WebT@lk KennisC@fé

 
AANKONDIGING

VERGEET AJB NIET OM DE ENQUÊTE HIERBOVEN IN TE VULLEN.

HET KAN NOG EEN PAAR DAGEN EN IS BEDOELD OM EEN PROGRAMMA OP MAAT TE MAKEN VOOR BEZOEKERS EN LEDEN VN DIT FORUM

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Op een verlaten terrein tegenover mij zitten al bijna 3 jaar 2 Beaucerons in een (grote) kooi. De eigenaar woont in een dorp verderop en komt ze een paar keer per week eten en drinken geven, en daar is dan ook alles mee gezegd. De honden zijn daar achtergebleven nadat de woning is afgebrand, zogenaamd om het terrein te bewaken.

Het gaat me vreselijk aan m'n hart, ik ben al tijden bezig om te zeggen dat dit geen leven is voor die honden. Ze krijgen geen aandacht, er wordt niet met ze gewandeld.  Als het onweert of met het vuurwerk op de 14 juillet breekt het mannetje los en staat trillend voor mijn deur. Nu eindelijk heb ik de eigenaar dan zover dat hij ook inziet dat ze beter af zullen zijn bij iemand die wel aandacht voor ze heeft, en hij heeft me gezegd dat ik dan maar een nieuw tehuis moet zoeken voor de honden, hij is zelf  "trop attaché" om het te doen. Dus bij deze een oproep voor een goed tehuis voor deze 2 honden. Het is een stelletje, het mannetje Stitch wordt 7 jaar in september en het vrouwtje Chippie wordt 6 in oktober. Het zijn lieve beesten, maar niet gewend aan een leven in een huis. Als ik ze zie (ik verzorg ze soms in vakantietijd)  zijn ze letterlijk niet van me af te slaan, ze willen alleen maar aangehaald worden en bij je zijn. Ik heb zelf al een hond, dus kan er (helaas) geen 2 bij hebben.

Voorwaarde is dat ze bij elkaar blijven. Ze zijn gechipt, recentelijk niet meer gevaccineerd. Wie wil deze beesten verzorgen, een goed tehuis geven? Het is donne contre bons soins.

Weergaven: 1828

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20130721, Dieren

Reactie van Walter Stevens op 22 Juli 2013 op 14.56

In Nederland zit er een stichting die Beaucerons in nood opvangt..... even googlen... zij halen de honden ook uit Frankrijk op......

Reactie van Hendrik Kramer op 22 Juli 2013 op 15.17

Hoi Karin, wat toevallig mijn Franse vriendin zei net gisteren dat ze op zoek is naar een hond het liefst een Beauceron daar ze die vroeger ook altijd gehad heeft en haar hart echt aan dit ras verloren heeft. Ze heeft nu 2 hele oude honden een labrador en een ? geen ras. Ik ga toch naar haar toe vandaag dan heb ik het er wel met haar over of ze geïnteresseerd  is . Als ze geïnteresseerd is dan zouden ze niet beter terecht kunnen komen , mijn paarden staan bij haar , ze is echt heel goed met dieren. In welke streek in Frankrijk woon je ?

Reactie van Karin van Kempen op 22 Juli 2013 op 15.29

Hallo Hendrik, ik woon in het zuiden van de Haute Marne, tegen de Cote D'or aan.  Heel fijn als je die moeite wilt doen! Alvast bedankt!

Reactie van Hendrik Kramer op 23 Juli 2013 op 19.12

Hallo Karin, ik heb mijn best gedaan maar ze vindt de honden te oud dus dat wordt niks en zelf hebben we al 4 grote honden en meer past niet in ons huisje. Succes verder met het zoeken naar een goed tehuis.

Reactie van Karin van Kempen op 23 Juli 2013 op 20.15

In ieder geval bedankt voor het vragen Hendrik!

Reactie van Monique Kamerman op 24 Juli 2013 op 18.33
Ik wil even zeggen dat ik het zeer waardeer wat je doet voor deze honden, heb zelf een Beauceron reu. Kan zeggen dat ze ontzettend lief zijn. Heel veel sterkte met vinden, misschien handig om www. beauceroninnood.nl in te schakelen deze meneer werkt ook in Frankrijk.
Reactie van chris de vries op 24 Juli 2013 op 23.04

In welk departement zitten deze twee honden ?

Marianne de Vries

Reactie van Karin van Kempen op 24 Juli 2013 op 23.09

Marianne, in het zuiden van de Haute Marne, 52.

Reactie van chris de vries op 24 Juli 2013 op 23.29

Karin, er is ook een stichting die Beaucerons in nood in Frankrijk opvangt:

Beauceron in Need France in Rambouillet.

Trouwens, een Beauceron van 6 jr is echt niet oud.

Het zijn heel sterke (en heel lieve/trouwe) honden; mijn vorige Beauceron werd 14 1/2 jr.

Mijn huidige is 6 jr en zeer aktief. 

Ik doe mijn best, vraag overal in vrienden- en kennissenkring.

 

Gr/Marianne

Reactie van Karin van Kempen op 24 Juli 2013 op 23.38

Dank je Marianne, je weet maar nooit. En nee, ze maken totaal geen oude indruk, ze zijn gezond en speels. Ik heb sinds vandaag contact met een organisatie hier in Langres die zich inzet voor nieuwe baasjes voor honden. Dus ik kijk eerst even wat dat oplevert, ik kan daarna nog altijd andere organisaties proberen.

Gr. Karin

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

✔️ DONEER

(LATEN WE SAMEN DE KOSTEN DRAGEN)

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...