WebT@lk KennisC@fé

 
AANKONDIGING

VERGEET AJB NIET OM DE ENQUÊTE HIERBOVEN IN TE VULLEN.

HET KAN NOG EEN PAAR DAGEN EN IS BEDOELD OM EEN PROGRAMMA OP MAAT TE MAKEN VOOR BEZOEKERS EN LEDEN VN DIT FORUM

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

graag wil ik gaan "geocaching". Ik heb er de garmin etrex 10 voor aangeschaft en het leek me allemaal niiet te ingewikkeld om aan de slag te gaan.

Nou blijkt dat dus wel behoorlijk ingewikkeld en ik kom er al niet aan uit hoe ik die coordinaten op mijn GPS gedownload kan krijgen.

Ik heb me al aangemeld bij geocaching.com, maar verder blijft het allemaal een groot mysterie.

Wie in de buurt van Brive ( ong 50 km radius) zou me uitleg kunnen geven en dan vooral over hoe ik de GPS kan gebruiken bij het geocachen....

Ik kom graag langs voor een spoedcursus!

alvast bedankt

Weergaven: 1073

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20161130, Telecommunicatie

Reactie van Martin 71 op 30 November 2016 op 18.58

Ik weet niet of U een Nederlandse handleiding heeft, er staat er een op internet.

 

Reactie van Paul Subelack op 30 November 2016 op 19.45

Hallo Anneke,
De nederlandse handleiding kun je hier lezen en downloaden.
Veel succes, met vriendelijke groet
Paul

Reactie van Jacques la Riviere op 30 November 2016 op 20.17

Ik zou er wat over kunnen vertellen (docent scheepsnavigatie geweest), zit nu in Fumel (70km?)

Reactie van anneke19 op 30 November 2016 op 21.17

Ik heb de handleiding al gevonden en uitvoerig besturdeerd, youtube filmpjes gezocht, gevonden en bekeken. Ik heb geprobeerd stap voor stap, de uitleg te begrijpen en uit te Voeren, maar er gebeurd absoluut niet wat ik wil. Vandaar dat ik graag naar iemand toe wil gaan die mij uit ervaring kan laten zien hoe het nu precies allemaal moet.

Ik heb mijn GPS aan de pc gekoppeld en me aangemeld op de site geocaching.com. daar staat dan bij de bepaalde geocach, een link naar coordinaten  en die kun je aanklikken en zou dan de coordinaten naar de GPS moeten sturen..... maar ik krijg alleen een bericht dat ik voorwaarden moet accepteren en als ik dat dan doe, gebeurd er verder helemaal niks.

Dus zowel de site: geocaching.com + de GPS willen niet zoals het zou moetenn gaan ( maar dat zal wel aan mij liggen hoor, maar ja, wat doe ik dan niet goed, daar zou ik graag achterkomen.

Reactie van Robert en Mariëtte Keus op 30 November 2016 op 23.45
Wij wonen in Varaire 46260 en kunnen je alles over geocaching vertellen. Zelf hebben we een Garmin 60cx. Je hebt waarschijnlijk een programmatje nodig dat gps communicator heet. Dit kan je van de website van Garmin downloaden. Dan moet het hopelijk gaan lukken
Reactie van anneke19 op 1 December 2016 op 0.05
hallo Robert en Mariette, bedankt voor jullie reactie ( ook voor de bovenstaande reacties van anderen natuurlijk)

We gaan morgen weer verder met uitzoeken. Maar mochten we er niet uitkomen, mogen we dan een keer op bezoek komen met onze GPS en er met jullie ter plaatse uit proberen te komen?
Op zich is het principe van Geocaching nu wel duidelijk, maar hoe dat te combineren met onze GPS?? ik stuur jullie een vriendschaps verzoek.
Reactie van Robert en Mariëtte Keus op 1 December 2016 op 10.25
Dat klopt, wij geocachen ook met onze iphone. Werkt heel goed want je kan hiermee heel goed ook offline mee werken. Nadat je thuis je huiswerk hebt gedaan!
Je iphone werkt dan als een gps zonder internet!
Reactie van Marthy Berends op 1 December 2016 op 13.42
Ook wij hebben een Garmin Etrex en vinden het ding erg moeilijk. Zou er ook graag mee geocoachen dus al er iemand in onze buurt woont die wat aanschouwelijk onderwijs kan geven, graag. Wij wonen in de Ardeche tussen Aubenas en Privas.
Reactie van anneke19 op 1 December 2016 op 16.27

best luitjes, we worden stapje voor stapje een Klein beetje wijzer. We hebben de coordinaten met de hand ingevoerd. We zijn nog aan het uitvogelen hoe we direct op de GPS de coordinaten van geoches.com  kunnen laden.

Ik las ook van de IPhone, maar dacht dat dat alleen kan als je internet erop hebt , dus niet via de wifi maar gewoon een internet bundel, dat hebben wij niet. Dus info over hoe te werken met de IPhone die off line is..... graag info!

Reactie van anneke19 op 1 December 2016 op 17.41

YEAH het is gelukt om vanaf de website geocaching de coordinaten naar de GPS te zenden! met het programmatje van Robert en Mariette. Maar het is idd een kl.... ding, die etrax10 van Garmin!

Morgen gaan we onze eerste "schat " zoeken en hopenlijk vinden! als we er bedreven in raken en het blijkt zo leuk als dat we denken, dan schaffen we zéker een betere aan! OF een goed app voor op mijn "appeltje"

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

✔️ DONEER

(LATEN WE SAMEN DE KOSTEN DRAGEN)

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...