WebT@lk KennisC@fé

 
AANKONDIGING

VERGEET AJB NIET OM DE ENQUÊTE HIERBOVEN IN TE VULLEN.

HET KAN NOG EEN PAAR DAGEN EN IS BEDOELD OM EEN PROGRAMMA OP MAAT TE MAKEN VOOR BEZOEKERS EN LEDEN VN DIT FORUM

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Beste leden,

Zijn er hier ook mensen die onlangs - de laatste 6 maanden - een nederlandse auto op frans kenteken hebben gezet in de buurt van Saint-Seine ( 58250 ) in de Nievre? Ik vertek de 14 juni naar Frankrijk en wil vanuit daar het eea regelen. Dit omdat ik ws. niet meer voldoende tijd heb het hier nog te doen! IK lees op internet allerlei meningen over hoe het moet....het nodig hebben van Certificate of Conformity wordt bevestigd en ontkent! Mijn auto is een Dacia Duster 125 Tce...Ook lees ik van alles over eco-tax...om eerlijk te zijn kom ik er niet uit.

De auto is van 29-10-2015....nog geen 4 jaar oud dus...

Wie schept licht in mijn duisternis....:-)

Vriendelijk bedankt,

Henk Labordus

Weergaven: 1417

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20190601, Overheid, Vervoer

Reactie van Hans Nelissen op 1 Juni 2019 op 16.05

Ik heb een maand geleden een Nederlandse auto ingevoerd en op Frans kenteken laten zetten. Ik woon in de Allier. Via de ANTS site het overzetten van kenteken regelen si een ware ramp. Hier moet je de benodigde documenten moet uploaden maar dat die werkt niet of het werkt maar half kortom ZEER frustrerend.. Uiteindelijk heb ik het buro Passe Partout Solutions ingeschakeld (Zora Soprova tel: 03.85.82.74.24) en zij kreeg het binnen 2 weken voor elkaar waar anders een wachttijd is van 4 maanden. Je moet dit buro uiteraard betalen maar voor nog geen € 200,- ben je van heel veel frustratie over de niet werkende Franse burocratie verlost. Doe er je voordeel mee....

Reactie van Herman op 1 Juni 2019 op 17.22

Tot voor kort kon je het een en ander regelen bij de prefectuur, bij ambtenaren die wisten hoe het werkte, 20 jaar geleden toen ik mijn auto nationaliseerde was in een ochtend alles geregeld. Nu moet alles via internet met de nieuwe overheidssoftware en net als in Nederland, is nieuwe en nog in ontwikkeling zijnde software van de overheid een ramp. Ambtenaren die nog niet goed overweg kunnen met de programmatuur en daarnaast barst het van de fouten.

Reactie van Maria op 1 Juni 2019 op 21.53
Bij het Maison de Services au Public in Thaix ondersteunen ze inwoners kosteloos bij al hun administratieve handelingen van belastingen tot auto's op Frans kenteken zetten en natuurlijk alle benodigde formulieren. Ter info zijn al hun diensten op hun site te vinden inclusief alle formulieren. Voor deze optie moet je wel de Franse taal goed machtig zijn want er ontstaan al heel snel misverstanden die tot grotere misverstanden leiden. Ze spreken nauwelijks Engels.

https://demarchesadministratives.fr/msap/thaix-58250

Ook ik raad het door Hans Nelissen genoemde bureau aan en dan voor alle vragen die je hebt over belastingen, PuMa en hoe je je eenmansbedrijfje moet opzetten. Je kan beter wat geld uitgeven en direct goed geholpen zijn. Zoals jezelf zegt; je raakt verdwaald in een woud van informatie als je zelf gaat zoeken.
Reactie van Lien op 1 Juni 2019 op 22.16

Ik heb zonder grote problemen recent zowel een Nederlandse motorscooter als een aaanhangwagen op Frans kenteken gezet via ANTS.
Mijn Frans is niet een zo heel goed maar met rustig blijven, logisch nadenken en eventueel kijken op de Engelse facebookgroep welke geheel over dit onderwerp gaat was het binnen 3 weken ( en dus GEEN 4 maande) voor beide voertuigen geregeld.
En dat terwijl het type motorscooter onbekend was in Frankrijk en de aanhangwagen al 23 jaar oud....

Reactie van Wilna Maijenburg op 2 Juni 2019 op 8.34

Wij kochten in 2016 een nieuwe Duster, kregen tot onze verbazing het COC formulier bijgeleverd. Maar op de carte grise staat bij K een nummer met alle gegevens waardoor wij hem waarschijnlijk nooit nodig zullen hebben. Ik neem aan dat dat ook al bij een auto is uit 2015,even checken op deze site:

https://www.euro-conformite.com/obligation-de-certificat-de-conform...

