wilde hebben.

Reactie van ineke blom op 23 December 2019 op 14.40

Wij hebben zelf een station d'epuration op rietbasis. Niks te ruiken! 

Reactie van Yvonne van der Blom op 23 December 2019 op 15.23

Dank voor jullie reacties Ineke en met met name Theodora, de installatie ziet er strak onderhouden uit en ik verwacht eigenlijk geen overlast maar extra info inwinnen daar verlies je nooit wat op. Ik kan met ook niet voorstellen dat een dorp een installatie plaatst die een uur in de wind stinkt. Ik kan hier al wel wat mee ;-)

Reactie van jane dietze op 24 December 2019 op 9.21

Mijn ervaring met een station d'epuration is anders, een vriendin woonde daar op 200 meter afstand vandaan en de stank was soms, afhankelijk van de wind, zeer penetrant. Ook had ze geluidsoverlast, van het station zelf maar ook van de vrachtwagens die het afval kwamen verwijderen. De installatie was slechts enkele jaren geleden gebouwd, dus tamelijk recent, maar wel enorm qua afmetingen. Daar zal misschien verschil in zijn, echter informeren bij omwonenden kan geen kwaad.

  

Reactie van Yvonne van der Blom op 24 December 2019 op 21.51

dank je Jane, we zullen zeker informeren bij de buren.

Reactie van jacqueline op 26 December 2019 op 22.13

Het zal vast per model verschillen maar ik heb een aantal jaren geleden enkele jaren een stacamper zeg maar gehad op een kampeerterrein dat dicht bij zo.n station lag. Stankoverlast nooit gemerkt maar je hoorde  vooral s’avonds de pompen draaien. Het is hier zo stil op het platteland dat je het geluid vaak anders ervaart dan in de drukke steden. Als je de mogelijkheid hebt zou ik s’avonds me er een tijdje opstellen, ervaar je het vooral zelf. Waar buren zich misschien niet aan ergeren of niet meer horen hoeft niet voor jullie op te gaan. 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden