WebT@lk KennisC@fé
 
AANKONDIGING

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!


Gezocht: nog één proeflezer van mijn autobiofictieve roman die zich deels afspeelt in ons diepe deel van Zuid-West Frankrijk. Gewenst: niet-lichtzinnige lezer van niveau. Geboden: een geëngageerd verhaal met meerdere lagen dat prettig is om te lezen, ca. 380 romanpagina's. Voor impressie, hoewel van andere orde, zie www.metdehollandseslag.com

Weergaven: 1241

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20171206, Contact Gezocht, Kunst en Cultuur, Midi-Pyrénées

Reactie van Mieke Kriens op 6 December 2017 op 10.40

Wat houdt het precies in, een oordeel over de inhoud, een recensie of grammaticaal, spelling etc?

Reactie van Rudolph Friesen op 6 December 2017 op 10.58

Ik meld me hier voor aan

Reactie van Hans Haamke op 6 December 2017 op 11.05

Beste Alexander, ik heb dezelfde vraag als Mieke, wat verwacht je van de proeflezer ?

Nu ben ik een fervent lezer en heb er sinds ik hier in de Charente woon ook tijd voor. Daarnaast beoordeel ik al zo'n jaar of 20 wetenschappelijke scripties, dus inmiddels heb ik er zo veel gezien dat ik de goede wel van de minder goede kan onderscheiden.

Maar een boek is geen scriptie...

Grts, Hans

Reactie van Ada op 6 December 2017 op 14.32

Hallo Alexander,  ik sluit me aan bij Mieke en Hans, maar wil er graag nog de tijdsvraag aan toevoegen. Wanneer wil je het gelezen hebben eigenlijk?

Ik lees vaak en veel, vooral in de winter.

Toen ik nog op een privé school werkte heb ik wel lesboeken voor de Nederlandse taal geredigeerd. deze waren geschreven door de docent, maar er zaten nog veel stijl en taalfouten in. En die moeten er dan uit. Is dit ongeveer wat je ook gedaan wilt hebben?

Gr Ada

Reactie van Theodora Besse op 6 December 2017 op 14.34

Dezelfde vraag als Mieke en Hans.

Reactie van Alexander Francino op 6 December 2017 op 17.35

Leuk, dat er zoveel bereidwilligheid is!  Het zou niet gaan om grammatica of spelling. Sterker nog: daar zou de aandacht niet naar toe moeten gaan. Ik ben benieuwd hoe het leest, waar het misschien niet meer boeiend is of waar onduidelijk. Het verhaal is wat onconventioneel qua opbouw.  Zou ik mogen vragen aan degenen die hun tijd aanbieden, want dat is het toch en dat is nogal wat, dus dank, wàt ze graag lezen? Qua schrijvers, thema's ed en wat je juist liever niet leest?  Hopelijk wordt dit niet opgevat als veeleisend zijn op Sinterklaasavond, het lijkt me het best als iemand die er tijd in stopt een beetje past bij wat ik geschreven heb.

Qua tijd: hoe eerder hoe beter, ik zit natuurlijk te popelen, maar na ruim twee jaar maakt een paar weken eigenlijk niet uit.

Merrrci beaucoup in elk geval. Ik weet eigenlijk niet of degenen die reageerden mijn reactie automatisch krijgen, ik ben er een beetje uit sinds die ruim twee jaar.....

Reactie van Theodora Besse op 6 December 2017 op 18.11

Na je "Met de Hollandse slag" te hebben gelezen plus je bovenstaande reactie, geloof ik niet dat ik de juiste persoon ben voor deze mooie taak. Maar je hebt keuze genoeg. Veel succes gewenst!

Reactie van Alexander Francino op 6 December 2017 op 18.22
Dank je Theodora, voor je reactie!
Reactie van Peter en Marion van Osselen op 7 December 2017 op 2.09

Beste Alexander, ik ben graag bereid om te lezen en mijn commentaar te leveren. Niet over grammatica maar hoe 't boek leest etc. Ben 'n fervent lezer , dus, kom maar op.

Vriendelijke groet, 

Peter

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...