Reactie van Henk Labordus op 2 Juni 2019 op 9.15

Bedankt Wilna en anderen....voor jou een vraag Wilna. Staat bij jullie op het kentekenbewijs de letters D.2.1 in dik zwart gedrukt en zo ja wat staat er dan bij? Volgens het artikel dat je bijvoegt ontbreekt op mijn kentekenbewijs Deel 1 alleen specifiek de vermelding D.2.1.....D.2 is wel uitgewerkt in 3 dingen SD, HSDCW, HSDCW6 ( bij mij dan )

Groet Henk

Reactie van Wilna Maijenburg op 2 Juni 2019 op 12.39

Henk bij ons staat D. 1 DACIA, D. 2 HSDJ9G

Waarom wij de COC erbij geleverd kregen begrijp ik niet, bij de nieuwe auto's zou de carte grise voldoende gegevens bevatten, lijkt of de Franse dealers ook geen vertrouwen hebben in de ambtenaren. 

Reactie van Henk Labordus op 2 Juni 2019 op 12.58

Ja, je wordt er prettig gestoord van. Van de week laat ik mijn auto hier nog keuren in Nederland...APK loopt tot 29-10-2019....maar dan heb ik een verse als ik Frankrijk ben! Dat voorkomt weer een Controle Technique aldaar. Heb verleden week mijn dealer al verteld dat die COC bij nieuwe auto's horen te zitten....Hij moet nog reageren, maar goed het was Hemelvaart en dergelijke! En anders heb ik volgens jouw link alle gegevens op mijn Kentekenbewijs staan bij de letter K. Ok, dan gaan we naar FRankrijk en dan moet ik daar zien dat ik me zsm kan identificeren met een geldende justificat d'habition. En een nummer bij de ANTS....wat ook weer 3 maanden duurt ( minimaal ) en ondertussen hier in Nederland 50€ wegenbelasting betalen per maand....de auto rijdt niet in Nederland! Europa hoera!!!!! En maar betalen aan Brussel. Ik ga als ik in FRankrijk ben de hele handel uit besteden aan een bureau. Hoe meer je leest, hoe meer scenario's er kunnen ontstaan. Bedankt voor het meedenken allemaal, geniet van de prachtige zondag!!!

Henk

Reactie van Marcel op 2 Juni 2019 op 13.51

@Henk: ter informatie, je keuringsbewijs uit een ander EU land blijft na datum keuring slechts 6 maanden geldig als je in FR bent. Dus als je nu laat keuren en je importeert dan ben je enige maanden verder. De datum van keuring en niet de datum van immatriculatie telt voor de 6 maanden. Daarna moet je gewoon in FR laten keuren. 

Tip: vergeet niet die postzegel van je groene kaart achter de voorruit te plaatsen. Ik wist dat niet en werd aangehouden. Geen boete wel een advies, gelukkig.  Sindsdien rijd ik rond met in iedere auto 3 groene kaarten en 3 van die postzegels (2 aanhangwagens, 2 auto’s). 

Reactie van Ocky op 2 Juni 2019 op 13.59

Hallo, Uw auto APK laten keuren in Nl is meestal geld weggooien, om een auto te importeren in Frankrijk moet hij door Control techniek in Frankrijk gekeurd worden . al is de keuring in Nederland pas gedaan, vergeet het Nederlands denken !! de fransen willen hun eigen control techniek. ook moet er een factuur van de auto zijn, waarop staat dat er BTW betaald is en hoeveel, daarmee ga je naar de Impots en dan krijg je een formulier waarop staat dat de BTW betaald is en gecontroleerd.   Een COC verklaring versneld wel het krijgen van een kenteken.  Onlangs heb ik een occasion Volvo XP70 welke in zweden was gekocht (Zweeds Kenteken) geïmporteerd met alle benodigde papieren. Ik ben met alle papieren  naar een allround garage gegaan  (geen dealer garage met showroom , want die wilde het niet voor mij doen)  en vroeg daar of ze de auto voor mij wilde importen, omdat het voor mij te moeilijk was, en ja, dat wilde ze wel, alle papieren en mijn email en telefoon nr.gegeven  na 2,5 week kreeg ik bericht dat ik mijn kenteken kon ophalen , wat de kosten van importeren was en wat de kosten voor de garage waren . de kosten van importeren en de kosten van importeren door de garage betaald

De kosten waren slechts 50 euro voor het aanvragen door de garage. ik heb daar ook gelijk mijn kenteken platen maken voor 32 euro klaar met opzetten mee. klaar in 15 minuten.

Voorheen bij de prefectuur verschillende auto's op frans kenteken gezet , ging toen makkelijker maar toen ook nodig  coc, kenteken, controle techniek, verklaring van de impot en rekening van de auto , succes.

 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

✔️ DONEER

(LATEN WE SAMEN DE KOSTEN DRAGEN)

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...